Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (857)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší diel s celej serie. Opäť skvelý diel, scenár, dialógy, herci (Lundgren), príbeh a tak podobne. Stallone presne vedel, čo ma namiešať a povedal by som, že v Amerike by to už nebolo ono. V predošlom diely jeden Clubber Lang stačil, ale teraz sa Sly musel vytiahnuť s niečim lepším a prišiel so skvelým Ruským Lundgrenom, ktorý pri bitkách vyzerá fakt neskutočne neprekonateľne. Film ale ponúka okrem klasických akčných scén a príbehu aj niečo s drámy (opäť), politiky a taktiež duel modernej techniky a prírody. 88 minút ubehne ako voda a aj vďaka tomu je pre mňa film skvelý, pretože je s časti rozdelený na tri zaujímavé časti. Prvá je o Apollovi, druhá o tréningu a tretia o záverečnej bitke a za celý film sa tam fakt nedá nikde nudiť, zvlášť pri tých skvelých soundtrackoch ako No Easy Way Out, či Burning heart, ktorý doprevádzajú film a robia z neho lahôdku. Záverečný fight asi najlepší a najdramatickejšie natočený. Klobúk dolu pred Slyom. 100% - 5* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Sériu bolo treba nutne oživiť a práve touto časťou sa to náramne podarilo. Hlavne nápadom. Nieže by bol scenár náramne hlboký, ale zmena prostredia a hlavne exotického bojovník zaručene prospela. Dolph bol sakra dobrá voľba, ktorá sa vyplatila ako filmy, tak aj jemu. Záverečný fight bol skvelý, nebyť pár naivných a smiešnych okamihov, bolo by to za plné. 80%. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Sly opět v plné formě. Po nepříliš přesvědčivém třetím díle, natočil podle mého názoru nejlepší díl celé série. Nováčka v profesionálním světě boxu Ivana Draga (Skvělý "záporák" Dolph Lundgren, který si snad ani lepší filmový debut nemohl přát) vyzve na souboj Apollo. Počítá se s jeho snadným vítězstvím, ale opak je pravdou a Drago ho zmasakruje tak, že Apollo zemře. Rocky chce pomstít smrt kamaráda a vyzívá Draga na souboj....... trénik v Rusku na sněhu nemá chybu.... Závěrečný zápas beru jako třešničku na dortu..... Jedna z nějvětších klasik 80. let. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jeden z vrcholů série (dalším je pak první a poslední díl). Nejde tu jen o box jako v ostatních dílech, Rockymu nejde jen o to ukázat, že "na to má", tentokrát hlavně bojuje kvůli pomstě svého mrtvého kamaráda a za čest USA ve světě. Jednoznačně je Ivan Drago Rockyho nejlepší soupeř, soundtrack je pěkně nadupanej, trénink v Rusku má šťávu a finální zápas... no, co si budeme nalhávat, působí snad ze všech dílů Rockyho nejdynamičtěji a taky nejatmosferičtěji a nejpůsobivěji a nejvelkolepěji a... a... prostě všechna ta další honosná přídavná jména, co vás napadnou. Navíc všechno prosakuje takovou tou atmosférou 80. let: dobří Američané, zlí Rusové, která vás i po letech strhne. I tento pohled se ale v závěru filmu stírá a trochu to vypadá, jako by Rocky osobně pomáhal Reaganovi ve sjednocení těchto dvou velmocí. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Parádní motivační filmek, v posilovně se po zhlédnutí hnedka lépe cvičí, protože když si projdu peklem, horším než ten nejhorší sen, tak na konci budu stát nejvejš.... "možná vyhrát nemůžu .... ale jedno přece jen můžu …. dělat všechno co on .... ale aby mě porazil, musel by mě zabít .... a aby mě zabil, musel by mít srdce se mě postavit .... a to aby udělal, musí mít vůli nechat se sám zabít .... nevím, jestli je na to připravenej" ()

Galerie (121)

Zajímavosti (72)

  • Jediný díl série, kde Rocky (Sylvester Stallone) během tréninku nevyběhne schody vedoucí k Filadelfskému muzeu umění. (ČSFD)
  • V průběhu prvního kola zápasu jsou prostřihy na trenéra zesnulého Apolla Creeda (Carl Weathers), který je v Rockyho (Sylvester Stallone) rohu. Má na sobě bílou košili s krvavými skvrnami, což je hloupost, protože ještě nebyl v kontaktu se zraněným Rockym v pauze mezi koly. Když skončí první kolo a vstoupí do ringu k Rockymu, tak má košili krásně bílou. (icewhite)
  • Sylvester Stallone (Rocky) při premiéře filmu Creed II (2018) uvedl, že si Rockyho soupeře Draga (Dolph Lundgren) na papíře představoval jako skutečné monstrum a že Lundgrena si pro tuto roli vybral z následujícího důvodu: „Řekl jsem si 'Tohohle chlapa budou všichni nenávidět, protože je bez chybičky. Je vysoký a nemá žádné chyby... to je zajímavé, protože Rocky je na tom úplně opačně. Je plný chyb, couvá, zatímco Drago se dere dopředu. A oba umí bojovat a jejich styl je v dokonalém kontrastu'.“ (CrypzzXD)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama