Reklama

Reklama

Jack Reacher

(seriál)
  • USA Reacher
Trailer 2
USA, (2022–2024), 12 h 46 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Nick Santora

Předloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrají:

Alan Ritchson, Maria Sten, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Serinda Swan, Shaun Sipos, Ferdinand Kingsley, Robert Patrick, Bruce McGill, Chris Webster (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Když vysloužilého vojenského policistu Jacka Reachera zatknou za vraždu, kterou nespáchal, octne se uprostřed smrtícího komplotu nečestných policistů, pochybných podnikatelů a intrikářských politiků. Jack musí jen s pomocí vlastního důvtipu zjistit, co se děje v Margrave v Georgii. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (199)

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reacher je za mě seriálové překvapení roku. Docela nenápadná osmidílná série, která ale většinu své konkurence nechává daleko za sebou. Já osobně jsem knížky nečetl, takže nemohu moc porovnávat, ale většina lidí tvrdí, že se kastingově tvůrci seriálu trefili na jedničku. I mě neznámý Alan Ritchson překvapil, není to jen dvoumetrová hora svalů, se kterou se nechcete vydat na pěstní souboj, ale především ukázal, že i herecky má co nabídnout, v emocionálně vypjatých scénách nepůsobil jako dřevo, ale věřil jsem mu absolutně vše. Líbilo se mi to zasazení na americký venkov do menšího městečka. Ostatní herecké osazenstvo též nezklamalo, přehršel vtipných situací potěšil a hlavně jsem si užil akci, ať už tu fyzickou nebo přestřelky. Mimo to vše se do toho Reacher nebál šlápnout a nabídl dosti brutální scény, což jsem ani v koutku duše nečekal. Na druhou sérii se těším jako malé děcko, tento projekt má totiž před sebou pouze a jen zářnou budoucnost. Za mě dávám 8/10 ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Jack Reacher je neohroženým akčním hrdinou, který v sobě mixuje Jasona Bourna, MacGyvera, Sherlocka Holmese a kráčející skálu. Zní to skvěle, že? Bohužel stejně jako u filmů je i zde potenciál této postavy zoufale promrhán. Reacher sice dovede být vynalézavý a i z malinkatého detailu dovede poznat téměř vše, ale pouze v pár situacích. Ve zbytku série na tyhle schopnosti milerád zapomíná a chová se jako pobuda, který neumí do 5 napočítat. Na stejném principu zde funguje více věcí. Například Jackova nemluvnost, která se párkrát během série zmíní a Jack párkrát nemluví, aby pak vedl dlouhé monology při každé možné příležitosti. Ostatní postavy jsou co se charakteru týče trošičku konzistentnější. Navíc celkem slušně obsazené. Po akční stránce si také není moc na co stěžovat, snad jen, že akce mohlo být více a nemusela by často končit jen tím, že Jack někoho dvěmi efektními ranami vypne. Co však seriál sráží nejvíce dolů je obrovská umělost děje. Spoustu věcí se zde děje hrozně nahodile a tak nějak uměle.. Zkrátka moc nevěřím, že by se spoustu věcí událo tak jak se zde událo. Ono na stránkách knihy ty scény asi fungovat mohli, ale tady jsem tomu prostě nevěřil.  Taky bych seriál zkrátil tak na 6 epizod. Né že bych se vyloženě nudil, ale dost času sledujeme něco co vlastně nikam nevede, aby pak hlavní hrdina na řešení celého případu přišel jen tak mimochodem ve sprše. Celkově je to asi relativně fajn seriál na jedno podívání, ale nic víc, a pokud jej vynecháte tak o moc nepřijdete. 3* 55% ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Tohle jsem potřeboval. Akční seriál, který se bere až přehnaně vážně, ale je to natočený, tak stylově a působivě, že Vám nevadí, že koukáte na akční béčko. Ve spoustě ohledech mi to připomnělo seriál Banshee, který mám hodně rád. Co se týče Reachera, tak tam znám jen dvě filmové verze s Cruisem, které se mi dost líbili, a Cruise mi v té roli seděl, i přestože je úplně jiný, než v předloze - tu jsem nečetl. Naštěstí si tvůrci sehnali herce, který je mnohem věrnější knižní předloze, a tím hercem je Alan Ritchson. Ritchson si krade scény pro sebe a je radost na něho koukat nebo ho poslouchat. Sice jsem mu moc nevěřil, že má IQ 180, ale v akční poloze byl boží a já si užil každou bitku. Ritchson má vedle sebe dva skvělé spoluhráče, který mu perfektně přihrávají - Malcolma Goodwina a Willu Fitzgerald. Goodwin hraje moc dobře a svou polohu si užívá, a s každým dalším dílem mě bavil více a více. Fitzgerald si získala mou pozornost hned od první scény a byla parádní v každém momentě. Seriál jsem si dost užil a těším se na druhou řadu.  S02 - Po první sezóně jsem se na druhou řadu začal hodně, ale opravdu hodně moc těšit. A o to bolestivější byly srážka s realitou. Druhá řada má dva problémy, které jí podráží nohy. První problém je, že je to ještě více béčkové, přepálenější a hloupější. Druhý problém jsou vedlejší postavy - ne protože nejsou sympatické, protože jsou, ale protože jsou stejně macho jako Reacher. A to je trochu problém. O postavy nelze mít strach, chovají se jakoby neznali strach a celkově tím mizí jakékoliv napětí. Je to celkem škoda, protože v minulé sezóně ten kontrast s "obyčejnými lidmi" fungoval skvěle. Na druhou stranu jako akční jednohubka to pořád funguje moc dobře. Doufám, že ve třetí řadě bude zajímavější a civilnější příběh. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

No, ďalšie Banshee sa nekoná ani len omylom. Kráčajúca skala v hlavnej úlohe má síce celkom charizmu a aj vie občas niekoho sporadicky efektne a efektívne uložiť jednou ranou do limba, ale to je všetko. Fyzičku by tomuto Reacherovi nespochybňoval nikto, ani keby ju nedával každú epizódu na obdiv pri vyzliekaní trička. Nejaký ten rešpekt fyzicky budí. Ale o tom, že je navyše tak trochu chodiaca encyklopédia, ktorá dedukciou a bystrozrakou pozornosťou konkuruje Sherlockovi Holmesovi a vynaliezavosťou MacGyverovi, to ma už teda nedokázal presvedčiť ani len na sekundu. Scény, ako trebárs, keď uprostred noci rekonštruuje udalosti na mieste činu sťa Horacio Caine krížený s indiánskym stopárom a tliacha o tom, že mesiac bol v ten večer o 26 stupňov vedľa, to je proste na smiech. A všetci okolo sú bez neho bezradné tupé stádo, ktoré si nabieha, aby ich Reacher uzemnil slovne, alebo ručne-stručne. Proste taká dnes už trochu prežitá podradná televízna liga nižšej cenovej, čo šuští (symbolicky) hodne starým, zažltnutým prepratým papierom. A nie takým tým odľahčene uvedomelým, pomrkávajúcim a priznaným guilty pleasure spôsobom, ktorý ma vraj chce nostalgicky hodiť späť do minulého storočia. Na to sa v tomto béčku všetci tvária, že to myslia seriózne... Skôr som sa pri sledovaní pýtal sám seba, či mám týmto ďalej zabíjať čas, ked sa mi skôr, než Bourne, ci príbuzný filmový Jack Reacher, pri sledovaní vybavovali mená ako Odpadlík, či Walker, Texas Ranger? A to sú hlupučké vykopávky, za ktorými by som už dnes ťažko zatláčal nostalgicky slzu, že mi dnes ešte čosi také v bedni chýba. Ale tak jedným okom popri práci to neublížilo. Ako taká plochá naivne priblblá chlapáckejšia telenovela, čo beží na monitore ako kulisa, alebo screensaver, to ujde. Ale zoberte pár tuctov najtuctovejších televíznych kriminálok za 20 rokov, povedzte nejakému počítačovému programu "Jáchyme, hoď to do stroje!" a on vám z toho vypľuje takýto šablonovitý šestákový scenár. Dať si poldeci vždy, keď som uhádol repliku pri tom ich rádoby vtipnom buddy hláškování a doberaní sa, tak som pri tretej časti otrávený alkoholom. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předlohu neznám, takže jsem do toho šel bez potřeby srovnávat. A co jsem viděl? Přerostlé brutální hovado s analytickou mozkovnou, které si to dopředu šine stylem "kde nepomůže velká síla, je potřeba ještě přitlačit". K ruce má drobnou roztomilou policajtku a tvídového distingovaného černocha, se kterými se společně postaví padouchům ovládajícím jižanský prdelákov. Tohle jakoby vypadlo z doby, kdy parchanti byli ještě parchanti a klaďasové nebruslili na hraně přijatelnosti. Záporáky tady odhalíte prakticky hned, jak se objeví v záběru, protože tak prostě vypadají a vlastně jde jen o to se jim dostat na kobylku. Cestou je pochopitelně třeba umlátit, ubodat a postřílet spoustu poskoků, vzpomenout si na nějaké ty příhody z dětství, dát pusu princezně a za všech okolností si udržet fešácký účes. A to mě prostě baví. Doufám, že schválení další řady bude pouhou formalitou. 85% ()

Galerie (111)

Zajímavosti (26)

  • Hoci sa seriál odohráva na americkom Juhu, konkrétne v štáte Georgia, natáčanie prebiehalo výhradne v kanadskom meste Toronto a jeho okolí. (Real Tom Hardy)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama