Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1912. Mladá dívka se probouzí z děsivé noční můry, která ji v poslední době pravidelně pronásleduje. Následujícího rána se jde představit jako nová chůva do rodiny Allisonových k jejich dvěma dětem dívence Lorraine a nemluvněti Trevorovi. Všichni společně se mají hned nazítří nalodit na Titanic, který má podniknout slavnou plavbu ze Southamptonu do New Yorku. Největší a nejluxusnější loď všech dob, podle všeobecného mínění nepotopitelnou, navštěvují novináři a starý kapitán Smith, jehož čeká poslední plavba před penzí, je chtě nechtě musí doprovázet. Další den loď opouští přístav a vyplouvá vstříc svému osudu (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kdyby se vzalo něco z Cameronova Titanicu a něco by se vzalo tady, dal by se z toho uplácat docela slušnej film. Tady se příběh jakoby drobí mezi větší množství postav, takže část před katastrofou neni takovej romantickej kýč jako v Cameronově verzi. Navíc Catherine Zeta-Jones aspoň neni taková strašná afektovaná kráva jako Kate Winslet. Katastrofická část je ovšem laciná, až z toho bolej oči. Oba filmy hodnotim stejně. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ross LaManna, Joyce Eliason | Hudba: Lennie Niehaus | Produkcia: Harold Lee Tichenor, Rocky Lang | Distribúcia: RHI Entertainment | Rozpočet: 13 miliónov $ || Vskutku celkom šikovný pokus o vzkriesenie pamiatky Titanicu. Žial ale za hrstku penazí nikto nevyčarí katasrtofický film na tri hodiny s gradáciou, obrazovou kvalitou a dobrou hudbou. O hercoch ani nehovoriac. ()

Reklama

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný snímek, hereký výkon hlavních hrdinů nestojí za řeč. Celkový námět o vidění mladé chůvy, lásce zloděje a zbožné dívky, který se kvůli ní chce stát lepším člověkem a v neposlední řadě o dávné lásce vdané Catherin Zeta-Jonesové, která kvůli milenci chce opustit dceru i manžela, ač nakonec kvůli smrti jejího milence se s úsměvem vrátí k manželovi bez známky bolesti z prožité ztráty. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tahle televizní inscenace Titanicu určitě není zase až tak špatná. Na Cameronův velkofilm se to sice ani náhodou nečape a taky to trpí typickými neduhy dvoudílných televizních katastrofických snímků, ale to neznamená, že by se jednalo zase až o tak špatný film. Samozřejmně, že v té první polovině se toho zase až tak moc neděje, ale bylo by nefér to tomuto zpracování vytýkat, vždyť i ta bůhvíkolika oscarová verze od Camerona nemá zrovna v první půlce kdovíjaký drajv a tam to kupodivu hodnotícím nevadí. Takže asi takhle co se hodnocení týče tak pro Jamese a jeho film mluví vyšší rozpočet a lepší efekty. Jinak nemám zase až takový problém tyto dvě verze porovnat. Každopádně toto dílo mě ve finále nijak nenadchlo ani neurazilo a dávám 60% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Jakožto divákovi "trpícím" entuziasmem pro Titanic jako takový, mě toto ztvárnění i přes jeho nepříliš vysoké hodnocení docela zajímalo. Pozitiva by se našly, ale jsou silně překryta negativy, které zní takto: Pane Liebermane, oceňuji Váš zájem oslnit diváky tou nejmajestátnější lodí, jakou kdy lidstvo vyrobilo, ale jestliže jste sehnal prostředky k realizaci, měl jste si také nastudovat podrobně jednotlivá fakta, čímž chci říct, že jste zřejmě zapomněl na jednu z klíčových postav, která nesmí v žádném filmovém ztvárnění chybět a tou postavou je Thomas Andrews, šéfkonstruktér Titanicu (zásadní nedostatek !!). Dalším nedostatkem je samotný příběh, který má spíše tendenci nudit, romantika je tu slabá a celkově nevýrazná, v mém případě se rozhodně nejedná o zpestření filmu. Velkým mínusem jsou pro mě herecké výkony, které snad ani nemá cenu nějak podrobně rozebírat. Káťa Zeta-Jones, která podle mě ví jak hrát tu posloužila spíš jako dekorace, jinak tu nepředvedla zhola nic. Potopení lodi? Tak nechutně odbyté, že mi bylo skoro do pláče. Ve zpracováních z roku 1953 a 1958 bylo pojetí samotné katastrofy daleko lepší, dokonce i Němci se svou verzí z roku 1943 si poradili lépe. Efekty v této verzi jsou opravdu podprůměrné. To jsou negativa. Pozitiv je tu dost málo, ale pro mě jsou významné. Např. scény z Carpathie i z Californian, za které má naopak u mě režisér plus. Dalším potěšením je pro mne Molly Brownová, které je tu věnováno po katastrofě Titanicu dost času, tak jak tomu bylo i ve skutečnosti. Další klady jsem nezaznamenal. Když se nad tím tak zamyslím, tak tohle je možná poslední film o Titanicu, který jsem sehnal a jediný, kdo si nechal nejvíce záležet, kdo riskoval zdraví, aby si splnil sen, kdo právem umocnil majestátnost a kouzlo Titanicu je kdo jiný, než James Cameron. Král filmového Titanicu. Nejvýstižnější komentář napsal: Tosim ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení započalo 8. července 1996, skončilo 3. září téhož roku a probíhalo v kanadském Vancouveru. (fiLLthe3DD)
  • V dobe, keď mieril do kín Cameronov Titanic (1997) odvysielala TV Nova tento film a pri upútavke použila slávnu pesničku od Celine Dion. Mnoho ľudí si vtedy myslelo, že v TV pôjde práve Cameronová verzia. (Jello Biafra)
  • Odborníci na Titanic snímku vytýkají jeho historickou nepřesnost – původně se tvůrci sice chtěli držet historických reálií, avšak producenti požadovali, aby byl větší důraz kladen spíše na romantickou dějovou linii, a tak najali nového scenáristu, aby vytvořil zcela nové fiktivní zápletky a postavy. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama