Reklama

Reklama

Taková moderní rodinka

(seriál)
Ukázka z filmu 4
USA, (2009–2020), 91 h 3 min (Minutáž: 20–22 min)

Hrají:

Ed O'Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet, Rico Rodriguez, Nolan Gould, Sarah Hyland, Ariel Winter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(11) / Epizody(250)

Americký komediální seriál nám představuje novodobý rodinný klan, v jehož čele stojí šedesátník Jay Pritchett se svou novou mladou manželkou a vyženěným synkem, Jayova dospělá dcera se třemi potomky a syn, který se svým partnerem právě adoptoval dítě.  Kdysi osvědčený rodinný model žena + muž + dvě až tři děti už je dávno minulostí a tento americký sitcom nám představuje moderní rodinu z počátku 21. století. Vlastně tři rodiny, které nicméně dohromady tvoří klan Pritchettových. Jeho patriarchou je šedesátník Jay (Ed O'Neill), který se znovu oženil s mnohem mladší vášnivou Glorií (Sofía Vergara). Ta si z předchozího manželství přivedla do rodiny jedenáctiletého syna Mannyho (Rico Rodriguez), jenž celé dny tráví sněním a psaním veršů, což se jeho novopečenému nevlastnímu otci zrovna nezamlouvá. Jay také těžko snáší, když si lidé myslí, že je Gloriin otec, nikoliv manžel. Jayova dospělá dcera Claire (Julie Bowen) a její muž chtějí mít otevřený a upřímný vztah se svými třemi dětmi, jenže to není žádný med, zvlášť když udeří puberta. A pak je tu Jayův syn Mitchell (Jesse Tyler Ferguson), který už pět let žije se svým partnerem Cameronem (Eric Stonestreet), a právě spolu adoptovali dítě z Vietnamu. Život, jak se zdá, není úhledný ani předvídatelný, ale právě překvapení, jež neustále přináší, z něj vyhánějí nudu. (ABC TV Network)

(více)

Recenze uživatele cheyene k tomuto seriálu (53)

Pilot (2009) (S01E01) 

Pilotní díl nastartuje tento sitcom takovým způsobem, že jsem hned po zhlédnutí tušil, že by se mi seriál mohl líbit. Více postav zaručuje větší přínos humoru, vzájemné vztahy mezi rodinnými příslušníky přislibovalo to pravé koření a neokoukaný model vyprávění - dokumentárně laděného - předznamenávalo zábavu i z jiného úhlu pohledu. V úvodní části mě nejvíce bavil Jay a Manny. ()

Fizbo (2009) (S01E09) 

Na scénu vstupuje Cameronův klaun Fizbo, jenž bude příjemným zpestřením i do budoucích epizod. ()

Nevšední Valentýn (2010) (S01E15) 

Ač jsem si zpočátku říkal, že tato epizoda bude nejspíš tou slabší, protože bude přeslazená nebo možná v některých pasážích pro netolerantního heterosexuála i odpudivá, vyklubala se z této části parádní podívaná a skvělá zábava. Zejména finále s Philem a Claire (od odchodu z baru až po konec v autě) nemělo chybu! Potěšila však také zápletka kolem Mannyho. ()

Nečekaný zvrat (2010) (S01E19) 

Povedený díl. Líbilo se mi vylíčení Philova zoufalství v den jeho narozenin, od nichž si hodně sliboval. Vzbuzoval soucit. ()

Život offline (2010) (S02E05) 

"Utište toho čokla." - "...já celou dobu tiše trpím vašeho otravnýho papouška, co furt skřehotá!" - "Papouška? Ale jakýho?" :D => "Jay! Jay! Jay!" :D Jedna z nejlepších hlášek. ()

Bixby je zpátky (2011) (S02E14) 

Bixby bavil už při svém prvním účinkování a epizodkou s kabátem uvízlým na eskalátoru. Nezklamal ani podruhé. Všechny valentýnské příběhy pobavily, nejméně ovšem ten kolem Camerona a Mitchella. ()

Oslava s princeznou (2011) (S02E15) 

Prozatím ten úplně nejslabší díl. Má sice dobré okamžiky, ale ve srovnání s jinými mu prostě něco chybělo. ()

Hodný polda, zlý pes (2011) (S02E22) 

Aniž by to pořádně tušil, v této epizodě se Jay opravdu zamiloval. :) Stella je příjemným zpestřením seriálu a povedeným přírůstkem do Prichettovic rodiny. ()

Skrytý talent (2012) (S04E10) 

Pěkný odkaz na bondovky a arcizloducha Blofelda s bílou kočkou na klíně. ()

Silvestr (2013) (S04E11) 

Silvestr je divný den. Nutí vás přemýšlet o čase. Možná proto se lidi chtějí za každou cenu někde bavit. Výstižné a kupodivu od Haley. ()

Fulgencio (2013) (S04E13) 

Křtiny à la Kmotr neměly chybu. ()

Sbohem, Grace (2013) (S04E24) 

Pěkná pointa s tím zapalovačem.. byl jsem zvědavý, co se z tohoto dědictví vyklube, ale tohle jsem nečekal. ()

Slasti a strasti léta (2013) (S05E01) 

Povedená epizoda. Závěr s Mannyho dopisem měl grády. ()

Las Vegas (2014) (S05E18) 

Shodou okolností jsem tuto epizodu viděl již 3x v krátké době a mohu říct, že je fakt zdařilá. Tolik vtípků a k tomu netradiční prostředí (rodinka vycestovala do Vegas), několik trapasů... možná bych mohl dát i 5*. ()

Zpráva z minulosti (2014) (S05E22) 

Tak tohle byla hodně dobrá epizoda. Opravdu jsem se bavil a to na všech frontách. Objevení starých nahrávek z diktafonu, kde slyšíme Claire, Phila a Mitchela, reakce děcek nebo hecování v Jayově rodině, kdo co sní a jestli Glorie podrbe psa na břichu.. prostě zábava za 5*. ()

Dlouhé líbánky (2014) (S06E01) 

Nevýhodou sledování seriálů s dabingem je, že vám mohou kdykoliv změnit dabéry. A to se přesně stalo s počátkem 6. série a to hned u 3 postav! Claire a Glorii ještě přežiji, ale Phila měnit neměli. Samozřejmě, že další nevýhodou je, že řada vtípků nejde dobře přeložit a tudíž v češtině tak nevyzní, atd., ale jednou jsem již s TMR začal s dabigem, tak přecházet na originál se mi nechce. Navíc si myslím, že mnohé postavy se povedly namluvit skvěle, zejména Jay. ()

Nachlazení (2014) (S06E03) 

Phil a jeho umění s kamerou, zeleným plátnem a přetáčením scén. To je záruka dobré zábavy. Video ze svatby Cama a Mitchela bylo k popukání, jen nevím, jestli to bylo tak vtipné nebo nechutné. :) ()

Budete naši sousedi? (2014) (S06E05) 

Když se Phil a Claire o něco opravdu snaží, tak to kolikrát tak přeženou, že se nejde nesmát. ()

Halloween 3: Úžasňákov (2014) (S06E06) 

Ti novì sousedé Phila a Claire mi nesedí. Nejsou mi sympatičtí, ale třeba i v budoucnu dobře okoření některé ty epizody. Halloween Dunphyové tradičně prožívají, takže je co sledovat. :) ()

Tři krocani (2014) (S06E08) 

Jay s Glorií a Manny s Haley v tomto díle opravdu válí. 5* ()

Související novinky

Zemřel herec Norman Lloyd

Zemřel herec Norman Lloyd

12.05.2021

Z kalifornského Los Angeles přišla smutná zpráva. V úterý zemřel americký herec, režisér a producent Norman Lloyd. Bylo mu neuvěřitelných 106 let. Zprávu o úmrtí médiím potvrdil Lloydův dlouholetý… (více)

Zorro dostane novou verzi

Zorro dostane novou verzi

10.12.2020

Jen co filmař Robert Rodriguez (Alita: Bojový anděl, Sin City – město hříchu) sklidil chválu za svoji čerstvou epizodu seriálového Mandaloriana, oznámil tvůrce ještě spolu se svou sestrou… (více)

Nejlépe placené herečky roku 2020

Nejlépe placené herečky roku 2020

16.10.2020

Časopis Forbes každoročně sestavuje žebříček nejlépe placených herců a hereček roku, před pár týdny jsme tak řešili nejlépe placené herce, a nyní nastal čas podívat se taky na herečky. Následující… (více)

Zemřel herec a komik Fred Willard

Zemřel herec a komik Fred Willard

16.05.2020

Ve věku 86 let zemřel legendární herec a komik Fred Willard, hvězda filmů režiséra Christophera Guesta Vichřice nebo Nejlepší show. Smrt oznámila manželka Guesta Jamie Lee Curtis. Willarda diváci… (více)

Reklama

Reklama