Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslený králík Roger je populární hvězdou animovaných filmů. V poslední době se ale při natáčení nemůže soustředit a všechno kazí. Podezírá totiž svou krásnou ženu Jessicu z nevěry. Majitel filmového studia si proto najme soukromého detektiva Eddieho Valianta. Ten má tajně pořídit fotografie, na kterých Rogerova manželka koketuje s výstředním staříkem Marvinem Acmem. Jedině tak může šéf králíka přimět, aby se rozvedl a začal zase normálně pracovat. Jenže Jessica není králičí samička, nýbrž neobyčejně vnadná barová zpěvačka. Sama o sobě říká: "Já nejsem zlá, jenom mě tak nakreslili." Roger ji miluje, i když se prokáže její nevěra, nechce se jí vzdát. Krátce nato je Acme nalezen mrtev. Pro detektiva Valianta tak začíná největší případ jeho kariéry. (TV Nova)

(více)

Recenze (345)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejskloňovanějších filmů všech dob. Už kvůli chytlavému a dobrému názvu. Tento film je hlavně sám o sobě pro mě lehce blízký, jelikož Looney Tunes film byl jeden z mého mladí, no a toto je jeden jeho zřejmě kvalitnější předchůdce. Mým hlavním problém je to, že samotná hlavní postava byla pro mě zcela nezáživná a co víc i otravná. V tomhle ohledu je to cvokárna. I tak musím prostě uznat dobrý a zajímavý příběh. Hlavně udělat v té době takovýto polohraný a poloanimovaný film je prostě něco. Za mně lehce horší, ale pořád jeden z těch nadprůměrný. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že kombinace hraného a kresleného filmu byla moc fajn. Škoda, že příběh je slabší, určený pro děti, a kreslouni jsou všichni strašně otravní. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Zisti právnu podstatu toho závetu." – „Môj dedko mal tiež problémy so svojou podstatou a musel brať také veľké pilulky." Prelomový film? Určite. A to nielen vo svojej dobe. I dnes pôsobia tie vizuálne efekty úžasne a nadčasovo. Škoda len, že okrem nich, mi už, ako dospelému divákovi, nič viac neučarovalo. Ale to nie je chyba filmu. Je to proste len o tom, že som ho videl až príliš "neskoro". 60 % ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Neodolatelná kombinace hraného a animovaného filmu, která funguje nečekaně skvěle. Hit mého dětství, který bych měl znovu oprášit. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Ha, v tom roce co tohle vyšlo jsem se nardil. Jako prcek jsem kdysi kousek viděl a ndávno si na to vzpomněl. No tak se na to koukám teď a je to vážně sranda. Já na komiksech vyrost a tohle se mi vážně líbilo. Bob Hoskins jako Bogartovskej detektiv je výbornej a to samý Christopher Lloyd jako padouch. Rogerovu starou bych chtěl jako skutečnou a celková práce, co s tim musela bejt, se cení. Já si to užil. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Úplne najsamplepší animovaný film aký som videl. Pamätám si naňho v dobrom. Keď som ho videl prvý krát, tak som si ho pustil za sebou ešte 3x ! 5 z 5 ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Zemeckise vždy bavila animace. a zde si ji mohl užít jak jen bylo libo. A abych řekl pravdu asi poprvé mě zde vzrušila kreslená postavička, i když přemýšlím koho by tahle "postavička" nevzrušila. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Boba Hoskinse mám rád, což je jediný důvod proč téhle uřvané šaškárně dávam tři. Ten pitomej králík je na zabití už po pěti sekundách. Ale mix filmu a kreslené grafiky je pěknej. A Lloyd je dokonce úžasnej. ()

Opsha 

všechny recenze uživatele

Pár much to má (třeba zbytečně dlouhou úvodní grotesku), ovšem nápad je to za milion. Na papíře spojení noiru s kreslenou groteskou vypadá strašlivě, ale opravdu to funguje. P.S. Když si pustíte zpomaleně scénu, když Benny nrazí do lampy a cestující vylétnou, je vidět, že Jessica Rabbit nemá kalhotky.... ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ovšem toto je bomba! Jeden z nejoriginálnějších a nejpromakanějších filmů, co jsem měl tu možnost vidět. Už jako malej sem toto zaznamenal, ale nějak sem tomu nevěnoval patřičnou pozornost, kterou si tento skvost jednoznačně zaslouží... No vono aby taky ne, když se při tom potkali Spielberg se Zemeckisem. To se pak není čemu divit, že vznikne takle zábavný a bezchybný film. Bavil sem se fantasticky .Chvílema sem jen strnule čučel na všechny ty vychytávky, kterejma rejža divákovi jasně říká : teď se dobře dívej hochu, tomuhle se říká filmařina! Nejvíc mě dostal pohled do zrcadla, tu scénu sem si pustil vícekrát a vždy čelist až u kotníků. Celkové zpracování na podtrženou jedničku s hvězdičkou. I příběh samotný není vůbec (jak by se mohlo zdát) pro děti, nýbrž je to parádní detektivka s překvapující a promyšlenou pointou. Christopher Lloy? Tak takle by měl vypadat každý pořádný záporák... Naprosto souhlasím s králíkem a jeho životním postojem - smích nikdy nic nepokazí. Svojí originalitou, nápadem, příběhem a prostě vším, se tenhle kousek dostává do mojí topky. A já už se těším, až si to dám znova, páč tohle je prostě něco víc než obyčejnej film!/2.skouknutí/ No dobrá, dobrá... Uznávám, že s tou topkou sem to krapet přestřelil, beru zpět. Ale za maximalním počtem * si budu stát i kdybych měl bouchačku u hlavy. Tenhle film je originál. Jenom se divím, že si na něco podobnýho netroufnou tvůrci s dnešní technologií. I když by to třeba skončilo fiaskem. Zemeckis je jenom jeden! ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

"Nejste nějak nervózní, Valiante? Vždyť je to jen Dumbo. Mě ho teď půjčil Disney. " -R.K. Maroon- ()

Kejdlo 

všechny recenze uživatele

Společně se Sám doma další film, který mi byl předhazovaný jako malému na VHS kazetě. A světe div se, pátrání detektiva Eddiho s kreslounama bylo vážně zábavné. Geniální nápad jak k filmu nalákat celé rodiny i s batolemi. Ještě aby ne, když to produkoval Steven Spielberg a režíroval tehdy ještě nezkažený animací, začínající Robert Zemeckis. 10/10 ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Zbožňujem tento film! Už ako malý ma na ňom fascinovalo spracovanie a tiež fakt, koľko klasických animovaných postavičiek tu vystupovalo. Každý si tu kto ako dieťa pozeral nadčasové rozprávky ako Looney Tunes alebo Donalda či Goofyho si tu príde na svoje. Vtedy mi to ešte neprišlo také bizardné ale vidieť postavy od Disneyho, Universalu, WB či Paramountu v jednom filme je podľa mňa dosť mindblowing. Je to skvele obsadené, skvele napísané, zaujímavý noárový detektívny príbeh a priam to celé srší humorom. A tým nemyslím len humor zameraný čisto deťom. Veľa narážok je učených priamo dospelým a ako hollywoodsky film určený deťom, musím uznať, Roger Rabbit je dosť dosť odvážný. Dobrá zábava pre celú rodinu(?) Nakoniec by som len odporučil aby ste pozerali originálnu verziu. Nehovorím, že slovenský a český dabing je úplne nafigu ale príde mi, že hromadu vtipov tlmočníci vôbec akoby sa ani nesnažili preložiť a iba na miesto fóru pripísali nejakú zbytočnú repliku. Slová ako "kreslouni" mi aj tak znejú dosť retardovane. ()

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Nadčasová snímka, ktorá mi dala kanadou kopačku na plexus dobou svojho vzniku. Skĺbenie animácie (a pozor, pravej nefalšovanej staromódnej animácie) a hraného filmu tu snáď ani nemusím rozoberať, a ako malý chlapes som sa platonicky zaľúbil do tej Rogerovej sexice. Škoda že tento filmík v kuloároch zapadá prachom, ale to asi bude jeho vekom. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný snímok, revolučné podanie na dobu vydania, ale bohužiaľ viac ladené pre dospelých, ako pre deti. Mne to prišlo dosť chladné a snažiace sa vyťažiť maximum nie zo spojenia hraného a animovaného filmu a z toho vyplývajúcich možností, ale len tvrdo zo zapracovania starých známych klišé z rozprávok... ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tady mám hodně rozporuplné pocity. Pozitivem je technické zpracování, na rok 1988 bylo excelentní a ani více než třicet let mu neubralo na kvalitě. Druhým plusem je hravost tvůrců, kdy bylo vidět, že je nová technologie baví a snaží se s ní originálně a zábavně pracovat. Bohužel animovaní hrdinové vychází z animaků, které se mi ani jako dítěti vůbec nelíbily. Naprostá většina postaviček mi byla protivná, jejich gagy mi přišly spíš trapné a především měly uječené hlasy, případně neustále něco rychle drmolily. Americké animáky mě zkrátka míjely a jejich druh humoru mě odrazoval, je jen pár výjimek. Lehce to zahraňuje hraná složka (zejména Bob Hoskins), občasné povedené narážky na filmový průmysl jako takový a pár odkazů na jiné filmy (Harvey), ale jinak jsem se vůbec nebavil. Místy jsem doslova tlačil očima čas, aby už byl konec. Toho jsem se první den nedočkal a usnul jsem. Bez zájmu a spíše z povinnosti jsem se pak dodíval druhý den. Hodně slabé dvě hvězdy a to jedna je za to technicky excelentní spojení animace a hraného filmu. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Tehda to byl prevratny film. Dnes uz je michani hraneho a animovaneho filmu bezne a nikomu to nepripadne divne. Staci se podivat na nove epizody SW ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Tento skvost doopravdy nemůže zestárnout. Skvělá, zábavná klasika s děsivým Ch. Loydem, kterého a jeho lasiček jsem se fakt bál a u popravy roztomilé botičky jsem proplakal noc. ()

NeosinneR 

všechny recenze uživatele

[MFF Cinematik 2010, Piešťany] Keď už som to videl asi 3. či 4. raz, prišlo mi to také ... nudné. Možno za to mohla pokročilá ranná hodina, alebo celkom stupidné animované vtípky, ale nemalo to šmrc. Možno niekedy nabudúce. ()

Související novinky

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama