Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stará čarodějnice pověří válečníka Deathstalkera, aby našel a shromáždil tři magické předměty: pohár, amulet a meč. Jinak by je získal zlý kouzelník Munkar a zneužil je. Po získání meče míří Deathstalker na turnaj, kde se má rozhodnout, kdo je nejsilnějším válečníkem. Na turnaji bojuje Deatstalker proti intrikám krále, který drží v zajetí hodnou princeznu. (type_B)

(více)

Recenze (59)

Blazena 

všechny recenze uživatele

Deathstalkerovská série je dobovým příkladem exploatační estetiky (násilí, akce, OO, humor, efektnost) invazivně nacuclé na úspěšný fantaskní žánr sword-and-sorcery proslavený Barbarem Conanem (následovaly spřízněná béčka Barbarian Queen či The Warrior and the Sorcessness). Zároveň představuje jednu z prvních orientovaných sérií Cormanovy produkce na formát videa a kabelové televize, které se objevily na konci 70. let., a které Corman začal zásobovat svými paskvily pod hlavičkou své nové distribuční a produkční společnosti Concorde-New Horizons. Fantaskně-středověké variace o bijci Deathstalkerovi vykazují "slušné" produkční zázemí, které se souvisle zhoršovalo s dalším sequelem až se poslední film přesunul do Maďarských lokací. Kromě prvního dílu každý následující snímek ze série recykluje v rámci děje či výtvarného řešení díla předešlá, a zcela bezostyšně se vykrádají i původní sekvence. Stylově se divákovi snaží nabídnout to, co monumentálnější produkce fantastického žánru, což se jim logicky úplně nedaří; na druhou stranu nabízejí divákovi to, co mainstream nemůže, což se jim daří výsostně. Výsledkem je podivuhodná syntéza blyštivé vyumělkovanosti a neurvalé přízemnosti. Deathstalkerovské filmy jsou obdařeny pitvornou opulencí, velkou dávkou prostopášnosti a groteskní komiky. Hlášky by se daly citovat, u 80' fantasy nesmí chybět ♪ synťáky a dostatek trvalé ondulace; ňadrově-bicepsový kvocient pak na 15 minut čistého filmového času dosahuje úctyhodných hodnot. Pokud máte možnost, jděte do toho – a nejlépe s tuzemským dabingem, který pro Video-spoj připravila firma Heletip, a v němž exceluje Gustav Bubník, Pavel Soukup, Zuzana Skalická či Jana Drbohlavová. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se postavě Lou Ferrigna z filmu Cage; největší debil v historii filmu je nemorální a sobeckej Deathstalker, telecí hlava s vlasy jak tekuté zlato, co krade, zabíjí a klátí promiskuitní buchty a ještě se tim "chlubí". Fandit se mu nedá, protože se bitkuje s Mečem Nesmrtelnosti a hlavní boss je slaboch a zbabělec, ale je s ním (a kolem něho) strašlivá sranda. Taky spousta uťatých hlav, nahých ženštin, souloží, prasečích mužů, znásilnění a mocných bitek. A papundeklových kulis a nahých ženštin. A nahých ženštin v bahně a souloží. A prasečích mužů požírajících prasata. A nahých ženštin. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Fantasy film, ktorý si budeme spomínať hlavne neobvyklému mixu surovosti a prehnanému počtu (a úrovni) nahých scén. Základ príbehu nie je taký zlý – dalo by sa z toho dostať viac. Ale len v rukách lepšieho režiséra a profesionálnejších hercov by z toho mohol byť zaujímavejší výsledok. Pre takýto film až príliš dobré hudobné pozadie. Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Naprostý trash, který snad ani tvůrci nemohli brát vážně a určitě ho pojali jako parodii na všechny hrdinské fantasy inspirované nedostižným Conanem... Anebo taky ne... Papundeklové kulisy, debilní děj, nesympatický hrdina, který neustále máchá mečem a opíchá všechno kolem sebe co má kozy a dýchá, zástupy polonahých ženštin, směšný záporák... Takhle jednoduše by se dal bez zbytečných keců shrnout celý film, u kterého pochopím celou škálu hodnocení... Já se docela bavil, tak dám za tři a jen lituji, že jsem tenhle šílený kus neviděl jako malý smrad, určitě bych teď zamačkával nostalgickou slzičku... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Lascivní conanovská fantasy z producentské dílny Rogera Cormana nemá ve skutečnosti se svými propagačními materiály nic společného (ve filmu se vyskytuje jistý prasečí muž, nikoliv však bestiální obr jako na přebalu / plakátu), dívat se na ni ale v pohodě (a snad i proti veškerým předpokladům) dá. Jde vidět, že se štáb filmu celkem snaží. Kamera je v neustálém pohybu (několikrát přijde i se zajímavým záběrem), kulisy i kostýmy ujdou a na place je i dost komparzu, takže scény, ve kterých byl potřeba (především kulisa u turnaje), nepůsobí tak blbě a levně, jak by mohly. I ten mystický meč hlavního hrdiny nemá obvykle hračkovský (plastový) výzor, ale vypadá jako skutečná zbraň. Jisté typické příznaky žánru (a období, ve kterém vznikal) tu samozřejmě jsou - děj je řídký a zmatený, herectví nevalné, financování nedostatečné - na poměry druhé ligy ale nemohu říct, že bych se nudil nebo přímo nebavil. 60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa 37 dní, uprostred leta. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno