Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

(TV film)
  • Velká Británie The Count of Monte-Cristo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý námořník Edmont Dantes se krátce před svatbou s milovanou Mercedes stane obětí zákeřného plánu čtyř mužů a bez vysvětlení skončí ze dne na den v kobce pevnosti d'If daleko od snoubenky, otce i kariéry. Po čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a dostat se k ohromnému jmění. Jako hrabě Monte Christo se pln touhy po pomstě vrací... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podle mnohých nejlepší zpracování známého románu o pomstě neprávém obviněného muže, který se se svými nepřáteli vypořádá tím nejrafinovanějším způsobem. Nemohu posoudit o kolik je film horší než kniha ani nakolik je toto filmové zpracování lepší než novější verze ale mohu říct, že se jedná o povedený, avšak v mých očích příliš obyčejný film, kde chybí napětí i divákova radost z pomsty, kterou hlavní hrdina plánoval dlouhých 14 let.. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

I když snímek není tolik rozsáhlý jako Dumasův román, a několik postav i chybí verze s R. Chamberlainem je mi ze všech filmových zpracování nejbližší. Každý určitě zná příběh o odvaze, odhodlání a pomstě E. Dantese, kterému díky lsti nebylo dovoleno oženit se a strávil dlouhá léta zavřený na proslulé pevnosti If... ()

Reklama

Bobek15 

všechny recenze uživatele

Televízny film natočený v lacných kulisách, ktorý z rýchlika vyrozpráva rozsiahly príbeh, avšak na úkor kvality rozprávania, plynulému rozvoju deja, hlbšieho objasnenia (či zvýraznenia) pohnútok pomsty, či jej samotná realizácia. Malý priestor je venovaný aj jednotlivým postavám. Takýto rozsiahly a veľkolepý román sa skrátka nedá sfilmovať do ani nie dvojhodinového snímku niekde v štúdiu. Teda, dá sa, no pôsobí smiešne. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dumasovo najlepšie dielo, ktoré som v mladosti prečítal za dva dni a dve noci priam volá po filmovom spracovaní, i keď hneď v počiatkoch realizátori narazia na problém v podobe epickej rozsiahlosti diela. Čo vynechať, čo skrátiť, aby to bolo ešte zrozumiteľné, a akú celkovú dĺžku pripustiť, aby to diváka ešte bavilo? Nezanedbateľným problémom je, koho obsadiť do úlohy Dantésa. Už som sa niekde vyjadril, že takéto diela sú nevhodné na sfilmovanie, možno by seriálová forma vyhovovala najlepšie. Videl som viacero verzií, ale iba verzia so Jeanom Maraisom a táto zhruba zodpovedajú mojej predstave. Pikantné na tejto verzii je, že ju nakrútili vo Veľkej Británii a dokázali pritom uchovať ducha literárnej predlohy. K čomu sa paradoxne verzia so slávnym francúzskym opilcom ani nepriblížila. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,ZASE TEN PREKLIATY ŽALÚDOK VYHRAL NAD STATOČNÝM SRDCOM." __ Chamberlainovi stačilo 100 minút na to, na čo Depardieu potreboval 4 tak dlhé filmy. Na jednej strane film nemá v podstate hluché miesta, na druhej strane mu ale chýba hĺbka a herci to odohrali tak leda-bolo. A už by to mohli prestať sústavne vysielať v telke. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama