Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden život je britský životopisný film o britském humanitárním pracovníkovi Nicholasi Wintonovi. Film sleduje Wintona, který se ohlíží za svou minulostí, kdy pomáhal skupinám židovských dětí v Němci okupovaném Československu, aby se mohly ukrýt a uprchnout v letech 1938-39, těsně před začátkem druhé světové války. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (131)

Fr 

všechny recenze uživatele

„TĚCHTO OSM DĚTÍ JSTE ZACHRÁNIL?“ … „NE, JE JICH TROCHU VÍC …“ Film plnej Československa a lidství… Ten příběh známe všichni, ale vidět ho takhle „na živo“ – to je jinej level. Nejedná se o žádnej další „Schindler List“. Jde „jen“ o fajn vyprávění, končící strhujícím dojemným závěrem, kterej vás chytne jen tak, jak moc si uvědomíte sílu onoho konání… a jestli máte víru v dobrý skutky…  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film je založen na knize „If It's Not Impossible…The Life of Sir Nicholas Winton“, kterou napsala jeho dcera Barbara Winton v roce 2014. 2.) Anthony Hopkins byl osloven právě na její na žádost. Ten po přečtení scénáře roli přijal. 3.) Thx za titule „saurix“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Za mňa je Winton proste frajer Luke, pričom vždy keď vidím to video, tak sa mi tlačia slzy z očí, ako keď Slovan doma prejebal s Podbrezovou 1:3. Na "Schindlerov zoznam" sa to absolútne nechytá, nemá to ten požadovaný dej, tú dynamiku, ani popud negatívnej emócie, ktorá je v tomto prípade skrátka nutnosťou, pričom v rámci námetu, sa už zrejme nikdy ničoho tak kvalitne spracovaného nedočkáme a bolo by asi naivné domnievať sa, že sa tak raz stane. Je to trošku škoda, že sa zo samotného príbehu po emocionálnej stránke nepodarilo vyťažiť viac, ako len v závere, pričom tunajšie hodnotenie mi príde mierne nadhodnotené najmä z dôvodu nostalgie k vtedajšej krutej dobe, než vyobrazením skutočnej filmárskej kvality. Ale zas, film je to dobrý, treba vidieť a tento príbeh poznať, lebo je svetlom na konci tunela beznádeje. Medzi 3-štyri. ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Zkuste si představit, že máte možnost zachránit jeden život (zvlášt v tak těžké době jako bylo období před 2. světovou válkou) a pak skoro 50 let nevíte, co se s tím člověkem vlastně stalo. Je neuvěřitelné, že tichý hrdina sir Nicholas Winton a jeho několik dalších (trochu zapomenutých) spolupracovníků dokázalo svou dobrovolnou činnosti zachránit celkem 669 "Wintonových dětí", které vlastně taky ani neznali ty, kterým vděčí za svůj život. Nejsem sice rodič, ale hrozná situace to musela být i pro matky a otce, kteři tehdy ještě netušili, co bude s jejich životy a chtěli dát alespoň nějákou naději svým dětem a pak se už vlastně v drtivé většině připadů se svými potomky po válce (kvůli svým vlastním tragickým osudům) neměli možnost nikdy setkat. Film je hezky lidsky a dojemně zpracován - jak samotný proces přípravy pro vlakové transporty z Prahy do UK, tak i role ztvárněná Hopkinsem - vrcholem samozřejmě bylo známé zveřejnění jeho příběhu v TV, které rozpoutalo velkou vlnu událostí v životě tohoto zachránce. Tento příběh znám a obdivuji ho už dlouho a doufám, že díky tohoto filmu se dostane do většího povědomí těch, kteří ho předtím třeba vůbec neznali a otevře oči lidem, kteří si stěžují na svůj život, kvůli materiálním věcem, že třeba nemají nejnovější iPhone...90%. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Jen zcela výmečně mě dokáže film rozbrečet. Ten hrozně silný příběh, který je zde vypravován, k tomu herecké galapředstavení sira Anthony Hopkinse, je silný doušek emočního vypětí, kterému jsem i já podlehl. Při představě kolik dětí z ČSR přežilo po válce a kolik jich Winton zachránil až bere dech. Kdo má rád životopisné snímky velmi vřele doporučuji. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Příběh jednoho nevšedního života, který je fantasticky natočen a hlavně má fenomentálního Anthony Hopkinse v roli Nicholase Wintona. Ze začátku to působí jen jako další válečný (protiválečný) film, ale dějová linka po padesáti letech je natolik fantastická, že musím hvězdu přidat, protože tak dojemné finále se podaří málokdy. Sir Nicholas Winton zachránil 669 dětí z okupovaného Československa a přesto ho často přepadaly výčitky, že mohl zachránit více... Inu, pravý hrdina a skvěle zahraný a natočený dojemný film jako pocta...95% ()

Galerie (206)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Čeká nás nový Nekonečný příběh

Čeká nás nový Nekonečný příběh

21.03.2024

Klasika se dočká nové adaptace. Německá novelka od Michaela Endeho, jež se navždy nesmazatelně zapsala do fantasy žánru a byla přeložena do 45 světových jazyků, byla poprvé přenesena na plátna kin v… (více)

Reklama

Reklama