Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený smrtícími zbraněmi nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist a zanechává za sebou zmrzačené mrtvoly. Nyní si vybral městskou džungli. Los Angeles, kde právě zuří válka drogových gangů, je perfektní půdou pro Predátorovy smrtící hrátky. Tvrdohlavý policista Mike Harrigan (Danny Glover) se však odmítá vzdát bez boje. (Magic Box)

(více)

Recenze (733)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

docela dustojne pokracovani jednicky, atmosfera sice chybi, stejne jako svalnatej Arnold a jeho drsny komando, ale valka gangů je opravdu skvele ztvarnena, cernoch je docela dobrej, nektere sceny primo nezapomenutelne (ten celej zaver - honicka s jatek az do lodi), predator tady je uz ciste jen jako zabijak, na pohled ale stale zustava neskutecne cool.. dobre je, ze se trochu rozviji predatori zvyky, a ty lebky na konci (hlavne ta jedna) nam pekne naznacuji, ze dojde i k necemu velkemu (tedy uz doslo, a moc velke to nanestesti nebylo, ale pisu ted jakoby z roku 97 :-))) proste kvalitni brutalni akce, ne uplne spatnej scenar a jedno horke spalujici mesto.. 4 ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Predator v centre Los Angeles namiesto lesnej dzungle mi nevadil, skor naopak, myslel som, ze to bude rovnako zaujimave, ako jednotka, ale zial Stephen Hopkins pokazil hlavne tu prvu hodinu. Na zaciatku filmu mi to pripominalo styl Verhoevenovho ROBOCOPA (1987) - gang rozbijajuci vsetko v uliciach mal väcsiu moc ako samotni policajti a okrem tam boli aj zostrihy zo spravodajstva, ktore Verhoven rad pouzival vo viacerych svojich filmoch. Okrem toho neviem, co viedlo Arnolda odmietnut ulohu v tomto filme, bol by aspon viac zabavny, ale na druhej strane druha hodinka spolocneho boja Garyho Buseya s Dannym Gloverom stala za to a preto mu davam 70%. Uz len kvoli tej druhej hodinke si druheho Predatora rad obcas zopakujem. _________ Kevin Peter Hall - (Predátor) +++ Danny Glover - (Mike Harrigan) +++ Gary Busey - (Peter Keyes) +++ Bill Paxton - (Jerry Lambert) +++ Maria Conchita Alonso - (Leona Cantrell) +++ Adam Baldwin - (Garber) +++ Produkcia: Joel Silver +++ ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jasně, už to není džungle, ale je to fakt zábava a po letech možná ještě víc než v době když to byla novinka. Samozřejmě, že geniální jedničce nesahá ani po kotníky, ale díky skvělému nervákovi Dannymu Gloverovi a maniakálnímu Billu Paxtonovi a samozřejmě Predátorovi ty chybky tomuhle filmu Odpustím a dávám 80%. "You want some ganja man?" ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

O něco slabší, ale pořád velice dobré. Labyrint velkoměsta nemá sice ona tajuplná a strašidelná zákoutí, ale pro našince je džunglí dostatečnou. Až po letech, kdy se objevila celá řada spíše nepovedených klonů, se ukazuje, že pokračování o lovcích z vesmíru je vcelku povedené. Stáhnuté mrtvoly mají podobný účinek jako v jedničce ( byť pod nimi tentokráte neleží kopice vnitřností). Chvílemi normální akčňák, chvílemi temný horror s přesahem do sci-fi, kterému vévodí jedna z nejpopulárnějších postav žánru. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Slabší bratříček prvního PREDÁTORA. Nápad přenést děj do města se mi hodně líbil, ale Roger ze Smrtonosné zbraně se mi pro něj nezdál být dost odpovídajícím soupeřem. Ne že bych Dannyho Glovera neměl rád, ale kdykoliv, kdy není Predátor na scéně (dost v první polovině filmu) začíná trochu nudit. Ovšem zvedá to dlouhá závěrečná bitka s FBI a následná honička. Jednu věc rozhodně musím uznat, PREDÁTOR ve dvojce byl větší týpek než ten v jedničce :). ()

Galerie (108)

Zajímavosti (58)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. listopadu 1990 ve Westwoodu. (Varan)
  • V místnosti s trofejemi se objeví mimo jiné i lebka Vetřelce (jako pocta komiksu "Alien vs. Predator") předjímající pozdější crossover Vetřelec vs. Predátor (2004) a několik videoher s tímto názvem. Ve filmové sérii Vetřelec (od r. 1979) naproti tomu nikdy nebyl žádný odkaz na Predátora. (ManOfPhoenix)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Klepy, plky a floskule

Klepy, plky a floskule

02.10.2006

Asi takhle by se dala ve zkratce charakterizovat situace okolo údajné přípravy dalšího projektu o populárním vesmírném lovci lebek. Predátor z roku 1987 se pod taktovkou Johna McTiernana (a maskou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama