Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zombie ovládly Zemi. Na celém světě už zbývá jen pár míst, kde se dá ukrýt. Hrstka vědců a vojáků zvolila podzemní bunkr na Floridě a snaží se pomocí nejrůznějších experimentů na polapených zombie přijít na to, jak zvrátit osudnou chorobu, která způsobuje přeměnu nakaženého člověka v zombie. K některým experimentům jsou však zneužiti i vojáci a to způsobí rozkol uvnitř komunity. Ale ještě než se stačí věci vyřešit, vniknou do bunkru zombie, kteří konečně našli skulinku v obranném systému. Teď už hraje každý sám za sebe a jediným cílem je přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Film, který mě svou závažností, zpracováním a tíživou atmosférou posadil na prdel, aby mě však nemnohé(ale za to vypečené) lekačky vzápětí vyhodily ze židle. Úvodních dvacet minut nemá pravděpodobně v žánru zombies konkurenci, snímek se poté zaměřuje na vztahy přeživší skupiny lidí, kteří jsou pod neustálým tlakem vědění, že se jim nad hlavami trhavě klátí stovky tun páchnoucího nemrtvého masa. Atmosféru filmu vyzdvihuje brilantně zvládnutá práce maskérů - gore efekty považuji za vrchol v tomto žánru filmografie. Z hereckých výkonů si budu pravděpodobně dost dlouho pamatovat egoistického a po vládě toužícího velitele Josepha Pilatoa a také skvělého Shermana Howarda v roli Chlapáka. Jen škoda, že si film svoji určitou odlišnost a jedinečnost neudržel až do konce, kde sa stal klasickou zombie vyvražďovačkou. Přesto ale nejlepší horor s nemrtvými zrůdami, který navíc podtrhuje výborná hudba. 3,5 miliónů dolarů(rozpočet)/5 miliónů dolarů(výdělek v amerických kinech) ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Day of the Dead se spíše než na zombie apokalypsu zaměřuje na psychický dopad této trýznivé situace na hlavní aktéry. Romero je zdatný filmař a nesnaží se divákovi všechny podrobnosti vmést do tváře, ale umožňuje mu vytvořit si vlastní představu o světě, kde se většina lidé proměnila v tupé? zombie. Děj se celkem vleče a v první hodině se toho ani moc nestane. Z tohoto důvodu mi film moc nesedl, raději dávám přednost adrenalinovější jízdě nebo humoru. 28 Days Later nebo Re-Animator (ze stejného roku) jsou prostě někde jinde. Přesto velmi oceňuji praktické efekty, místy výbornou atmosféru a skvělý soundtrack. Rozhodně doporučuji zhlédnout dokument o vzniku filmu na YouTube. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

80 minút sledujeme, ako sá skupinka vedcov a skupinka vojakov v podzemnom úkryte hádajú, kto im velí a či má vedecký výzkum zombíkov, obývajúcich zemský povrch, zmysel. Béčkoví herci, béčkové dialógy. Vlastne nie dialógy, skôr krik. Neustály krik. Miera brutality poteší, no samotní zombíci za tými od Lucia Fulciho zaostávajú. A po 80. minútach konverzačného utrpenia prichádza chabá odmena. Jediná vec na Day of the Dead je pozitívna - herecký výkon človeka, skrývajúceho sa pod maskou väzneného zombíka. Keby si tu každý odviedol prácu s toľkou vášňou ako on, dopadlo by to lepšie. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dneska som sa už od rána cítil akýsi zdochnutý. Hovorím si teda, že si pozrem nejaký film o zombie. Nechcel som riskovať voľajakú trapnú sračku a preto som siahol po snímku od majstra tohto horrorového subžánru. Pustil som si titul "Day of the Dead", ktorý v roku 1985 natočil George Andrew Romero. No a dostal som presne to čo som chcel - zaujímavý príbeh, tiesnivú atmosféru, krvavé gore a hlavne hnusné, špinavé, znetvorené oživlé mŕtvoly. Keď ide o zombie, tak ma pán Romero ešte nikdy nesklamal. **** ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Další zombie podívaná od Georga A. Romera a podle mého jedna z nejlepších. Brutální scény, zneklidňující hudba a poslední půl hodinovka, která se rozjede k nezastavení a divák si v té chvíli "finiš" nepřeje. Já osobně bych byl radši kdyby se ta závěrečná podívaná rozjela dříve. Nebýt trošku slabší první poloviny, i když měla silnější momenty, tak bych šel do plného počtu .. 7/10 = 77% ()

Galerie (106)

Zajímavosti (44)

  • Film bol zakázaný v Nemecku, Fínsku a Nórsku. (Paldiny)
  • Miguel Salazar (Anthony Dileo mladší) křičí přes megafon větu: „Haló, je tam někdo?“ Tuto pasáž z filmu použila britská hudební skupina Gorillaz ve své písni nazvané „M1 A1“. (Lorge)
  • Interiér bunkru, ve kterém se tento film skoro celý odehrává, se natáčel poblíž Pittsburghu u Ellwood City. Komplex se nazývá Bunker interior a nachází se na adrese 1605 Old Route 18, Wampum, PA 16157. (SeBig)

Související novinky

Další vydatná jatka

Další vydatná jatka

13.11.2007

Série Saw pořád vydělává a Hollywood proto věří, že nízkorozpočtové horory o úchylech porcujících pohledné teenagery jsou přesně to, co fanoušci filmového strachu potřebují. A tak je tady Slaughter,… (více)

Remake Day of the Dead

Remake Day of the Dead

10.11.2005

Zakladatel a klasik zombie žánru v jednom, George A. Romero o sobě v poslední době opět dává vědět. Loni k nám přisprintovali zombie v remaku Zacka Snydera Úsvit mrtvých, tento měsíc v českých kinech… (více)

Ďalší zombie remake

Ďalší zombie remake

31.05.2005

George A. Romero (na obr.), často označovaný za zakladateľa "zombie" podžánru, nakrútil v rokoch 1968-1985 hororovú trilógiu, ktorej prvým článkom bola skvelá, čiernobiela Noc oživlých mrtvol. Toto… (více)

Reklama

Reklama