Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

woody 

všechny recenze uživatele

4. bondovka Terence asi nepochopil v čem dělal chyby. Ještě víc jich přidal. Nezáživné akční scény, nevyrazný záporák Emilio Largo (zlatý Maria Brandauer v remaku), namyšlená Bondgirl, minimum pomůcek. Nuda nuda šeď šeď. Tento díl jsem neměl nikdy rád. Pozitiv je pomálu, ale proč si je nevyjmenovat - zbraň zkázy jachta Disco Volante, úvodní píseň a předzvěst odhalení identity megazloducha Ernsta Stavro Blofelda. Jeho žhavá křesla vešla do historie :-) ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Dosť možno najlepší film klasickej "pentalógie". Nachádza totiž skvelý balans medzi znakmi typickými a najviac esenciálnymi pre "Conneryho éru - exotika, frivolnosť, pulpová insitnosť spojená so štýlovým nadhľadom. Thunderball sa dá sledovať ako film čistej slasti. Slasti z až fetišištického vŕšenia "cool" symbolov a motívov, vytvárajúcich koherentnú mapu "bondovskosti". Snímke navyše jej zostarnutie pridáva neodolateľný vintage nádych, ktorý v kombinácii so spomenutými plusmi vedie k nie veľmi kritickému, číro fanúšikovskému potešeniu. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Thunderball jede v zajetých kolejích skvělých předchozích dílů, ale trošku ho v mých očích srážejí dvě věci - přemrštěná stopáž a zrychlené záběry, které vypadají opravdu divně. Jinak je to ale samozřejmě výtečná zábava a bondgirls jsou tentokrát opravdu k nakousnutí (dobře, tak k nakousnutí víc než jindy :o)). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mám podobný problém jako někteří tady - splývání. A ačkoliv Bond na Bahamách a kolem Miami provozoval hodně vodních sportů (až to chvílemi vypadalo na dokument o potápění), nejde o splývání s vodní hladinou, ale všech Conneryho Bondovek dohromady. Thunderball rozhodně nemá hromové koule, ale za to disponuje spoustou suchopárných míst, které ani hlavní hrdina svým šarmem nerozhýbá a když si přidáte pofiderního záporáka Larga, jenž z levého profilu vypadá jak Dr.Divnoláska a z pravého jak Leslie Nielsen, začne se vše ztrácet v mlze průměrnosti. Kdyby to Seanovi v roli agenta jejího veličenstva nezakazoval bontón, nosil by atletické nožky odhalující trenýrky snad i k saku.. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu výborný. Postupem času ovšem nadšení utichne a člověk si uvědomí, jak moc dlouhé můžou dvě hodiny být. Zároveň jak moc dokáže udělat jeden charismatickej Connery z jinak průměrnýho filmu a jak mohou fanoušci zblbnout nefanoušky a přesvědčit je, že průměrný film je nadprůměrný. Thunderball je bondovka, a kdyby to bondovka nebyla, neštěknul by po ní ani pes. Zejména po těch nechtěně vtipných soubojích či nudné závěrečné čtvrthodinovce pod vodou. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Natáčelo se od 16 .února do 9. července 1965 v Anglii, na Bahamách, ve Francii a na Floridě. (Varan)
  • Herci a členové štábu poskytovali opakovaná interview. Natáčelo se totiž v době obrovské Bondovy popularity. Sean Connery však svolil pouze k jednomu rozhovoru, a to pro "Playboy". (džanik)

Reklama

Reklama