Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Sáhli mi na krásnou, polskou komedii, která je roky skutečnou vánoční ozdobou a to se nemělo stát. Někdy proti remakům nic nemám, ale v tomto případě ano. Všem doporučuji originál (známý u nás jako Noc plná zázraků, polsky Listy do M.), který je špičkově obsazen i zahrán, třeba můj majitel ho má raději než Lásku nebeskou a to je co říct, samozřejmě proti gustu žádný dišputát, lidová obec řachanďácká si asi pošmákne, ale já si teda řádně zaťukala na čelo, doufaje, že snad nedojde i na zprznění vcelku nepodařených dvou pokračovaní. Trapnost většiny interpretů šla na dřeň, což ve verzi polské nehrozí ani omylem, protože mistři citu. Naopak v případě komedie Známí neznámí (podle originálu Naprostí cizinci) předělávka dopadla krásně, čili bacha na prasátko a dobře zvážit, na čem prachy určené na předvánoční veselí rozfrcat. Dá se najít příjemná kvalita. Dá. No ale chce to trochu fištróna. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Mohl bych s potěšením konstatovat, že se konečně podařilo natočit první skutečně funkční český vánoční film, který neuráží, ale dokonce potěší, jenže to by ten film nesměl být jen tupě doslovnou kopií skvělého polského originálu - Noc plná zázraků (2011). Navíc kopií, která nepřidává vůbec nic nového, nic navíc, nic čeho by se mi nedostalo v lepším provedení už v původním polském filmu. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ještěže mi nosí dárky Ježíšek a ne tenhle blb." Noc plná zázraků je pro mě každoroční vánoční klasikou, takže její přetočení do češtiny jsem ke štěstí nepotřeboval. Nicméně to dopadlo mnohem líp, než jsem čekal, takže v době vánoc s tím nemám žádnej problém. Originality je sice pomálu, ale mafiánský duo ve složení babička - dědeček mě hodně bavilo a Santa Olík Kolík byl prostě dokonalej. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"U nás dává dárky Ježíšek." Ubohá kopie s trapnými tuzemskými neherci. Pokud jste viděli originál, tohle nemá šanci vás zaujmout.  Úplně stejné situace bez sebemenší inovace mě teda vůbec nenadchli. Všechno působí tak uměle. Celkem se ale podařilo zachovat atmosféru Vánoc. 4/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Postavy se dostávají do situací, do kterých by se v reálném životě nedostaly, mluví mezi sebou tak, jak by mezi sebou v reálném životě nemluvily. Ale na to jsme už u tuzemských romantických komedií tak nějak zvyklí. Ve filmech v posledních letech produktivní slovenské režisérky Marty Ferencové většinou dáma/y hledají chlapa/y. Ovšem jdou na to hodně prapodivnou cestou. Tentokrát to ale tak nějak překvapivě funguje. Táňa Pauhofová potřebuje objetí, Richard Krajčo matku pro svého syna, Jaroslav Dušek se přítelkyně svého syna asi nedočká a u Langmajerů všechno zachrání čokl. Zázraky se asi fakt dějí, protože Ferencová (která zase sáhla po polské látce) dala dohromady vcelku funkční záležitost. I když chování některých postav nedává smysl, pitvoření jiných otravuje a nepochopitelná je i výstavba mnohých scén, ve výsledku tahle vztahová pohádka neuráží. A i když hrají největší pitomce, své scény nejvíc rozsvěcují právě Dušek s Evou Holubovou. Ve výsledku roztomilá Elizaveta Maximová, snaha o líbivost v každém záběru, fajn dětští herci i obří průhlednost zápletek. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • Použito bylo 50 vánočních stromků, přibližně 3 500 vánočních světel a ozdob, 170 filmových kostýmů, sníh přírodní, ale i vyrobený ze 40 kg jedlé sody, 50 tun sněhu seškrabaného při údržbě zimního stadionu a 40 litrů náplně do sněhostroje. (Duoscop)
  • Santa Claus (Petr Vaněk) chce po bezprizorním chlapci, který mu předtím sebral mobil, alespoň číslo na svou bohatou milenku. Chlapec mu jej nakonec v rychlosti nadiktuje, Santa si jej kupodivu zapamatuje, vzápětí vytočí a dokonce se dovolá. Číslo ovšem nebylo devítimístné, nýbrž jenom osmimístné. (charles3)

Reklama

Reklama