Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná v říjnu 1938, bezprostředně po podepsání Mnichovské dohody. Na pozadí historických událostí sleduje osud rodiny okresního doktora Jakuba Silbersteina, veselého optimistického člověka, který nikdy neztrácel humor a naději v lepší zítřek, protože věřil, že slušnost a poctivost vždy zvítězí. Po mnichovské zradě však přichází doba, kdy tyto hodnoty přestávají platit. Členové židovské rodiny Silbersteinových stojí před rozhodnutím, zda mají před německým fašismem uprchnout, nebo zůstat v zemi, s níž jsou životně spjati. Teprve bratrův tragický osud přinutí váhajícího otce, aby se v posledním okamžiku rozhodl využít mise sira Nicholase Wintona k zařazení syna Davida do posledního transportu odjíždějícího z okupované Prahy do Anglie 31. srpna 1939… (Česká televize)

(více)

Diskuze

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

Možná mi někdo poradí...pamatuji se, že když jsem film viděl v kině (1999), tak před tím, než se Sam zastřelí byl záběr, jak nahlédne do šuplíku na zbraň. Nikdy potom už jsem tuhle scénu neviděl....je možné, že byla jen v kinoverzi?

snookiest

snookiest (hodnocení, recenze)

Na internetu jsem nasla, ze skladatelem mel byt Janusz Stoklosa, skoda jen, ze jsem nemela moznost ten film videt, ale tady v Nemecku by nam to v televizi asi nepousteli:-)

JenYu

JenYu (hodnocení, recenze)

Prosím vás, nevíte někdo, co v tomto filmu použili za ústřední hudbu?

Capulet

Capulet (hodnocení, recenze)

Nejsem ten typ, co brečí u filmů. Ale všechno kolem tématu Protektorátu a židovské otázky v té době je mi blízké. A tenhle film mi ty slzy prostě vyvolal. Výborné herecké výkony, zejména bych vyzdvihl Mariana Labudu, jeho postava byla prostě hrůzná.

patrikus

patrikus (hodnocení, recenze)

Je myslím, že o činu pana Winstona bude až ten druhý díl, který Jiří Hubač uvedl pod názvem Anglická rapsodie

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Film "Musíme si pomáhat" byl podle mne mnohem emotivnější. Nicméně tento má ode mě taky plný počet...
Jen mne zklamalo, že tento film nebyl o činu pana Wintona a skoro celý děj byl fiktivní.
Ale aspoň, že to co se tehdy stalo, k něčemu bylo...

swed

swed (hodnocení, recenze)

Tak to je docela úlet. Tak vysoké zdejší hodnocení a ani nevím za co. Možná je to tím, že se jedná o film z válečného období a na to mnoho diváků slyší. Spousta českých filmů je na ČSFD podhodnocena, každopádně tohle je pravý opak, kterému já vůbec nerozumím.

Petike

Petike (hodnocení, recenze)

Je to veľmi pekná, i keď smutná (pred)vojnová dráma... Najviac som sa potešil tomu, že vzdali hold aj takmer zabudnutému Nicolasovi Wintonovi, ktorý pomohol zachrániť to množstvo prevažne židovských detí...

Emilly

Emilly (hodnocení, recenze)

Nevíte někdo, kde bych mohla film sehnat, nikde není k dostání. Napiště prosím na mail nebo do vzkazů. Díky

Senfi

Senfi (hodnocení, recenze)

Mohl byste mi někdo na mejl napsat jak to dopadlo? Viděla jsem to do toho jak Bartoška tvrdil, že odjíždí (pilo víno nad piánem?) Předem děkuju

Reklama

Reklama