Reklama

Reklama

V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (643)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pokud přijmete premisu lidského života na zatopené planetě a NEBUDETE NAD NÍ PŘEMÝŠLET, možná k tomuto filmu, stejně jako já, zaujmete jakýsi shovívavě pozitivní přístup a nebudete mít potřebu po něm mrskat bahnem a hnojem. Costnerovi role docela sekne, Dennis Hopper je správný záporák (byť poněkud přemrštěný) a malá Tina Majorino je prostě roztomilá k sežrání. Obsazení tedy funguje, hudba jakž takž taky, triky celkem OK, scénář je sice ptákovina, ale když si člověk odpustí bádání ned nelogičnostmi... Dobrodružný film, přiměřeně akční a zábavný, v některých ohledech dokonce originální. Mám pro tohle béčkové postapo nostalgickou slabost, takže hodně přemýšlím o udělení čtvrté hvězdičky. A víte co? Dám ji, nebudu srab! Každý snad máme nárok na nějaký ten úlet, ne? 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na Zemi roztály ledovce a tu následně zaplavila voda. Půda je zde velkou vzácností a jen malá holčička má na sobě vytetovanou mapu, která vede k vytoužené souši. Kevin Costner sní jako Námořník sen o pevné zemi. Lidstvo živoří na lodích nebo umělých ostrůvcích. Jedním z nich je i Námořník, který z moře a atolů sbírá potřebné věci a prodává je. Nejcennější je čistá voda a hlína. On je mutant a umí dýchat pod vodou. Sice předražený, ale ve výsledku výrazný a velmi originální akční spektákl plný nápadů a akce se skvělým Kevinem Costnerem. Invence vydrží zhruba do poloviny snímku, a pak se film postupně zhoršuje, což se projevilo i na mém hodnocení. Připočíst k mínusu se dá i poměrně přehrávající Dennis Hopper v záporné roli. A současně je to film, který měl negativní dopad na další Costnerovu hereckou kariéru. 70% ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Takže hned na začátku nám animace ukáže, jak roztajou ledovce a je vidět, že se postupně zaplavuje celá Severní Amerika včetně Skalistých hor, kde se nacházej vrcholy vysoký přes 6000 m. Hmm, tak tohle někdo trochu nedomyslel. A co tam máme dál? Ve filmu můžeme vidět např. vodní skůtry, letadlo, člun postavenej z náklaďáku, atd... No vzhledem k tomu, že na to všechno neustále působí slaná voda, tak myslim, že by se to celkem rychle rozpadlo na prvočinitele. Jenže, ty vole, Kevin Kostěj má žábry :-O Tak tady mi něco nesedí. Buď se teda film odehrává v nepřiliš vzdálený budoucnosti, takže tam používaj věci ze současný doby a nebo se odehrává za X tisíc let a evoluce už stihla zapracovat, takže z lidí se stali obojživelníci. Prostě celej film je plnej takovejch blbostí, že to až bije do očí... Spíš je to taková naivní pohádka a pro mě naprostý zklamání. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

No, dalo sa. Vzhľadom na to, aké hrozné správy som o tomto filme počula, nemyslím, že by bol horší než kvantá iných bezduchých akčňákov s "morálnym posolstvom", populárnych najmä v 90. rokoch. Rovnako ako oni je Vodný svet prvoplánový, má trápnych záporákov a v scenári veľa a poriadne veľkých dier. No aspoň ma zaujala postkatastrofická vízia našej planéty aj hlavná postava. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Vodní svět je asi ta největší kravina, co jsem kdy viděla. Je roztahaný, nesmyslný a směšný (kdyby to byla parodie, zasloužilo by si to pět hvězd - horší je, že tvůrci to brali vážně). Tři hvězdy za některé z méně trapných nápadů, za těch pár vtipných momentů a za to, že (snad) nevznikne další díl (berte to klidně jako úplatek :) ). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (36)

  • Režisér Kevin Reynolds a Kevin Costner (Námorník) sa počas nakrúcania škaredo pohádali. Po skončení natáčania Reynolds povedal: „Costner by mal účinkovať len vo filmoch, ktoré režíruje. Tým pádom by pracoval so svojím obľúbeným režisérom a hercom.“ (classic)
  • Když se Námořník (Kevin Costner) potápí s Helen (Jeanne Tripplehorn) ke troskám pod hladinou, nastala by ve skutečnosti u "obyčejné" ženy dekompresní nemoc a zemřela by. (Horryx)
  • V Severní Americe svého času film utržil 88,2 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 264,2 mil. Vzhledem k nákladům, které - i s reklamní kampaní a distribucí - činily kolem 235 milionů, a k pověsti, která jej předcházela, byl tedy považován za mimořádný propadák. Ovšem díky velmi slušnému úspěchu na videotrhu a prodeji televizních práv se zanedlouho zaplatil. (NIRO)

Související novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama