Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 578)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ve dvanácti, když jsem to viděl poprvně v kině, jsem to považoval za nejlepší film vůbec a pak jsem lítal po přírodě a hrál si na Michaela Biehna (btw asi nejsympatičtější mariňák filmového plátna). Dnes sice vím o lepších filmech, stejně jako si všimnu místy nelogičností v ději, přesto nadupanější sci-fi akčňárnu o boji s "emzáckým slizem" aby člověk pohledal. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Jednička vetřelce byla perfektní (hustá atmosféra, napětí), ale co naplat, dvojka ji snad i o kousek předčila, a to zejména v akci. Přestože je film z roku 1986, jeho akční scény by se mohly směle měřit s těmi současnými, přijdou mi mnohem působivější než dnešní "vypulírované" postmatrixové kung-fu. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Jelikož mě ani jednička nedostala tak nějak úplně úplně, je chyba asi na mém přijímači. Prostě na pět hvězdiček tenhle film nemá. Sice slušná atmosféra a pěkný jatka, ale i tak bych si představoval jízdu s trochu více adrenalinu. Navíc akce není zdaleka tak cool jako u T2 a digitální efekty jsou někdy na takový velkofilm... ehm, řekněme že rychle stárnou... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: James Cameron / Príbeh: J.C, David Giler, Walter Hill | Hudba: James Horner | Produkcia: Gale Anne Hurd, Gordon Carroll, David Giler, Walter Hill | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Brandywine Productions, SLM Productions Group | Rozpočet: 18,5 miliónov $ | Tržby: 131,060,248 $ || Trhák z vizionárkej dieľne Camerona. Jeho typické črty dizajnerského zásahu do filmu sú nepopierateľné. Hororové prvky fungujú dobre, no navodenie sci-fi atmosféry je silnejšiou stránkou jeho rannej tvorby - rovnako, ako aj dnes. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Od jednotky sa Votrelci líšia v tom, že už nie sú poznačení takou klaustrofobickou atmosférou, no za to majú viac akcie, viac monštier, viac slizu....... V podstate ide o veľmi vydarené pokračovanie, ktoré v rukách Jamesa Camerona nemohlo dopadnúť zle. Sigourney Weaver mám stále radšej, k Biehnovi nemám po Terminátorovi žiadne námietky a scenár, hoci recykluje predchádzajúci, v tomto prípade nie je až taký dôležitý, pretože si divák užije najmä množstvo napínavých scén a akcie. Cameron vedel, na ktorú kartu vsadiť. Nie som síce tak na vetvy ako z jednotky, ale k 5* nemám výhrady. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (195)

  • Zvuky vetřelce jsou výkřiky paviána pozměněné v postprodukci. (Don_Salieri)
  • James Cameron ve filmu použil některé fráze z knihy „Hvězdná pěchota“ od Roberta A. Heinleina a herci hrající mariňáky měli za úkol si knihu přečíst. Také nakladač, který Ripley (Sigourney Weaver) používá ke konci filmu v boji s královnou, je inspirovaný silovými obleky z knižní předlohy. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Ve speciální edici Vasquezová (Jenette Goldstein) a Hudson (Bill Paxton) instalují v tunelu čtyři robotické kulomety UA-571-C (Automated Sentry Guns; Robot Sentry) a testují je hozeným kovovým kanystrem, který zbraně rozstřelí. Je zjevné, že účelem je divákům představit účel a provozuschopnost zbraní, ovšem z realistického hlediska je to nejen plýtvání municí, ale také taktický prohřešek, protože střelba upozorňuje Xenomorphy na jejich přítomnost. V bojovém scénáři proti vnímajícímu nepříteli by se tím prozradila pozice zbraní, což by mu umožnilo je zničit nebo dokonce obejít. Je těžké uvěřit, že by tak vyspělý vojenský zbraňový systém neobsahoval některé prostředky k testování jeho nastavení, aniž by skutečně střílel. (Jan.Kanak)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama