Reklama

Reklama

Jack Reacher

(seriál)
  • USA Reacher
Trailer 2
USA, (2022–2024), 12 h 46 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Nick Santora

Předloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrají:

Alan Ritchson, Maria Sten, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Serinda Swan, Shaun Sipos, Ferdinand Kingsley, Robert Patrick, Bruce McGill, Chris Webster (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Když vysloužilého vojenského policistu Jacka Reachera zatknou za vraždu, kterou nespáchal, octne se uprostřed smrtícího komplotu nečestných policistů, pochybných podnikatelů a intrikářských politiků. Jack musí jen s pomocí vlastního důvtipu zjistit, co se děje v Margrave v Georgii. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (203)

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Trvalo jim jen čtyři epizody, než se spolu vyspali. Nečekané... Reacher na mě působí všemi dojmy. Jde vidět, že se jedná o vysoko-rozpočtový seriál, kde bylo investováno mnoho peněz do r-kové akce. Ale nějak moc jsem tu Reacherovo super-inteligenci vůbec nekoupil. Prostě na mě nemá charisma, i přesto, že v Titans byl dost super. Je tu pár slušných zvratů, smutných záležitostí, ale v podstatě se hlavním postavám nic závažného nestane. Taky mě štvalo, že kdykoliv je potřeba nějak vyvrcholit scénu, scénárista se chopil jediné věci, a to tak, že postava X dá někomu přes držku. Takže situace, které by šlo vyřešit mírumilovně jsou místo toho překonány bezmyšlenkovitým fackováním. Reacher na sebe nechce upozorňovat, a i přesto se v nějakém bistru popere s pěti namakanými burany. Takových ''řešení'' je tu spoustu. Takže jo, akce super, ale to ostatní, nic moc. Herecké obsazení je ale dost dobré, a jsem rád, že Malcolm Goodwin si po iZombie našel další byznys. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proboha, on nemá Snapchat, Facebook ani Instagram. Na změny zvyklý syn vojáka, který svobodně cestuje po Spojených státech, nespoután závazky. Když se mu někde líbí, zakotví. A jakmile zavětří bezpráví, nedokáže jen tak sednout na další autobusový spoj. Nemá hypotéku, pojistné nároky, bankovní účet ani řidičák. Jediný důkaz, že nějaký Jack Reacher existuje, je ten, že sedí na policejní služebně. Tedy přímo v cele, protože ho zatkli předtím, než jeho obří tělo mohlo ochutnat místní vyhlášený broskvový koláč. Postava samotáře z pera Lee Childa mnohé varuje, že by měli raději couvnout. Marně. A vzápětí už Reacher vyšetřuje v americkém zapadákově Margrave sérii vražd, kdy jedna z nich se pro něj stane až nečekaně osobní. Nejprve to vypadá, že nám tvůrci předloží správně oldschoolovou a přímočarou podívanou. Pro fanoušky předlohy navíc s bonusem, že zpracování hlavního charakteru je podstatně bližší než ve filmové podobě s Tomem Cruisem (ačkoliv samozřejmě skrze akci na Cruise nemají). Postupně ale přímočarost lehce ustupuje a scénář nabízí poměrně složitou zápletku. Což ale způsobuje krapet roztříštěnější děj i utahanější tempo v několika epizodách. Celkově je to nicméně několik fajn večerů, navíc tady máme skutečně sehranou a sympatickou trojici. Pragmatický Reacher baví svým černým humorem, zkratkou i přímočarostí. A i když má Alan Ritchson své herecké mantinely, k jeho charakteru to skvěle zapadá. Willa Fitzgerald coby Roscoe je neskutečně roztomilá, takovou strážkyni zákona by chtěl každý zapadákov. Chemie mezi nimi je patrná, jen si možná tvůrci vystřílí všechny patrony hned z úvodu série. Baví i Malcolm Goodwin coby upjatý detektiv z velkoměsta, který sem přijel za klidem a záhy má k řešení několik mrtvol. Včetně policejního náčelníka. Hlavní hrdina je navíc s postupem dílů nemilosrdnější než dřív, což stále víc připomíná staré dobré akční fláky 80. let. DRUHÁ SEZONA je v mnohém na chlup stejná, celkově ale slabší. Reacherovi za mě víc slušelo maloměsto a komornější pojetí. Příběhově je to docela plácaná, někdy to dost dřelo i co se akce týče, T-1000 mdlý, do příště doporučuju zapracovat na scénáři. Čekal jsem víc… ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Filmy jsou dneska napůl zlidovělé až zapomenuté. Seriál opět sází na nějakou kvalitu, ale i na hate, že spousta lidí bude mít kecy v základu. Jsem se se k tomu dostal protože to bylo dobře hodnoceno, ale předpokládal jsem, že po druhém dílu umřu nudou. A heureka. Ono ne. Seriál není žádný epický výstup z televizní nudy, ale minimálně je udělaný decentně, akčně, zajímavě a nenudí. Dalo by se mluvit o tom, že i na takovou lehce béčkovou atmosféru jsme se dočkali něčeho důstojného. Oproti Ryanovi také od Amazonu se dalo čekat hodně. Zde je koncept stejný, ale třeba stokrát zajímavější a lépe provedený. O to více je to zajímavé, protože zde disponujeme méně známými jmény. Což už je někdy i něco, co mě štve, protože u takovéhoto díla, by člověk i očekával, že tam dá jeden známější ksicht a nebude se spoléhat jen na lokální herce. Jako dobře pro ně, ale už je to strašně otravné si neustále zvykat na nové ksichty. Ke druhé sérii budu skeptický, ale první mě nečekaně oslovila. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Na Amazon, který se specializuje na nejsprostější "co nejvíce televizně on the budget vypadající" seriálovou produkci (The Boys budiž jedinou vyjimkou) se tady v Reacherovi jedná o lepší průměr, který vytahuje jen svižně utíkající děj a sympatický hlavní hrdina. Co se akce a bitek týče, tak je to opět klasická televize. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pár věcí mi tam nesedělo, pár scén mi vyloženě vadilo (ale opravdu jen pár). Některé scény byli naopak parfektní (v krimu, puzzle v kufru auta a pár dalších). Ale jelikož jde o osmidílný seriál s délkou přesahující 6 hodin, tak jsem nadmíru spokojen. Navíc mi sedla i linka kde jsou bráchové v dětském věku. Opravdu doufám že bude seriál dobře přijat diváky, protože Amazon by ve finále mohl natočit minimálně 24 sezón, co 8 dílná série to jedna kniha. A to bych si opravdu moc užil. Pokud by se udržel alespoň tenhle standard. Lehce nadhodnotím 85% a 5* ()

Galerie (111)

Zajímavosti (26)

  • Na konci epizody hraje píseň „Police Dog Blues“ od Blinda Blake. (Duoscop)
  • V epizodě je zmíněno datum 11. září. V ten den se odehrál teroristický útok, při kterém se zřítily věže Světového obchodního centra v New Yorku. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno