Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (857)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tady dej taky, stejne jako u predeslejch dilu, presne navazuje tam, kde predchozi dil skoncil a je fajn, ze se tvurci snazily o krapet jinej pribeh, i kdyz je to stejne jen variace na predchozi dily. Prvni pulka filmu ma takovej docela pomalej rozjezd, nic moc se nedeje a samotnej souboj mezi Apollem a Dragem je nic moc, jednak Weathers se tam jen tak mota, ale precejen se aspon trosku snazi, zato Lundgren tam jen stoji, jakoby vubec netusil, co se deje. Nastesti pak zacne druha pulka filmu a dej se presune do Ruska a zacne masakr. Jednak naprosto ultimatni trening, kdy navic Sly vypada jak nakej zalesak, navic s prostrihama na trening Lundgrena a pak ultimatni zaverecnej zapas, kdy se i Lundgren vzpamatuje a oba si zacnou davat paradne na drzku. Druha pulka filmu to vytahla na 5*. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl Rockyho je podle mě nejlepší díl, co byl dosud natočen. Velké plus dělá hlavně perfektně zvládnutá hudba, která se nese celým filmem (hlavně při Rockyho tréninku na Sibiři)a filmu dodává jeho jedinečné kouzlo, na které jsme marně čekali od prvního dílu. Při závěrečném souboji v ringu se mnou doslova cloumali emoce a nemohl jsem se ubránit skvělému pocitu z filmu a film si prostě vychutnával. Sylvester nám čtyřkou Rockyho dokazuje, že je nejen skvělý herec ale hlavně pan Režisér. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Teprve po patnácti kolech v ringu a nespočetných ran do hlavy, může člověk pronést slova, která i železnou oponu bortí. A také zbortila. Za pár let už jsme si Rockyho užívali nadabovaného více osobami než pouze jednou. I když v mém případě tahle nostalgie na rané mládí s VHSkami přidělala této úsměvné, protisovětské agitce a holywoodské reklamě na bohatství jednu hvězdičku navíc. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Tvůrci ve čtvrtém díle udělali jednu dobrou věc, a sice zápletku se Sovětským svazem v době pozdní studené války. Vybrat si sebecharismatičtějšího "amerického" soupeře by znamenalo jen slepé kopírování trojky. Ale Dolph "kamená tvář" Lundgren jako soudruh Drago, to je skutečná trefa. Tento díl se zaměřuje více na samotný zápas než na osud hlavního hrdiny a je to asi dobře. Americký nacionalismus se projevuje i zde, možná i ve vyšší míře, než by bylo záhodno, ale to nemůže překvapit a tím diváka ani zklamat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sly si u mě rezolutně řekl o několik vrcholů – tehdy, když oživil svou první legendu (Rocky, 1978), o šest let později, když oživil druhou (Rambo, 1982), o dalších šest let, když utáhnul příjemnou buddy movie (Tango & Cash, 1988), následně se rval coby chrabrý horolezec v roli šité na míru (Cliffhanger, 1993) i profesionální vrah v netriviálním thrilleru (Nájemní vrazi, 1995), od té doby však uběhlo mnoho vody. Úporně se snažil o další nádechy právě s dvojicí svých ikonických legend R+R. Když se ve čtvrtém pokračování rval v Moskvě nejen za kamaráda, byl to další triumf. Ano, ona bitva USA vs. SSSR je dost pokřivená, dialogy mnohdy úsměvné (šaškující Creed na tiskovce), řežba přepálená, protože z počtu Dolphových ran by se neoklepal nikdo, a celkově je to velmi naivní. Na druhou stranu zvolené skladby pohánějící tréninkové montáže jsou stejně jako ony cvičební metody a samotné zápasy úchvatné. Nefalšovaná srdcovka a nostalgická pohádka o americkém Davidovi a sovětském Goliášovi. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (72)

  • Snímek nepřímo zapříčinil vznik filmu Predátor (1987). V Hollywoodu koloval vtip, že když Rocky (Sylvester Stallone) porazil všechny možné soupeře na Zemi, jeho příští souboj bude proti mimozemšťanovi. Tvůrci filmu Predátor to vzali vážně a začali pracovat na snímku o souboji mimozemského tvora s fyzicky zdatným pozemšťanem. (ArsenalEagle)
  • Už o premiérovém pětidenním víkendu na Den díkůvzdání utržil Rocky IV v USA 32 milionů amerických dolarů. (McLushi)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama