Reklama

Reklama

Pojišťovna štěstí

(seriál)
  • Slovensko Poisťovňa šťastia
Drama / Rodinný / Romantický
Česko, (2004–2010), 69 h 4 min (Minutáž: 55–60 min)

Režie:

Jiří Adamec

Scénář:

Eva Papoušková

Hrají:

Miroslav Etzler, Kateřina Brožová, Jiřina Jirásková, Jiřina Bohdalová, Nikol Leitgeb, Igor Bareš, Petr Nárožný, Jiří Dvořák, Vojtěch Kotek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(73)

Život sa s vami pohráva. Jedinou poistkou šťastia je láska. Všetci ju hľadáme. Pretože ten, kto ju nájde, neprehrá. Najnovší trinásťdielny český rodinný seriál, ktorý prináša TV Markíza, odkrýva príbehy o láske, rodine a o hľadaní šťastia. Dej je zasadený do prostredia poisťovne, v ktorej sa specifickým a často dramatickým spôsobom odohrávajú príbehy hrdinov. Dominantnými prvkami sú predovšetkým medziľudské vzťahy - o partnerstve medzi mužom a ženou, rodičoch a deťoch, nevere i smrti. Diváci sa zoznámia s hlavnou postavou, krásnou Annou Jánskou, ktorá žije v perfektnom manželstve, má šikovného syna a teší sa z bábätka. Ďalšími ústrednými postavami sú atraktívna dizajnérka Dagmar Krausová a jej manžel Tomáš, riaditeľ poisťovne. Seriál priniesol nový spôsob vyrozprávania príbehov. Všetci majú právo na šťastie, ale situácie, v ktorých sa hrdinovia nachádzajú, sa neraz zvrtnú. Nemajú to ľahké, a tým sa približujú reálnemu životu. Pozoruhodné je, akým spôsobom hľadajú riešenie. Každý po svojom, ale nikto sa nevzdá. Zručné pero autorky Evy Papouškovej dokázalo z niekoľkých ľudských osudov stvoriť román, ktorého zápletky sa pretnú na správnych miestach tak, aby zaujali nielen jeho protagonistov, ale i nezúčastnených pozorovateľov. 1. časť: Od začiatku V prvej časti úspešného seriálu sa diváci zoznámia s hlavnými i vedľajšími postavami, prostredím, v ktorom žijú a jednotlivými vzťahmi medzi nimi. Hlavná hrdinka, krásna Anna (Alena Antalová), žije v šťastnom manželstve, má skvelého syna Ondreja (Vojtěch Kotek) a teší sa na bábätko. Navštívi ju kamarátka zo študentských čias, Zuzana (Yvetta Blanarovičová). I keď sa roky neukázala, odhaľuje sa nerada. Teší sa zo stretnutia s Annou a jej rodinnú pohodu jej tak trochu závidí... Šťastné okamihy prežíva aj druhá hlavná postava seriálu Dagmar Krausová (Kateřina Brožová), atraktívna dizajnérka, manželka riaditeľa poisťovne (Miroslav Etzler). Práve docielila to, že sa ich rodina konečne sťahuje do rodinného domu, o ktorom už dlho snívala. Prvá časť nás zavedie aj do Prvej rodinnej poisťovne, ktorá tvorí rámec i základné prostredie príbehu. Čo všetko sa dá poistiť? Čo áno a čo už nie? Na to sa budú pýtať klienti, ale aj jej zamestnanci... V televíznom románe sa život s nikým nemazná a šťastie by si rád poistil každý z nich... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (383)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Zkoukl jsem kdysi dávno první sérii a kdyby zůstalo jen při ní, řeknu si, že konečně po x letech od Dvou písařů dobrý český seriál aspoň na tři hvězdičky. Teď jsem však omylem shlédl kus z kolikáté? Čtvrté? Asi ano... kus ze čtvrté série a udělalo se mi šoufl. Ee, škoda toho, aspoň do průměru ta první řada měla co povídat. Teď už nedosáhne ani na to bahno... ()

raptorrr

všechny recenze uživatele

Já to nechápu, když se vám to tak hnusí, tak proč se na to pořád koukáte?! V životě jsem neviděl ani jeden díl tohoto skvostu a v životě nejspíš neuvidím. Ne, podobné paskvily neodsuzuji, jen je ignoruji. Existuje příliš mnoho filmů. které mě zajímají, než abych měl čas posuzovat takovýhle bulshit... ()

Reklama

gabin(a) odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli můžu hodnotit něco, co znám jen z nevěřícných okamžiků protrpěných na návštěvách (jedna známá to sleduje tak, že to nevypne ani při návštěvě - ohlášené! - což je podle mě fakt neomalenost) a taky z všudypřítomných a notně otravných ukázek. A taky určitě znáte ten pocit, kdy přijdete k puštěné a opuštěné televizi, nevíte, co je tam za program, chvilku koukáte, co to je, pak koukáte, co to je za blbost a co to tam sakra řeší za hovadiny a pak se objeví přirozená tvář Kateřiny Brožové a máte jasno. Rozhodně neodsuzuju seriály, ale tyhle, co furt jenom řeší a řeší, všichni se tváří, jako by operovali zhoubný nádor a zvraty jsou tam jenom proto, aby to nebyla nuda, tak to se mám moc ráda, než abych u nich marnila čas. A když chci tzv. vypnout, tak se kouknu třeba na detektivku nebo si najdu jinou zábavu než TV (spánek, žehlení:-). Jo, když jsem u toho žehlení, naprosto mě minula "hláška" Daniely Kolářové ve Vratných lahvích, když se jí pan Svěrák ptal, jak se na to může koukat a ona odvětí :"Žehlils někdy? Ne? Tak mlč!" nebo něco v tom smyslu. No v tom je možná ten zakopanej pes, proč většinu dam žehlení nebaví - protože u toho koukají na takový číčoviny! ()

Paity 

všechny recenze uživatele

TV Nova přišla v roce 2004 s nápadem natočit seriál, který by byl tak trochu pro všechny. A vzhledem k velice solidním číslům sledovanosti se mu to asi povedlo. Každopádně mě si to jako diváka nezískalo a hvězdičku dávám alespoň za snahu natočit seriál nejen ve studiu, ale i v exteriérech. Jinak hnus velebnosti. ()

elle 

všechny recenze uživatele

Podle mě první série byla docela dost slušná, komerčně i řemeslně dobře připravená záležitost, která k televiznímu průmyslu každé země musí nutně patřit. Zadání romantického a profesního seriálu je vždycky zajímavé. Když se má podobné schéma napasovat do reality české kotliny a připravit pro naše publikum ( protože se na ně podle mě naši diváci rádi dívají v soukromí, ale navenek se o tom vyjadřují pohrdlivě a přezíravě), tvůrci se snaží do těchto slaďáků často vpašovat komické postavy (Harry, paní Kekulová) a významné a oblíbené herce (Jirásková, Nárožný, Bohdalová, Kostka), aby tam každý divák měl něco pro sebe. První sérii jsem sledovala téměř pravidelně a s gustem, i protože zatím jsme povětšinou podobný televizní formát spíše kupovali od sousedů. Příběh jsem si užila a nebýt pokračování seriálu, možná bych ho asi i zapomněla (což je i účelem a výhodou pro případnou reprízu díla). Líbil se mi ovšem Nárožný, který trochu boural oblíbenou představu zlého pana domácího, který z hodných nájemníků ždímá peníze a oni úpí pod jeho jhem. Jeho miniportrét mi přišel velmi dobrý, ale ovšem i na Nárožného došlo, když mu od druhé série dali do scénáře jeho vlastní telenovelu s Brožovou. Další díly po happyendu první série jsem sledovala pouze vyjímečně a připadají mi kvalitativně o poznání horší a alespoň pro mě už ne příliš lákavě. Vzhledem k tomu, že je možné hodnotit seriál jenom jako celek i s pokračováními, tak jen 2 hvězdy. Úvod seriálu by dostal aspoň 3, protože překvapil, udal tón a byl napodobován, objevil nové hvězdy, měl zajímavé postavy a pracoval s nimi jako s dobře rozdanými kartami. Pokračování mi připadá, jako by hráči zapomněli na pravidla a každý si hrál to svoje. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (14)

  • Leona Machálková prozradila, že titulní skladbě „Den, kdy se vrátí láska k nám“ předcházely dvě další verze. Finální podoba písně vznikla ve spolupráci týmu režiséra Jiřího Adamce s autorem textu Zdeňkem Rytířem. Tým tvůrců seriálu však údajně text písně velmi rozpitvával kvůli určité gradaci. Zpěvačka se po letech poklonila trpělivosti a profesionalitě Rytíře, jelikož musel přicházet se stále novými nápady. (lucij68ee14)

Reklama

Reklama