Reklama

Reklama

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (671)

akisha 

všechny recenze uživatele

Strašná šulovina, sterilní variace na nám známej kult, opět nepřirozený prostředí s napomádovanejma a vymydlenejma lidma, kde se nějakou náhodou zjevil Gary Oldman, a je opravdu lepší dělat, že ho člověk ani nevidí. Pro jeho šášulovský sáčko to platí dvojnásob. Koho v týhle době vůbec ještě může zajímat vlkodlak, nebo mu snad nahánět strach (krom Twilight-fans), netuším. Jedinej film, kde pro mě fungovalo spojení historickýho prostředí a moderní hudby, byl Příběh rytíře. U Karkulky a jejich "zábavy" by se jeden potrhal smíchy. Až na Seyfried jsou všichni herci otřesně nesympatický, obzvlášť hlavní "love interest" = nagelovanej model s rozhalenkou a nadřazeným úsměvem. Nechápu, že jsem vydržela až do hořkého konce a bohužel musím říct, že snad i to (první) Twilight bylo lepší, než takhle dementní splácanina. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

S Červenou Karkulkou tohle nemá nic společného. Izolovaná komunita v lese, červený měsíc a vlkodlak. No a vlkodlak je někdo z nich. Grafické zpracování vlka bylo příšerné. Musel jsem se smát, když animovaný vlk skákal mezi vesničany. Rozhodně film není ani DRAMA ani THRILLER, ale pohádka pro malé děti. NUDA 20% ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Film určen fanynkám Twilight, hlavní postava navíc Edwarda silně paroduje už svým účesem. Tolik pitomých scén v jednom filmu se jen tak nevidí. Neuvěřitelně nudná režie, napětí absolutně žádné. Milostný trojúhelník vůbec nefunguje, dokonce je tady i náznak telenovely: "Tvoje sestra miluje Henryho, ale nemůže si ho vzít, protože je to její nevlastní bratr, není totiž dcera tvého otce. Henryho si musíš vzít ty", "ale já Henryho nemiluji, já miluji Petera". To ani nemluvím o akčních scénách, kde se sice rvou i ruce, ale jsou natočené neuvěřitelně vtipným způsobem, budete jen kroutit hlavou a vydržte hlavně až do závěrečného zúčtování, takhle jsem se už dlouho nepobavila. Jo a co to středověké disco a ten lehce lesbický tanec? Zkrátka takhle vypadá hodně špatný film. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

slušný průměr, i když je vidět, že to točila v poslední době mezi filmovou komunitou jistě velmi oblíbená Hardwicke, stále to má narozdíl od Stmívání mnohem pěknější a hlavně mnohem temnější atmosféru, co se týče představitelky, tak Seyfried je prostě sympatická po všech stránkách (jako obvykle), takže další plus a pak je tu i Garyho skvělý fanatický lovec, který se v leččem může vyrovnat i samotné lesní bestii, Jacobovi.. Ehm, však víte jak to myslím. A postavy záporáků, jak jistě všichni tuší, mu jdou velice dobře. Příběh je sice až na závěrečnou pointu velmi průměrný, ale když bych to opravdu bral jako značně upravenou pohádku, dalo by se to odpustit. Co ale kazí hodnocení asi nejvíce, jsou právě mužští nápadníci. Řekněme, že po mnoha diskuzích na téma Robert neumí hrát vs. Edward je tak napsaný jsem přijal tu druhou možnost (i kvůli tomu, že se snaží i v jiných filmech a jde mu to), ale to jako ted kvůli úspěchu Twilightu musí vypadat a "hrát" takhle všichni? Tohle jim teda rozhodně neberu a o nějakých sympatiích k těmto postavám se tedy nedá vůbec bavit. Takže suma sumárum, na jeden temný večer docela fajn strašidelnější oddychovka s tajuplnou, temnou vesnicí uprostřed hvozdu obývaného vlkem (jen za tohle jinak dávám jednu hvězdu navíc, tohle téma já velmi rád), ale jinak nic, co bych se pokusil vidět znovu, nic, co by mně extra bavilo. Průměrné 3 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ano, někdy mám i lehce masochistické tendence a zavítám do kinematografických sfér, které jsou mi stejně blízké, jako Shakespeare Seagalovi. Bylo to o něco méně blbé, než žánrově spřízněný ´Twilight´, ale to jenom díky barvité výpravě, něčemu, co by se dalo označit slovem „děj“ a postavě Garyho Oldmana, který asi potřeboval zalepit nájem na rok dopředu. Ovšem jméno Leonarda DiCapria v kolonce „producent“ nechápu stále. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Postava Petera vznikla na základě stejnojmenné postavy z hudební ruské pohádky Sergeie Prokofieva „Peter a vlk“ z roku 1936. (Conspi)
  • Do role Heryho tvůrci před akvizicí Maxe Ironse uvažovali nad obsazením Sama Claflina. Absolvoval dokonce i zkoušky před kamerou ve společnosti Amandy Seyfried. (Conspi)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama