Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružství začíná, když neidentifikovaný mimozemský vetřelec zničí flotilu klingonských křižníků. Kapitán James T. Kirk se hrdinně vrací do čela nově ztransformované lodi U.S.S. Enterprise, kde převezme velení. Toto dobrodružství odstartovalo jednu z nejdéle běžících filmových franšíz všech dob s hereckým obsazením původní série Star Trek, včetně Williama Shatnera, Leonarda Nimoye, DeForesta Kelleyho, George Takeie, Nichelle Nichols, Waltera Koeniga a Jamese Doohana. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (303)

klerik 

všechny recenze uživatele

Directors cut. Fakt som netušil, že sa pridám k fanúšikom prvého ST filmu. Ale ono je to fakt veľké. Ani jeden film (vrátane abramsoviek) nemá toľko pompéznosti a veľkoleposti ako tento Star Trek. Už ten prístup je úplne odlišný - každý záber na Enterprise je braný ako samostatná filmová udalosť, Goldmsithova hudba je geniálna... Skrátka vidno, ako si tvorcovia vážia každý ten jeden trikový záber. Kubrickova VESMÍSRNA ODYSEA dodnes berie dych svojou technickou stránkou, ale Sta Trek Film takmer v ničom nezaostáva. Dokonca sa mi páčil aj ten príbeh, ktorý má ďaleko od nejakého akčného dobrodružstva. Dalo sa to možno odrozprávať stručnejšie, ale tá snaha o seriózne poňatia kontaktu z vyššou inteligenciou je chválihodná. Čo sa týka uniforiem, je fajn, že elasťáky ostali v skrini, ale pobehovať v pyžame, tiež nebola bohvieaká výhra... Strar Trek Film možno ani tak nie je pre trekistov ako skôr pre fanúšikov "poriadnej" (priam až filozofickej) sci-fi... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se rozhodl dát po letech všechny původní Star Treky (ten nový restartový neuznávám). Zajímavý nápad, náznaky povah, hezká mimozemšťanka, některé počítačové sekvence mají kouzlo i dnes. Oproti tomu roztahanost až neskutečná děje, a často zcela zbytečná, občas podivné logické skoky, některé triky na svou dobu už zastaralé. Takže zlatý střed. ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele

Pokud člověk z 21. století přežije lehce vtipné efekty, tak by se mu i tento první film ze série Star Trek mohl líbit. Bohužel příběh je zbytečně natahován a některé scény nebyly moc důležité, kdyby to mělo o 30 minut míň - byla by možná i 4 hvězda :). Radši doporučuji kouknout se na Star Trek z roku 2009! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kultovní seriál "Star Trek", který během konce 60. a začátkem 70. let získal takřka kultovní status a uchvátil tisíce fanoušků se začátkem let 80. konečně dočkal prvního celovečeráku a rozhodně to neměl jednoduché, jelikož to byla doba, kdy Lucas představil divákům svou sci-fi ságu. "Star Trek" však byl vždy o něčem jiném a možná právě proto mě osobně vyhovuje spíše Lucasova sci-fi vize. Jako všechy ostatní "startrekovské" filmy i zde většinu času strávíte na palubě vesmírné lodi. Ze začátku mi to ani nevadilo, rozjezd byl více než slušný a vypadalo to na velice zajímavou a nápaditou sci-fi. Ani mi nevadilo, že boje se odehrávají v komunikativním rytmu mezi veliteli lodi a jakékoliv akční scény byste ve filmu hledali marně. Byl bych schopen překousnout i na dnešní dobu velice směšné triky a ne zrovna strhující výpravu. Co mě však zamrzelo byl fakt, že se film ve své druhé polovině zastaví a to doslova. Vešekeré pokusy o napětí jsou pryč a celkový dojem z tohoto sci-fi kultu byl hodně rozpačitý. Naštěstí jsem si spravil chuť na druhém o dost akčnějším dílu. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (32)

  • Robert Wise bol k natáčaniu tohto filmu presvedčený svojou ženou, ktorá bola obrovská fanúšička pôvodného seriálu Star Trek (1966). (Nekrofil)
  • Natáčelo se od 7. srpna 1978 do 26. ledna 1979 ve Wyomingu a Kalifornii. (Varan)
  • Jediný STAR TREK film, v ktorom nie je ani raz vystrelené z fázeru. (Nekrofil)

Související novinky

Zemřel mistr speciálních efektů Douglas Trumbull

Zemřel mistr speciálních efektů Douglas Trumbull

08.02.2022

Ve věku 79 let opustil filmový svět mistr speciálních efektů, vynálezce, filmový režisér a producent Douglas Trumbull. Informaci médiím předala jeho dcera Amy. Uznávaný hollywoodský tvůrce, který má… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama