Reklama

Reklama

Poručík

Trailer

Obsahy(1)

Nejvýznamnější film Abela Ferrary je příběhem o poručíkovi (Harvey Keitel) který chlastá, znásilňuje, prohrává velké částky v sázkách na baseball a bere heroin. Během vyšetřování znásilnění jedné jeptišky začne reflektovat svůj život. Film byl natočen za osmnáct dní a někdy se natáčelo i skrytou kamerou, kvůli tomu, že produkce nezajistila povolení. (dr.Orlok)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film je natáčen jako drsný film z ulic, trochu to odkazuje na Scorseseho "Taxikáře". Jako kdyby na ulicích neexistovalo nic dobrého, jako kdyby špína a hnus skutečně vládly. Propojení s náboženskými vizemi je pak zvláštní a trochu rušivé. U Scorseseho je to pochopitelné, ale nakonec i u Abela Ferrary, který je z podobného prostředí a má italské, tedy především katolické kořeny. Přesto to nic nemění na tom, že syrovost ulic je až ve zbytečném a nepříjemném kontrastu, který ateistovi příliš mnoho neřekne. Harvey Keitel přesto podává výkon, za který ho budete obdivovat a možná i nenávidět. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nosní sliznice zdevastovaná koksem, plicní sklípky crackem, nízké promile krve v alkoholu, občas střelba do žíly, či autorádia a slepá sázkařská víra ve schopnosti LA Dodgers - tak to je Zlý poručík. Harvey se do role policejní trosky docela položil (vehementní pouliční masturbací mě nechtěně i rozesmál) a v rámci zachování duševního zdraví mohl být jen rád, že natáčení trvalo pouhých 18 dní.. U bezútěšného a depresivního Ferrary mě mrzí to, že znovu podrazil sám sebe nevyužitím potenciálu příběhu a tím vlastně zdevalvoval i brilantní výkon Keitela. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Postava Harveyho Keitela je opravdu zajímavě nechutná, ale kromě toho, že vidíme poručíka šňupat kde co, masturbovat atd, nic film nenabízí. Je to hodina a půl sledování toho, jak je hlavní "hrdina" v rozkladu, ale já bych chtěl od filmu i nějakou dějovou linku. Tedy Keitel výborný, ale chtělo by to lepší scénář. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Démon Abel Ferrara probudil v Harvey Keitelovi temné stránky duše... Jeho věčně sjetý policajt by měl sám sebe raději zatknout. Hazard a drogy vás sice přiblíží ke spodině, která je jednou nohou v kriminále, lákavé splynutí ale někdy překročí neviditelnou mez, od které není cesty zpět. Mrzký špinavý svět, kde se hodnoty a morálka hledají velmi těžce. Kníkající a masturbující Harvey Keitel by měl dostat cenu Heleny Třeštíkové (která jistě vznikne) za věrné sociologické podání policajtské trosky... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl časopisem Premiere zařazen mezi 25 nejnebezpečnějších filmů všech dob. (kostak)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Zlý polda a hodný lupič

Zlý polda a hodný lupič

18.05.2008

Bod zlomu 2 a nová verze téměř zapomenuté hardcore pornografické kriminálky? Ano, v dnešní novince se dvě klasiky ze začátku 90. let dočkají remaku a pokračování. Nic s tím nenaděláte, už se začínají… (více)

Reklama

Reklama