Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých 8 letech jsem viděl konečně závěrečnou epizodu a tak mohu ohodnotit. Řeči o tom, že je seriál náborovou propagandou a motá se okolo všech složek US army je jako vyčítat Dr. Houseovi, že se vše točí okolo lékařství. Jinou věcí jsou ovšem herecké výkony. Na Catherine a spoustu částí jejího těla se sice šíleně dobře dívá, ale žádné herecké výkony od ní nečekejte. Vykulené oči Harma pak začnou člověka srát asi tak od druhého záběru a to má seriál snad 10 sérií. Nebýt jednotlivé epizody tak repetitivní a ke konci opravdu nevařit naprosto z vody, hodnotil bych výše. Takhle dobrý tak na TV Nova v 90. letech. Podobný formát je doufám už naprosto přežitý. 59% ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Štěstí, že nejsem znovu v pubertě, abych nedala náhodou víc (Harmovi to sekne a hormony jsou bestie), ale protože pomalu spěju do věku, kdy se po mně muži přestávají ohlížet a začínají mě pouštět v autobuse sednout, nepatří milosrdenství mezi věci, které bych si mohla dovolit. Přesto JAG podle mě ani omylem nepatří k tomu nejstrašnějšímu, co lze na obrazovce spatřit, náborové nadšení nám z něj v Čechách rozhodně nehrozí, na ty bílé námořnické uniformy je radost pohledět (a hrůza pomyslet, jak často se to musí prát) a pravidelná vítězství pravdy a lásky potěší, proto se dá občas zapomenout na to, že se jedná o blábol jak vyšitý (na prýmcích). P.S. Nejoblíbenější seriálová hláška mého otce (což zuřivě popírá): "Není to major Mackenzieová? Nahoře bez?" P.P.S. A teď si vy všichni, kteří - často právem - protestujete proti přechylování cizích ženských jmen, představte, jak by to působilo bez přechýlení... ()

Reklama

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Pokud budete peclive ignorovat fakt, ze se jedna o propagandu ktera se muze smele merit s Majorem Zemanem, da se JAG hodnotit jako celkem slusna podivana kdyz neni co delat. Prostredi vojenske prokuratury ve kterem se serial pohybuje nabizi spoustu vdecnych tematu (i kdyz nijak zvlast originalnich), a diky radostne spolupraci US Army si uzijete i pohled zblizka na nejruznejsi nablizkanou vojenskou techniku od letadel a tanku az po ponorky a letadlove lode. Obsazeni serialu samozrejme sestava z cestnych a tvrdych hochu a divek od mariny s vytribenym smyslem pro spravedlnost a povinnost, kteri ale pod drsnym zevnejskem skryvaji srdce ze zlata. Pokud nahodou epizoda zrovna pojednava o pravnim konfliku US Army VS nejaka jina zeme, pak si budte jisti ze pravda je na 99% na strane hvezd a pruhu. Proste prca... :-)) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších seriálů, které američani natočili. Sice je každý skoro totožný, podle stejného schématu, akorát s jiným dějem, ale pořád se jedná o nadprůměrnou záležitost. Navíc D.J. Elliot je sympaťák a Catherine Bell zase kočka. Kdyby si američané odpustili pár propagandistických dílů (vlastně většinu) tak to mohla být suverénní záležitost. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bruce Broughton: 1. Engage and Destroy/Main Title [4:42] ,2. Getting Some Air/Angela Overboard [2:39] ,3. Harm and Kate Arrive [2:21] ,4. Harm's Past/Over Bosnia [1:55] ,5. Gold Wings & Dress Whites/Wave Off [1:31] ,6. Contemplation [0:27] ,7. Joyride [1:49] ,8. Angela on a Slab [1:34] ,9. Playout [0:15] ,10. Scuttlebutt's True [4:27] ,11. To Hell and Back, Sir/Let'em Trap! [6:05] ,12. Harm Does It [3:25] ,13. Judgement Call [2:09] ,14. Gold Wings, White Uniform [1:56] ,15. End Credits [0:57] ,16. Format Bumper [0:07] ,17. Teaser [1:43] ,18. Format Main Title [0:47] ,19. Act One Playon/Exchange [1:20] ,20. Fire!/Grinkov [4:29] ,21. One Rule of War [1:16] ,22. Jumping Ship/Convincing Yuri [2:12] ,23. Yuri Turns [1:57] ,24. To the Brig/Boxing Petavitch [1:41] ,25. Live Missile [0:42] ,26. This Is War [3:05] ,27. Grinkov Relents [4:26] ,28. A Sailor's Death/Format End Credits [1:44], ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • V epizóde si zahral cameo kontraadmirál Donald J. Guter, ktorý reálne zastával úrad generálneho prokurátora amerického námornictva (Judge Advocate General of the Navy) v období rokov 2000-2002. V epizóde teda hrá sám seba a objaví sa v závere ako kamarát kontraadmirála A. J. Chegwiddena (John M. Jackson). O to vtipnejšie pôsobí hláška, ktorú povie nakoniec. (koba)
  • Meg Austinová (Tracey Needham) má počas celej sezóny hodnosť "Lieutenant (junior grade)" („námorný mladší poručík“ - slovenský armádny ekvivalent je nadporučík). Medzi jej vojenské vyznamenania patrí Námorné vyznamenanie za zásluhy (Navy Meritorious Unit Commendation) a Medaila za službu pre národnú obranu (National Defense Service Medal). (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama