Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele VideneFilmy k tomuto seriálu (3)

Dobrodružství claphamské kuchařky (1989) (S01E01) 

Prvý diel nemôže byť najlepší. Pri prvom zhliadnutí nebudete mať pocit, že sledujete seriál, ktorý sa neskôr stal fenoménom. Prvá epizóda ukazuje všetko, na čo budeme v nasledujúcich detektívnych prípadoch zvyknutí - s ľahkosťou odohraného Poirota (David Suchet), primerane obsadené postavy, citlivú kameru, donekonečna opakujúci sa hudobný motív i vystavanú atmosféru. Premiére chýba iba akási ľahkosť, do ktorej sa tvorcovia v priebehu ďalších epizód zručne dostali. ()

Dvojitá stopa (1991) (S03E07) 

Netradičný, ale dobrý? Tentokrát nejde o detektívnu zápletku, ale ukázať, že aj Poirot má srdce a dokáže jednať na hranici zákona. Diel je špecifický práve medziľudskými vzťahmi, kde sa hlbšie pozrieme na to, čo prežívajú hlavné postavy. Slabou stránkou sú scény, kde sa objavia iba Hugh Fraser (Hastings) a Pauline Moran (slečna Lemonová) bez Poirota (David Suchet). Hoci sú hrajú primerane situácii, Suchet dokáže scény potiahnuť s citom a pritom pútavo. Záverečný záber na jeho mikromimiku doplnený výnimočne iným hudobným motívom, je príjemným finále. Hoci je detektívna zápletka v pozadí, nahliadnutie do života hlavných postáv je zaujímavým spestrením. ()

Dobrodružství italského šlechtice (1993) (S05E05) 

Aj keď nájdete priemernú epizódu legendárneho detektíva, jeho štandard je stále vysoko. Obsadenie hlavných postáv robí rovnako dobrú prácu ako vždy, vedľajšie postavy sú obsadené primerane, réžia, kamera, kostýmy i ostatné zložky sú v poriadku, len tomu chýba určitý pomyselný nadhľad a komickosť najlepších dielov. ()

Reklama

Reklama