Reklama

Reklama

Adaptace prvního románu autora knižních bestsellerů Johna Grishama, jejíž režií byl pověřen Joel Schumacher. Afroameričan Carl Lee zastřelí v soudní budově dva muže, uvězněné za znásilnění a těžké poranění jeho desetileté dcerky. Sám nakonec stane před bělošskou porotou, která má rozhodnout o jeho vině. Vybere si jako obhájce začínajícího bílého advokáta, který po jistém váhání přijme pomoc emancipované studentky práv. Z případu se stane politická záležitost, která aktivizuje i členy Ku-klux-klanu. V poklidném městečku zavládne napětí a bílí rasisté začínají řádit. Jake a jeho blízcí se ocitají v nebezpečí. Výsledek procesu je ovšem po obhájcově emotivní závěrečné řeči jasný. Osvobozující výrok poroty však vzbuzuje pochybnosti o tom, zda jedinec opravdu může brát právo do svých rukou... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (474)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher tentokrát překvapil spíše příjemně a natočil kvalitní psychologické drama s prvky thrilleru. Příběh je zpracován působivě, podobně jako u většiny filmů podle knih Johna Grishama. Také herci podávají dobré výkony, což nepřekvapí u S.L.Jacksona, či K.Spaceyho, ale mile potěší u S.Bullock a M.McConaugheyho. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejen svět, ale i soudní síň je jedno velké divadlo. Joel Schumacher rozehrál velké drama na němž sice nese velký podíl skvělá předloha, ale které vynáší do hvězdných výšin excelentní výkony Matthew McConaugheyho, Samuela L. Jacksona a Kevina Spaceyho. Závěrečná řeč, kterou pronáší McConaughey, má neskutečnou sílu...a thanks to Mr. Marius, že sem vrátil reálný svět:) ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Průměr, průměr, průměr. Na jednu stranu skvělý Samuel L. Jackson, obdivuhodný "žralok" Kevin Spacey, výborné (všechny) mrazivé scény s Ku Klux Klanem a spolu s nimi jaksepatří mrazivá Goldenthalova hudba, na stranu druhou nevěrohodně působící Matthew McConaughey, zcela zbytečná postava Sandry Bullock (ještě zbytečnější než v knize), několik vyloženě směšných momentů (bomba, postřelení vojáka...) a ten hnusně cukrkandlový konec... Dvě a půl. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

A Time to Kill je úspešný, aj keď iba priemerný film z právnického prostredia. K priemernosti sa nedopracoval iba nepravdepodobnou prvotinou úspešného Johna Grishama a šablónovitosťou postáv rôznych rás, ale najmä tým, ako ľahkovážne vysiela svoje posolstvo divákom. V civilizovanom svete nie je možné tolerovať, aby poškodený nahradil sudcu i kata a vykonával spravodlivosť podľa svojich predstáv. Ale tiež by nemalo byť možné, aby páchatelia znásilnenia na dievčati inej rasy boli prepustení ako nevinní. Vo filme je niekoľko silných scén vyvážených približne rovnakým počtom scén idiotských, takže mi z neho ostane v pamäti iba bezchybný výkon retro krásavca Matthewa McConaugheya, ktorému šikovne sekundovala Sandra Bullock. Sympatického vraha si zahral Samuel L. Jackson, pretože Sidney Poitier asi nemal voľný termín. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Schumacher nabízí divákovi přesně ten koncept, který jsem od takového filmu očekával. Neboli, příběh je celkem očekávaný, přítomnost určitých dějových okamžiků nutná. Je tu ale velká kupa známých a skvělých herců a film má především tu schopnost vtáhnout diváka do děje a dát mu to, co od něj očekává. Škoda jen toho přeslazeného konce, ten můj dojem trochu zhoršil. 7/10 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (29)

  • Donald Sutherland chcel, aby jeho postava vynikla niečím iným ako notorickým alkoholizmom, no režisér Joel Schumacher nesúhlasil a chcel, aby vo filme o takých vážnych problémoch bolo všetko dramatické. (Arsenal83)
  • Původně měl roli soudce Noose hrát Bruce Dern, ale kvůli pracovní vytíženosti odmítnul. (Satan)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Matthew McConaughey se vrací k velké roli

Matthew McConaughey se vrací k velké roli

19.03.2021

Další důkaz, že dnes už je ve světě filmů a seriálů možné všechno, je oznámení streamovací služby HBO Max, že se krimi drama Čas zabíjet od režiséra Joela Schumachera z roku 1996 dočká seriálového… (více)

Reklama

Reklama