Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Může si u vás odpočinout? Je docela mrtvá." Neohrožený Bond, krásné ženy, nekompromisní padouch Largo (skvělý A. Celi) a moře. Tedy hlavně podmořské záběry jsou úžasné a bitvu potápěčů si vždy užiji naplno. Kamera jen tak mimochodem švenkne tu na langustu, tam na murénu či jehlici rohozobou, nebo rovnou na žraloka. Pro mne jedna z nejlepších bondovek, viděna cca 10x. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 4 - Thunderball měl být první bondovkou. Navíc prodal více lístků v pokladnách kin než kterákoliv jiná bondovka před ním. Nicméně filmu předcházela soudní pře mezi autory. Výsledek se často odehrává pod vodou a vyžadoval spoustu práce se žraloky. James Bond už byl mezi diváky definitivní ikonou, nicméně tady je k ženám poměrně nátlakový – to by mu dnes neprošlo. Výsledek zase sráží divný střih a „zrychlování“ třeba rvaček. Trakční stůl pro natahování páteře komický, mnoho momentů zase bez tempa, finále připomíná skoro až válečný film. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já cestuji. Mám takovou licenci na řešení problémů." A taky jsem ozdobou dámských ložnic, provokuju svým karbanickým uměním, střílím padouchy harpunou a občas i lítám. Tak tě mám rád, Jamesi. Ve vzduchu, na moři i na souši jsem si to s tebou užil, ale pod vodou mě to moc nebavilo. Potápěči byli sice řádně rozlišeni barvou neoprénů, ale já jsem poměrně špatně rozlišoval, kdo je hodnej, kdo je zlej a kdo je ponorka. Nicméně Jamesova dámská společnost potěšila mé oko a kdyby Domino, Fiona či Paula hledaly inteligentního hezouna, tak bych jim rád připomenul, že jsem čestným missákem Antarktidy a inteligencí se v noci až odkopávám. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo i tady na ty čtyři hvězdy nakonec půjdu. Úvodní scéna nám připomene, že Connery byl v bitkách ze všech představitelů nejlepší. Na scénu se nám vrací Blofeld opět tedy pouze jako to hlavní kápo v pozadí. Oproti tomu jeho pravá ruka Largo není až tak úplně zajímavý, ale obě dvě bondgirl ať už ta kladná nebo ta záporná jsou opravdu kus a asi nemá cenu abych tady vzpomínal jako všichni ostatní ty revoluční akční podmořské scény které by bylo v současnosti téměř nemožné natočit s přepočtem na tehdejší rozpočet. Jenom ty občas poněkud komicky působící zrychlený akční scény to kazí. Každopádně tak jako tak i když tuhle Bondovku řadím v rámci těch s Connerym ve svém žebříčku až na předposlední místo, tak i ona si u mě v rámci repete to vylepšený hodnocení zaslouží.70% ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Thunderball je jedna z mých nejoblíbenějších bondovek a myslím si, že si tento titul právem zaslouží. Nejen pro krásné podvodní scény, kdy jsem třeba u závečné potapečské bitky na ostří harpuny čuměl na televizi už jako malý špunt s otevřenou pusou a snil jsem o to, jak se přidám do řad britských špionů a všechny světové krásky mi budou ležet u nohou. Úplně stejně na mě funguje Thunderball i po letech a moje sny se také moc nezměnily. Ještě než opustím podvodní scény tak musím pochválit povedené kličkování mezi žraloky. Za pochvalu rozhodně stojí i akce nad hladinou, kdy se mi moc líbila záverečná bitka na člunu a vůbec mi nevadila ta přestřelená rychlost na podtáčivých kamerách. Bond girls jsou nádherné. Záporák s neprofláklejší rekvizitou- páskou přes oko- je správně slizký. Hudba je perfektní a o Connerym, trousícím super hlášky (Jamesi, to ti jedno cvičení nestačilo?-Zvláštní, že to říkáš zrovna ty.), se snad ani nemusím vyjadřovat. Od úvodního Jet packu až po adrenalinové finále se jedná o perfektní jízdu s povolením zabíjet, která si plné hodnocení určitě zaslouží. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Pro roli Larga byl před startem celé Bondovy série původně zamýšlen zpěvák a herec Burl Ives. (džanik)
  • Žraloci Golden Grotto, které Largo choval v plaveckém bazénu a popisoval jako „nejnebezpečnější a nejkrutější“ druh ze všech, jsou čistou fikcí. (džanik)

Reklama

Reklama