Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele v.indruchova k tomuto seriálu (15)

Rapl (2016) 

Je to pravda že je to slušné ale znám lepší jako například Případy 1. oddělení. Zajímavý komentář Gudaulin. TAdy jsou některé zasadní detaily, které je třeba vypilovat. Jde tam hodně cítit inspirace Severem. Škoda že je to málo uvěřitelné. I zaleží koho obsadíte. No, ono se dá lecos odpustit, vzpomeňme na Jesicu Flecher, vždy jsme se smáli  a říkali že už by neměla co vyšetřovat, to by už všichni v tý vsi byli už mrtví. Ale prostě jsme to odpustili. Vždy je to divný když se v prdelákově pořád dějou závažný případy. To není ani statisticky možný? Pokud se tam neuklízej mafie a šlápoty. No, stojí to za to abyste tomuhle seriálu tolik odpustili? ()

Série 1 (2016) (S01) 

Prostšedí je moc pěkné a hodí se. Celkem mě baví ten filtr na kameře. Připomíná mi to trochu severské krimi. /Tenkrát mi ta seveřina moc nesedla./ Zatím po prvním díle mě pan "Rapl" moc nesedí. Kde scénaristi berou dojem  že jejich "hlavní hrdinové" musí kouřit jako sadrový panáci? že to je jako drsný, trochu přežitek. Herecké obsazení a výkony jsou takové kostrbaté po prvních dílech. ZAtím to působí terochu amatérsky a že si tady nehrajou s detaily a emocemi. ()

Nástřel (2016) (S01E01) 

Díl dobrej, zápletka a vyřešení. Nějaké nelogické věci tam jsou. Jsem zvyklá z případů 1. oddělení že to zapadá. Působí až jednoduše. Každopádně se zatím sžívám s vyšetřovateli. To hraní mi přijde poněkud prkené. Hudba v samotným dílu je fajn ale ta úvodní znělka je taková podivná kopie. Nakonec si češka zazpívá anglicky jako z bondovky. Jako když někdo veme nějakou krimi, kterou viděl a udělá to stejně akorát že je to česky a u nás. ()

Křížová cesta (2016) (S01E02) 

Takové nemastné neslané. "Máš upně rozbitou hlavu", jo v dalším záběru nic na hlavě nemá. Je tak maximálně otřesenej. Přijde mi to takové nedotažené, až amaterské. Tady si někdo nehraje s detaily a jde to cítit. Dialogy jsou citelně z pera scénaristy né ze života. Nejde se tam do nikoho vcítit. Motiv je slabý, emočně se divák nemá na co upnout. /je mu to fuk, netěší se vlastně na dopadení pachatele/ Herci mě moc nenatchli snad jen Pyško. ()

Smrt na lovu (2016) (S01E03) 

Tento díl je pro mě zatím nejlepší. Začíná se to pomaloučku rozjíždět. Ono vidět jen jeden díl, tak to není úplný. Viděno jako celek, tak to člověk může líp hodnotit. Zvlášť je to plochý. Celkem věrohodný obraz vsi i s honama.  I s UK. Ať se to líbí nebo ne hold děje se to. A do toho styl H. Poirot rozuzlení. ()

Bludný kořen (2016) (S01E04) 

hezky se to rozjíždí, určité situacemi kolem vyšetřovatelů začínají zapadat. Atmosféra okolí, lesů rozpadlých míst začíná v Bludném kořenu sílit a konečně mi to nepřijde tak ploché a předvídatelné. Začínám být napjatá. Více rozkrytí tohto nevyřešeného případu sahá hodně daleko a nejde jej nechat minulosti protože se prolíná i do přítomnosti. Seriál začíná otevírat ty zprávné emoce. Chce tomu dát čas. USA produkce to nikdy nebude, ale já to přímo nechci i když pořád tomu něco chybí. Možná uvěřitelnější hraní. ()

Zatmění (2016) (S01E05) 

Pro mě to bylo předvídatelné až na některé detaily. Konečně to má grády. Konečně je jasno a "zlo bylo potrestáno." Ráda potrápím ty šrouby v hlavě. Tady tolik nejde o detajly i důkazy. Je to zjednodušenější a to je pro mě stále nevýhodou. Jsou tam chybky ale zavírám očka. ()

Oheň (2016) (S01E06) 

Nebylo to špatné, ale budu jen opakovat že tomu prostě něco chybí, i když příběh i vyřešení je dobré. Takové nedotažené, ale viděla jsem horší tady horší díly. ()

Krvavý revír (2016) (S01E07) 

člověk často vidí v kriminálkách těla, ale usmrcená zvířata to je temná atmosféra, to nesu ještě hůř. Dnes nám ukázala Slepice že chováním dostála svému jménu. Připomněla mi trochu Sršně v jiné krimi. ()

Agent (2016) (S01E08) 

Tak to hovno mě dojalo, příště si rozmyslím jíst u krimi. ten vtip byl vtipný? cenim ozvláštněním kaskaderskou pasáží :) Vážně se německej agent jmenuje Warmwasser? jako agent s teplou vodou XD maličká asiatka byla slaďounká. už tam opět sekundujou němci ? Sestřička v nemocnici odpovídá rusky :) ? slovanština jako slovanština. Tohle mě začíná bavit policajt s jménem Buchar. Tohle má skryté komediální prvky? nebo "Ich komme ein zwei." A Vaculík se těší na RAport? i anglicky se to řekne report. :) ()

Amok (2016) (S01E09) 

Trochu toho málo nasrání, pěkný prostředí, slušná hudba a parkouru. Robina Lupínka manželka začíná být "vykojená"? nebo spíš žárlivá? Bohužel Slepice nezazářila. Mluví jako stydlivá školačka. Vůbec jí to nevěřím. Dobrá na papírování, ale ne na řešení mrtvol. A špinavýho poldy manželka se ovíjí kolem Kuneše je mi z toho nevolno. ten závěr trochu divnej, pokud to bude mít smysluplné pokračování tak ok. rozpačitě zahrané. Je pravda, že seriál neřeší nějaké zákony a právo. Technici neumí svou práci stejně jako právníci /ti tam pro změnu ani nejsou) i jiné profese.  Je tu tuna chyb, nesrovnatelně horší seriál než Případy 1. oddělení. Budu se opakovat, ale to obrovské zjednodušování tomuhle seriálu dosti ubližuje. ()

Black Jack (2016) (S01E10) 

česky znělka je lepší než english/čengliš. Celkem jsem si jí oblíbila, i Kuneše kerej skoro nic neřekne. Já moc bezmluvný nechápu :) trochu rozpačitý, ale aspoň si trochu zahřeju mozek. /"Nacamranej nebo mu zvadli brzy" XD Ta Kunešova děvka mě točí stejně jestli nevraždila ona? Co ten symbol listu s lidskou tváří? Divně to zahráli do outu, všechno je na špinavýho poldu ale co ta jeho? ()

Tichá voda (2016) (S01E11) 

Tenhle díl me celkem bavil. Odkrývají se tu pěkný prasárny. Prostředí je super, natočený je to pěkně. česká znělka mi vlízá pod kůži. Určité osobní roviny mě tak neberou, ale některé naopak. Některé hlášky Kuneše mě baví. Dnes to bylo i vtipné. ()

Zdař Bůh! (2016) (S01E12) 

zahříváme se :) některý příběhy mě fakt vadí v tom že kdyby si normálně lidi řekli pravdu tak není problém. Ale ne postavy se chovají hloupě mčí a zamotávají se do dalších problémů. Kuneš může dosvětčit manželce návštěvu "bordelu" kvuli případu, tak vo co de? ale ne ono se mlčí a hádá!  V dnešním dáles edělají také špatná rozhodnutí, která věe komplikuje ale moc času už nezbívá k vyřešení všeho. Atmosféra je fajná, některé detaily chybí i když zde je zlepšení, jako  sirky lupiče. Oceňuji lehké prvky Parkouru. Když na tě jede auto stačí uskočit, tohle je logika XD. Nejlepší je bejvalej farář dnešní finanšní poradce :) ()

Zimmer frei (2016) (S01E13) 

Tenhle díl se povedl, když porovnávám dosavadní díly. I slepice je tam kde má být a funguje to dobrě. A aspon to vidíte že na každého jednou dojde. Ať říká kdo chce co chce, někdy to potřebuje jen čas. "STBák" se ukáže, a přemýšlím jestli má VAculík taky tik v tom oku, nebo si našel pro postavu specifický znak, jestli by to tak bylo tak klobouček pane. Dnes mě ta mezinárodní spiš německá spolupráce sedí. Krajina je užasná a atmosféra parádní. Holka je bojovnice to zahrála dobře. Lupínek je konečně požádnej Lupen, a proto jeho manželka k němu může opět vzhlížet. A už jí snad přejde ta krize středního věku. Obrovské odhalení které jsem už tušila, ale potvrzení je taky fajn. Tahle parta se k vám prokousává dlouho, ale v posledních dílech když vydržíte, tak se k vám nejspíše prokouše/ nebo taky prostřílí. Pro mě skoro horror se střílením vysoké. ()

Reklama

Reklama