Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele JuveIt k tomuto seriálu (3)

Hercule Poirot (1989) 

Vynikající seriál s ještě lepším Davidem Suchetem v hlavní roli. Tvůrci skvěle zachytili atmosféru Anglie dvacátých a třicátých let minulého století. Příběhy samotné jsou samozřejmě excelentní, neboť vycházejí z pera Agathy Christie. Padesátiminutová stopáž těm prvním dílům trochu uškodila, ale i přesto se jedná o brilantní detektivky. Sám jsem byl mnohem radši, když tvůrci stopáž prodloužili, mohli tím rozvinout příběh i postavy. Pět hvězd jsou pro mě povinností. ()

Vraždy podle abecedy (1992) (S04E01) 

Naprosto brilantní zápletka a musím se přiznat, že po dlouhé době jsem až do konce nevěděl, kdo je vrahem. David Suchet je opět fantastický, stejně tak jako Hastings, ale hlavní hvězdou tohoto dílu je dle mého Donald Sumpter a jeho psychopat, který nakonec zas takový psychopat není. ()

Smrt v oblacích (1992) (S04E02) 

Skvělý díl, bohužel bez Hastingse, ale za to s parádním Jappem, který se snaží soupeřit s francouzským inspektorem o to, kdo je lepší - v duchu historické nevraživosti mezi Británií a Francií. David Suchet je opět perfektní. Zápletka opět brilantní. A zavražděná lichvářka byla pěkně děsivá. Kde ty báby berou? :-D ()

Reklama

Reklama