Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

Simbet 

všechny recenze uživatele

Agathu jsem četla už v pubertě. V té době jsem ale patřila do tábora fanoušků slečny Marplové a Herculem Poirotem jsem opovrhovala (což neznamená, že bych to nečetla). David Suchet mě přesvědčil, že i Hercule Poirot stojí zato. Je to snad jedinný seriál, na který jsem ochotná v telce koukat a to i opakovaně. ()

Filomena.I. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejpinktlichovatější filmový Hercul Poirot (s obavami rozpoznávám cos společného v nutkání srovnávat věci do sloupečků úhledných) a životní role Davida Sucheta. Malé šedé buňky jsou zcela uchváceny i s bicepsem tepajícím v hrudním koši. Rozšafné špičkování humorně - britské s lidovým inspektorem Jappem, pravým opakem Herculovým. Věrný Poirotův pomocník a přítel - s polodlouhým vedením však vehiklem (rozkošným) pohotovým - kapitán Hastings, úsměvu vyvolávající. A přirozeně neodmyslitelné vraždy v hlavní roli zasazené do oku lahodící architektury a interiérů, jakož i kostýmů dobových. Prosto stříleček, akčních scén, rychlého tempa. Zkrátka pravá nefalšovaná detektivka v hávu let dvacátých a třicátých s vůní starého kontinentu i zemí exotických. Manifik! ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

Nie som veľkým prívržencom seriálov, rovnako tak ani kriminálnych (snáď ešte Columbo), ale tento seriál jednoducho zbožňujem a kedykoľvek ho vysielajú v televízii, vždy si ho s chuťou pozriem. Najväčší dôraz tohoto klenotu je kladený na bezchybnú vizuálnu stránku (výprava, masky, kostýmy, kamera - každý záber je dokonale komponovaný), samozrejme výborná je aj hudba Christophera Gunninga, ústredný motív dokonale vystihuje čaro doby, rovnako tak aj Poirotov charakter. Davidovi Suchetovi pasuje rola ako uliata (ani Ustinov nebol taký dobrý) , Poirot je elegatný, decetne humorný, zábavné je ako je jeho meno častokrát skomolovné; oproti tomu som si najviac zapamätal jeden jeho výrok: ,,ANGLIČANIA NEMAJÚ KUCHYŇU, IBA POTRAVINY." . Okrem toho nemožno tiež zabudnúť na množstvo vedľajších postáv, skvelý je hlavne pravý opak Poirota inšpektor Japp (Philip Jackson). Sprvu som tento seriál pozeral s výborným českým dabingom, neskôr aj v slovenčine, kde mi to prišlo rovnako dobre, možno aj ešte lepšie. Ako to už býva, niektoré časti sú viac vydarené, iné menej, väčšina si však plné hodnotenie právom zaslúži. Seriál je tu trocha slabšie hodnotení (dlhšie časti robené ako filmu sú na tom o dosť lepšie) , na IMDb zase dostal 8.9, myslím si, že vyššie hodnotenie by kľudne zniesol. Predsa len je to najlepší Poirot všetkých čias. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím konstatovat, že jediným Poirotem filmových a televizních adaptací knih Agathy Christie pro mě je a navždy zůstane David Suchet. Seriál je skvěle zahraný i natočený, Poirot v jeho podání je obzvlášť cynický a samolibý (aniž by ztrácel nadhled a přestával být pravým gentlemanem) a musím přiznat, že některé epizody se kvalitou minimálně vyrovnají knižní předloze (ale to už zní pomalu jako detektivkářské rouhání, že...) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Je to hodně přitažený za vlasy...kdyby byl ten namyšlený floutek aspoň zčásti skutečným člověkem a ne kecajícím nadgéniem, dal bych víc. Takhle vítězí v kategorii nejprotivnější detektiv ever (já vím, lidem se to líbí). Nemůžu dát víc, vypěstoval jsem si nechuť k Poirotovi, k jeho úlisnému kníru, tučňáčí postavě, příšerně usedlému vystupování a tomu směšnému přemýšlivému výrazu, který nasadí pokaždé, když ho něco napadne. ()

Galerie (430)

Zajímavosti (128)

  • Pokud by Lionel (Russell Tovey) už nešel do vody, ale vracel se hned do hotelu, šel by logicky s Redfernovou (Tamzin Malleson), která spěchala také do hotelu na tenis. Proto by se nemohla oddělit a běžet na místo vraždy. Jak by Lionelovi zdůvodnila zběsilý běh na jinou pláž, když spěchala na tenis do hotelu, tedy stejným směrem jako Lionel... Pro Lionela nebyl sebemenší důvod, aby šli do hotelu  odděleně. Kde tedy zůstal Lionel, když spěchal do hotelu a už neměl čas jít znovu plavat? Celý vražedný plán je postaven na zcela nepravděpodobných předpokladech, přičemž i sebemenší odchylka od plánu by jej zcela zhatila. Kdyby např. Redfernová nemohla hodinky přenastavit dopředu, např. proto, že by Lionel, pro teplotu vody, vůbec do vody nešel, celý plán by nevyšel. Totéž platí i pro zpětné nastavení hodinek. Jak mohla Redfernová vědět, že bude mít příležitost k jejich zpětnému přestavení? Plán byl sice geniální, ale reálně by se velmi těžko podařil, protože počítal s velkým množstvím neovlivnitelných okolností. (pjotri)
  • David Suchet (Poiret) nechcel definitívne poslednú scénu natáčať ako poslednú. „Točil som scénu umierania s vedomím, že ma čakajú ešte ďalšie tri epizódy. Bolo to tak oveľa ľahšie." Na pamiatku si herec vzal domov vypchávky, ktoré nosil počas celého seriálu, fúzy a prsteň. (kacer4)
  • V celém filmu není zmíněno, proč titulu dala Agatha Christie jméno Pět malých prasátek. V knize Poirot připodobňuje pět hlavních postav k jedné dětské říkance a dle jeho názoru povahy zúčastněných přesně vystihují popis jednotlivých prasátek. (Robbi)

Reklama

Reklama