Reklama

Reklama

Strážci vesmíru

(seriál)
  • USA Mighty Morphin' Power Rangers (více)
Akční / Rodinný / Komedie / Fantasy
USA / Francie / Japonsko, (1993–1995), 48 h 22 min (Minutáž: 19–21 min)

Kamera:

Ilan Rosenberg

Hrají:

Richard Steven Horvitz, David Yost, Ed Neil, Paul Schrier, Jason Narvy, Barbara Goodson, Amy Jo Johnson, Robert Axelrod, Johnny Yong Bosch, Tom Wyner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(145)

Pět normálních teenagerů je vybráno intergalaktickým čarodějem, aby se z nich stali Strážci vesmíru a pomocí svých nových schopností bojovali proti zlé Ritě Repulsa. (Netflix)

Recenze (498)

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Toto je opravdu strasna blbost...a pro blbosti vetsinou nemam pochopeni...ale vzhledem k tomu, ze to je jeden ze serialu meho mladi a koukal jsem na to s otevrenou pusou...musim tomu aspon tu 1* dat...pravda je, ze ted bych se na to kouknul uz jen z nostalgie a nebo pro pobaveni, ale to uz by asi muselo byt po pulnoci... ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Dnes se tomu všichni asi ze srdce leda tak zasmějeme, ale Power Rangers můžeme klidně nazývat kultem tehdejší 90' leté dětské zábavy a přiřadit je k takovým tahákům, jako byly seriály Pokemon, Teenage Mutant Ninja Turtles či tvorba Walta Disneye. Popravdě jsem si nedávno zkusil sehnat pár česky dabovaných dílů a s nečekaným šokem sledoval obrazovku, co se to tam děje a jak se mi tahle kravina mohla kdysi líbit. Bohužel, dnes tu hromadu chyb vidím stejně tak, jako tupý princip každého dílu, který nabízí minimum inovací a je vždy o to samým. To co bývalo mým hlavním lákadlem, abych si seriál pouštěl každý víkend, jakož to souboje s morfelíny či díl od dílu jiná vytvořená speciální potvora, už nezabírá a spolu s kostýmy strážců, to vypadá jako pěkně pestré cirkusové představení obohacené po každém kontaktu vybuchujicím efektem. Hodnocení je proto založené čiště na dětské nostalgii a díky té hromadě hraček, videoher, kostýmů i vše možných serepetiček, které jsem sbíral jen díky tomu to seriálu, musím hodnotit 5 hvězdami. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, ty body jsou hodně z nostalgie, protože když na to kouká člověk po letech, už vidí, jaké to má chyby, jak jsou některé postavy trapné, jak je vlastně celý seriál v některých ohledech hodně trapný a jak z něj mnohdy křičí to, že je levný a ani se tvůrci moc nesnažili. Ale ty postavy - hlavně původní - jsou mi prostě blízké tím dětstvím, že ani teď mě seriál vyloženě neurazil, jen už to rozhodně není ono. ()

Tommy987 odpad!

všechny recenze uživatele

Najhoršie je, že si ešte spomínam na časy, keď sa mi to parádne páčilo (to som mal síce nejakých 8-9 rokov, ale aj tak...). Potom som si to pozrel s časovým odstupom, skamenený som sedel na sedačke a hovoril si: "Čo je toto za sr**ku?! Ako som mohol byť taký d**il, že som to pozerával?!" Teraz si prajem vymazať si to nielen z pamäte, ale zo všetkých televíznych archívov, z každého miesta, kde by sa to mohlo nachádzať. Pfuj, roztrhať, zničiť, spáliť a to, čo zostalo, zakopať hlboko pod zem, aby to už nikto nemohol objaviť. Pri tomto otrasnom paskvile je aj "odpad!" málo. -1000000% - výgrc tej najamtérskejšej televíznej tvorby!!! ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Týchto šašov, čo morfovali som sledoval, bavil som sa na tom, aj keď to z istej časti bol menší primitivizmus. Dobro tu víťazilo nad zlom, aj keď to malo dospelejší a akčnejší charakter, skôr ako pre malé deti, by som to púšťal takým starším mladistvým, ale na nich to je zas už dosť hlúpe. Takže ťažko tomu nájsť vhodnú cieľovú skupinu, je to divoké a občas trápne. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Seriál se dočkal své remasterované verze (2010), která zahrnovala nové vizuální efekty, a celkového ladění do komiksového stylu. (cinemag)
  • Seriál byl v některých zemích zakázán kvůli přílišné brutalitě akčních scén. (cinemag)

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Strážci vesmíru to nevzdávají

Strážci vesmíru to nevzdávají

03.06.2018

Zatímco nedávný pokus o přenesení populární televizní série Power Rangers: Strážci vesmíru na velká plátna nedopadl nijak slavně, společnost Hasbro je zdá se připravena dát Strážcům vesmíru druhou… (více)

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Strážci vesmíru v celovečerním filmu

Strážci vesmíru v celovečerním filmu

08.05.2014

Pokud je vám pod 30 let, těžko jste vyrůstali bez Strážců vesmíru. Původní seriál z roku 1993 se za poslední dvě dekády dočkal obřího množství bláznivých inkarnací, jeho celosvětový úspěch jej… (více)

Reklama

Reklama