Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, moje hodnocení je značně ovlivněno místem natáčení a tím, že jsem natáčení některých scén i viděla na živo. Celkově se jedná o velice povedenou vánoční romantickou komedii s malými příběhy, mezi kterými si snad každý najde ten svůj nej. Škoda jen malého prostoru pro postavy Holubové a Duška (jejich scéna - Dělej něco. A co? Třeba auto...Brm brm - byla nejlepší :D ). Trochu divoká byla linka s Vaňkovým Santou a nelogická s Langmajerovým vyjednavačem a jeho napravování vztahů v rodině (jako upřímně přežít pád z hotelu Continental, to bych chtěla vidět). Ale za mě skvělý pokus o českou Lásku nebeskou. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Druhý listopadový týden roku 2021 je ve znamení prvního letošního vánočního filmu, který je silně inspirován tradičními americkými fláky Láska nebeská či Šťastný Nový rok a líčí osudy několika láskou neukojených postav v průběhu Štědrého dne. Narozdíl od výborně napsaných postav z americké produkce, dostává český divák psychicky narušené a labilní jedince, kteří by více než pozornost filmařů ocenili pozornost kvalitního psychologa. Úplnou vánoční katastrofu zachraňuje dějová linka Mikuláše v podání Richarda Krajča, zbylé příběhy jsou takřka nekoukatelné. Tento melodramatický kousek ve Vás tou správnou vánoční atmosférou dýchne až ve svých závěrečných 20-ti silně patetických minutách, v nichž se vše násilně a nepřirozeně otočí o 180°. Silně doporučuji věnovat Váš čas ověřeným vánočním kouskům před Přáním Ježíškovi. Jedna hvězda za výkon herecké dvojice Krajčo (postava Mikuláše) - Maximová (postava Nely). 👎 (11.11.2021) ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Vytvorit kyc neni nic snadneho a zde se to celkem povedlo. Uvidite reklamne vylestene postavy, detatko, gaye, kostel, Tichou noc...Tato ceska romcom je remakem polske ctyrdilne Noci plne zazraku a ta zase vykrada Santa je uchyl, Lasku nebeskou, Prazdniny a dalsi klasiku. Legrace a slzy jsou tu v rovnovate. Plusem teto presladle nyve pohadkovosti je Dusek s Holubovou, kteri prinasi prvek crazy. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Mohl bych s potěšením konstatovat, že se konečně podařilo natočit první skutečně funkční český vánoční film, který neuráží, ale dokonce potěší, jenže to by ten film nesměl být jen tupě doslovnou kopií skvělého polského originálu - Noc plná zázraků (2011). Navíc kopií, která nepřidává vůbec nic nového, nic navíc, nic čeho by se mi nedostalo v lepším provedení už v původním polském filmu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já to řeknu asi takhle: od Vánočního filmu očekávám, že bude plný Vánoc a do té správné atmosféry mě nakopne. Přání Ježíškovi je sice skutečná Vánoční pohádka pro dospělé, vzhledem k počtu šťastných konců, ale asi to se od vánočně laděného snímku čeká. Vánoce jsou přece dnem a nocí zázraků, lidé se mají usmiřovat a zasedat k jednomu stolu. V ideálním světě by to tak bylo, ale my nežijeme v ideálním světě a proto to chceme nacházet alespoň ve filmu. Tvůrci navíc nevsadili jen na romantiku, ale dokázali mě i dojmout a najít i jiné příběhové cesty. Kvalitní obsazení pak, jak už z historie víme, nutně nemusí být cesta k úspěchu. Jenže zde jde o nasazení herců do netradičních poloh. Například Jiří Langmajer není ani zdaleka takovým tvrďákem, jaké hraje v posledních letech, nejvíc mě ale zaskočila manželská dvojice Matěj Hádek - Táňa Pauhofová. Pro oba, zvláště tedy pro M. H. opravdu zvláštní role a zvládl ji skvěle. Příběhy jsou namixovány tak, aby šlo v první řadě pokaždé o děti a pak místy o špetku romantiky, rodinné pohody atd. A jako komedie to funguje také. Netvrdím, že pět hvězd svědčí o tom, že se jedná o nejlepší komedii posledních let nebo že se může rovnat komediím Vesničko má středisková, „Marečku, podejte mi pero!“ aj. Tvrdím, že se jedná o rozhodně nejlepší, nebo jeden z nejlepších, Vánočních porevolučních filmů/komedií, který mě dostal po pocitové a vnitřní stránce a na Vánoce mě tedy rozhodně naladil. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • Během závěrečných titulků můžeme vidět další scény. (griph)
  • „Je tam velká paleta emocí, typů postav, vztahů. Baví mě, že každou chvíli děj přeskakuje z jednoho příběhu do druhého a že to nenudí a diváka to táhne stále dopředu,“ prohlásila o filmu režisérka Marta Ferencová. (Duoscop)

Reklama

Reklama