Reklama

Reklama

V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (644)

Lima 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny jsou jednoduše skvělé a být takový i celý film, neváhám sáhnout po nejvyšším hodnocení. Jenže ten nepovedený závěr s "vysvobozovací" scénou z tankeru dobrý dojem z filmu naprosto kazí. Moc špatná je scéna, kdy se Costner probíjí tankerem a následně ho zapálí a to co následuje, včetně scény s bunjee-jumpingem, při které dostávám záchvaty smíchu. A nutno přiznat, že těžce přehrávající Denis Hopper není příliš šťastná volba. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Vodní svět je asi ta největší kravina, co jsem kdy viděla. Je roztahaný, nesmyslný a směšný (kdyby to byla parodie, zasloužilo by si to pět hvězd - horší je, že tvůrci to brali vážně). Tři hvězdy za některé z méně trapných nápadů, za těch pár vtipných momentů a za to, že (snad) nevznikne další díl (berte to klidně jako úplatek :) ). ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Main Titles ,2. Escaping The Smokers ,3. The Atoll ,4. Prodigal Child ,5. Smokers Sighted ,6. Swimming ,7. The Skyboat ,8. National Geographics ,9. Speargun ,10. The Bubble ,11. Helen Frees The Mariner ,12. Helen Sews ,13. Slide For Life ,14. Half An Hour ,15. We're Gonna Die ,16. Arriving At The Deez ,17. Deacon's Speech ,18. Haircuts ,19. Gills ,20. Why Aren't You Rowing? ,21. Balloon Flight ,22. Dry Land ,23. Mariner's Goodbye ,24. Main Credits ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Námět je určitě působivý a taktéž atmosféra post-apokalyptického vodního světa je sympaticky exotická... Co film zabíjí jsou příšerně laciné repliky, příšerně laciné akční scény a místy velmi laciné triky. Naopak výprava je štědrá a sem tam všechno šlape tak, jak má. Kevin v roli obojživelného váguse celkem prosperuje, jen ten sladkobolně romantický přerod jeho osobnosti patří skutečně někam do kategorie B-. Nebýt rozpočtu, patřil by tam tenhle snímek do posledního mililitru, ale z určitého pohledu je to vlastně docela zajímavý špektákl. Ačkoli je naivní a sláma mu kouká z ploutví. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kevina tehdá po úspěchu v prérii přestaly asi bavit agility s vlkem a rozhodl se zkusit drsnější postapo žánr a dokonce si to zarežírovat a přitom si střihnout hlavní roli vodníka!!! Jenže jak to udělat originálním? Mel tu už něco takového měl, ale bylo to na australáckejch silnicích a bylot o pěkně ulítlé, - tak co udělat Mad Merinera na vodě? No řeknu vám rovnou, po vpravdě skvostném Tanci s vlky mně tahle narezlá obludnost neustále se pohupující kdesi na moři moc nesedla i se svojí filozofickou zápletkou o poslední souši kdesi v dáli. Asi nejsem ta správná akvabela, někomu možná Kevinovi žábry (nebo žábra)? připadala sladká jako stvořená k ožužlání, mně ale ne... I ty triky kdy Kevin proplouvá kolem zborcených mrakodrapů mi přišly jak z hlubokých osmdesátek. Ne, tenhle Water Mad Max (pardon Meriner!) mi nesedl. A co je nejhorší, film má dost podobný název s tímto opravdu skvosným filmem Waterwold 1992. Pokud se tedy rozhodujete, tak rozhodně sáhněte po Ironsovi ! Za mne to jsou to za tohle jen dvě prstní blány. Kvak. * * ()

Galerie (30)

Zajímavosti (36)

  • Skutečný tanker Exxon Valdez, který v roce 1989 způsobil jednu z největších ekologických katastrof v historii, byl prodán do šrotu až v roce 2012. Téměř přesně 23 let po havárii. (Stejšn)
  • Když se Námořník (Kevin Costner) potápí s Helen (Jeanne Tripplehorn) ke troskám pod hladinou, nastala by ve skutečnosti u "obyčejné" ženy dekompresní nemoc a zemřela by. (Horryx)
  • Keď Námorník (Kevin Costner) po anulovanom obchode zabije na svojej lodi bláznivého tuláka (Kim Coates), skoná blázon na sieti, čo je vidieť ešte v niekoľkých nasledujúcich záberoch. V momente, keď ho hádže do vody, je ale vidieť, že leží na okraji jedného z trupov. (Hudino)

Související novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama