Reklama

Reklama

Dobrodružství Ewoků

(TV film)
  • Česko Ewoks: Karavana statečných (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Dobrodružný sci-fi príbeh nadväzujúci na jednu z vedľajších dejových línií filmu Hviezdne vojny VI – Návrat Jediho (1983).
Raketoplán rodiny Towaniovcov havaruje na lesnatom mesiaci Endor. Štyria členovia rodiny sa od seba počas nehody odlúčia. Hlava rodiny Jermitt a jeho manželka Catarine sú uväznení obrom Goraxom. Ich deti, Mace a Cindel, pri nich v čase ich zajatia nie sú. Nasledujúci deň sa magická bytosť, Ewok menom Deej, prechádza po lese a hľadá svojich dvoch synov, keď nájde Cindel vo vraku raketoplánu. Deti sa totiž snažili nájsť vysielač a vyslať volanie o pomoc. Mladý chlapec Mace sa na Ewoka vyrúti s energetickou zbraňou, avšak štvorročná Cindel ho presvedčí, že Ewokovia sú milí a priateľskí. Deti sa následne s pomocou Ewokou odhodlajú vydať sa na cestu a nájsť svojich rodičov. Na svojej ceste odhalia niektoré z najväčších tajomstiev Endoru. (Incantator)

(více)

Recenze (39)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ewokovia sú inteligentná rasa žijúca na lesnatom mesiaci Endor. Sú malí, bacuľatí, chlpatí. Sú to priateľské stvorenia, ktoré žijú v súlade s prírodou. Živia sa ako lovci a zberači. Sú súčasťou sci-fi sveta "Hviezdných vojen", ktorý stvoril režisér a scénarista George Lucas. Ewokovia sa prvý krát objavili v roku 1983 v epizóde "Star Wars VI. - Návrat Jediho". Dočkali sa aj dvoch vlastných spin-off filmových príbehov. V roku 1984 bol natočený titul "Dobrodružstvo Ewokov" a o rok neskôr "Bitva o planétu Endor". *** ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Být úplné, SW pohlcující škvrně, nedýchal bych. Autoři trošku ewokům napomádovaly kožíšky do fantasy. Ukázali, co se v jejich vesnicích pěstuje za rituály, či jak společensky žijí. V análech jsem dohledal, že i hlavní negáč - Gorax se objevuje v komiksech s "Endorskou tématikou"... Hlavně na konci mě to začalo hodně brát a přistoupil jsem na fantasy putování postav po Endoru, který byl vlastně z velké části neznámý stejně jako jiné planety... Příjemný televizní příprcek... ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Film nese podtitul Karavana statečných a patří pod roušku Hvězdných válek ( Star Wars ). George Lucas si tu prostě odskočil na měsíc planety Endor. Člověk se musí obrnit proti pradávným trikovým efektům, ale vše tak nějak do celé série zapadá. Obrnil jsem se hodně, ale Ewokové jsou prostě k smíchu. Vyceněné zuby, rty, které se při mluvení nepohybují nebo ta jejich široká chůze, protože jim prostě kostým nedovoluje větší pohyb - to vás snadno rozesměje. Vypravěč, který mluví na pozadí, se taky někdy chová směšně. CITÁT - Asi spadl z nebe........ Jednoduchý děj, minimální slovní zásoba a dialog směřuje spíš k té menší a mladší generaci. Já osobně jsem se u filmu nudil. Příběh připomíná Jeníčka ( Mac ) a Mařenku ( Cindel ), kteří hledají tátu a mámu a při této cestě utíkají před vlkem ( Gorax ) a chrání malá prasátka ( Ewoci ). CITÁT - My.....pomůžeme.....vám......... A tak Karavana statečných dostává svá barevná pírka a za podpory šamana Legraje, který chvilkama připomíná Proužka z filmu Gremlins a chvilkama taťku Šmoulu, se vydává zachránit oba rodiče. Cestou ještě naberou Robina Hooda, teda pardon Chukha - Troka, který se proslavuje hodem sekyrou ( Robin měl své šípy ) a kněžnu Karnk, která zastupuje ježibabu, pardon čarodějnici. CITÁT - A karavana je teď zcela plná - povídá vypravěč............. Přiletí i Zvonilky, ale v tomto příběhu to jsou Hvízdalky. Jo a když přijdou k jeskyni tak nepoužijí standardní heslo "Sezame otevři se !", ale laserové samopaly. V jeskyni už to byl docela zmatek. Mac a Wicket lezou nejdřív nahoru do klece a pak zase všichni slézají ( ? ). Následné dramatické události okolo obra Goraxe nenechají jedno oko suché. CITÁT - Havaroval.......... Při sledování tohoto růžovoučkého dobrodružství jsem začal šišlat. Je to prostě pohádka....kdysi dávno v daleké, předaleké Galaxii....... Odvaha, věrnost a láska jsou ty nejsilnější síly Vesmíru. Hudba - Peter Bernstein. A hurá na druhý díl. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Bylo to jako sledovat jednobarevné Teletubbies ve vesmíru Star Wars. Chápu že nejsem zrovna cílová skupina, ale i pohádka se dá natočit tak, aby si z ní něco vzali i dospělí. Zamrzí to o to víc, že se George Lucas topil v penězích a mohl si dovolit projekt s áčkovými parametry. Bohužel se spokojil s prostoduchým scénářem, zahraným mdlými herci, vedenými podřadným režisérem. Kupodivu výprava a efekty jsou docela slušné. Hudba sice není od Johna Williamse, ale ostudu by mu neudělala. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka spíše pro ty menší těžící především z roztomilosti Ewoků, kteří nejsou o nic horší, než v Epizodě VI. Projekt je to ale citelně televizní a je to znát především na střihu a prapodivných hereckých výkonech ústřední dvojky, která je všechno, jen ne sympatická. Zato celková výprava a efekty vůbec zlé nejsou. Dokážu však pochopit, že to pro mnohé diváky musí být slušné filmové peklo, ale osobně nemůžu říct, že by mě to uráželo. Se Star Wars to samozřejmě už nic moc společného nemá, ale jako fantasy pro děcka... proč ne. Já navíc patřím mezi tu skupinu fandů, co by si nedokázali svět Star Wars bez Ewoků představit. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Warwick Davis coby Wicket 2krát roztrhl svůj Ewokský oblek o větev stromu. (Beckett51)
  • Film se převážně natáčel v Červeném lese (Redwood) v Kalifornii (USA). (Terva)
  • Bylo naplánováno i další pokračování z pracovním názvem Ewok III. Ale od projektu se nakonec odstoupilo. (Terva)

Reklama

Reklama