Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 2
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Áno, Cowboy Bebop predstavuje výbornú vstupnú bránu do anime a pre fanúšikov starej animácie je to povinnosť. Seriál obsahuje nesúrodú posádku vesmírnej lode a epizódnosť, aj keď nájdeme niečo ako hlavný dej, a to venovanie sa hlavnej postave seriálu Spikeovi, a jeho nemesis, Viciousovi. Tieto epizódy (5;25;26) sú najlepšie z celého seriálu a svojou vážnosťou a krvavosťou robia anime veľkú česť. Ku tomuto hlavnému djeju síce patrí aspoň ešte jedna epizóda, nie je však kvalitou porovnateľná s týmito tromi. Medzi slabšiu A kvalitu patria osobné epizódy o Jetovi (10;16), druhej najkvalitnejšej postave z posádky a pár vážnych epizód ohľadom celej posádky, ktoré vedia potešiť hororovou atmosférou (6;11;20). Faye epizódu A kvality ohľadom svojej minulosti má len jednu (15). Ed, bezpohlavná postava seriálu prihovárajúca sa detskému divákovi, takéto epizódy nemá, je skôr otravná. Každopádne sa celý seriál určite pozerať dá a prekvapí výbornou výtvarnou stránkou a obrazmi, ktoré nezabudnete. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Jak mě prvních několik dílů moc nezaujalo, přišly mi nudné a stereotypní, o to víc mě tenhle seriál chytnul asi v polovině. Nejen že se tou dobou konečně začaly rozvíjet nějaké linie odhalující (ač jen nepatrně) minulost některých hrdinů, ale i samotní hrdinové si více a více získávali moji oblibu. Mezi posádkou lodi Bebop mi asi nejsympatičtější přišla ukecaná Ed (ke které skoro neodmyslitelně patří ošklivý, ale roztomilý psík Ein). Její praštěnost je nekonečným zdrojem vtipných hlášek a dílem Mushroom Samba mi neskutečně přirostla k srdci. O co víc jsem se smála během některých dílů v polovině seriálu, o to blíž jsem pak měla k slzám u posledních epizod. Teprve v tu chvíli jsem si uvědomila, jak moc mi bude celá posádka Bebopa chybět. -- V hodnocení naprosto souhlasím s Mariusem - těch 9/10 je opravdu zasloužených. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nech anime fanúšikom nešahám na bibliu, kritiky sa radšej zdržím. Poviem to takto; skutočne vizionárskych a úžasných je asi štvrtina častí. Ale hudba, ta hudba popri letoch vesmírom, to jest do top 10 soundtrackov čo som počul (niekde na čestnom mieste medzi tarantinovkami a wong kar waiom). See you, space cowboy... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na seriálu je patrné, že se jedná o japonské dílo. Kromě toho, že zde je animace, která je unikátní právě pro zemi vycházejícího slunce, najdeme zde ženy s tak bujným poprsím, až nechápete, jak se jim vejde do oblečení a jak v něm vydrží, jsou zde fantastické prvky, které jsou místy bizarní, nechybí otravné děti a samozřejmě ani umělá vylepšení těla. Japonci jsou možná zvláštní, ale to, co dokáží natočit a jaký to má v konečném důsledku efekt, to je prostě těžko k uvěření. Jsou dobří a jejich příběhy mají sílu, mají smysl. "Cowboy Bebop" není podbízivý. Nezískal si mě hned, ale postupně. To však stálo za to. Když někdy uslyším "3, 2, 1 Let's Dance" jsem si jistý, že to ve mně vzbudí příjemné nostalgické pocity. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Stylové anime s jedním z nejsympatičtějších hrdinů Spikem, jehož pohodový apatický výraz mu někdy závidím. Ostatní členové posádky vesmírné lodi Bebop je taky široká škála charakterů od bývalého policisty Jeta, přes psa Eina, kluka/holku (pohlaví je zde dost neurčité) Eda, který je sice schopný hacker, ale někdy se chová jako debil s IQ 50, až podvodnici Faye s jejím velmi malým oblečkem. Jelikož episody na sebe nenavazují, je každá skoro úplně jiná. Hlavně hudbou, která díl co díl střídá žánr, přesto je stále vynikající. Některé episody nám odhalují minulost hlavních postav, protože od začátku o nich nic nevíme. A zde je trochu potíž. Těch epizod by mělo být víc, jelikož finální dvoudíl tak nemá schopnost vás zasáhnout jak by měl. Proto komediálnější díly patří k nejlepším, hlavně Mushroom Samba s halucinogenními houbičkami (-"Tohle jsou schody do nebe! Víte to?" - "Otravná prťavá žába" -"Á peču na to, já tě varovala!", kdo neviděl nepochopí) ()

Galerie (525)

Zajímavosti (20)

  • Město, které si Fayne pamatuje ze vzpomínek, byl zřetelně Singapur. (Natami)
  • 24. epizoda nekončí heslem: "See you cowboy" či: "To be continued", ale: "See you cowgirl". To proto, že tento díl byl věnován právě ženám. (P. J. D.)
  • V úvodním snímku osmého dílu je možné spatřit, že se diváci v kině dívají na honičku myši a kočky. Scéna byla inspirována populárními kreslenými příběhy Toma a Jerryho ze seriálů Tom a Jerry (od r. 1940) a Tom a Jerry (od r. 1990). (P. J. D.)

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama