Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Přání smrti II se opět setkáváme s Charlesem Bronsonem. Hraje zde Paula Kerseye, dobrovolného bojovníka se zlem, který sám ze sebe udělá terč útoku. a násilníky a hrdlořezy, kteří tak otravují současnou společnost nemilosrdně likviduje. Tentokrát ale musí spravedlnost ustoupit touze po pomstě, když ho pohání brutální ponížení a vražda jeho dcery. Bronsonův herecký výkon v tomto dramatickém a šokujícím filmu je ještě více vzrušující než kdy jindy. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Úspěšný architekt, magnet na sígry a samozvaný kat Paul je zpět, jen v L.A. a pro tentokrát s Berettou. Dvojka už moc přes kopírák, samoúčelnější, ve porovnání bezduchá, nudnější a jednoznačně o pomstě, 8 let je na tváři Bronsona znát. Přesto sequel celkem se ctí. Zatímco další pokračování už vypadají na vyloženou ztrátu času. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson umí , Charles ví Charles zná, tento díl považuji za dost povedený, záminka opět stejná jako v jedničce, navíc přibyl jeden souboj v nemocnici, hlavní hrdina začal nosit převleky a rukavice, proti otiskům a ta úžasná věta " Věříš v Ježíše Krista ? - Věřím - Tak se s ním sejdeš" Paul Kersy má docela štěstí, že ho nikdo neudal a tak by to mělo být všude, když by se mi stalo něco jako těm dvěma v tom podchodu, tak také neřeknu jak vypadal ten co střílel. Zde se objevila opět další památná věta tentokrát ne z úst hlavního hrdiny, ale z úst okradených manželů. " Jak vypadal ten únosce? No já myslím, že to byl vysoký blnodák (odpovídá žena), ale né podle mě to byl vysoký černoch s knírkem ( odpovídá muž)" a nebo scénka v nemocnici. " Dávám vám 3 minuty" Je to fakt skvělej film uvidím co mi nabýdne trojka. ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

První díl se snažil být realistický a dařilo se mu to, leč jsem sympatie k hlavnímu hrdinovi nezískal, možná proto, že střílel každého na počkání i když neměl s tím, co se mu stalo žádný kontext. Ovšem u pokračování vypadl hlavní producent Dino de Laurentis (který má na kontě mnoho hitů) a distribuce přešla pod Canon films, což mi naznačovalo, že se uchýlíme do béčkovějších vod. A taky že ano. I když ještě tak nějak motivaci hlavnímu hrdinovi uvěříte, už jde o mnohem větší zábavu a hlavně, jdeme po těch správných padouších. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování zajímavého snímku, který ve své době vzbudil pozornost až na politické úrovni, se veze zcela na stejné koleji jako ten předchozí. Změnilo se jen místo. Architekt Paul Karsey tentokrát žije v Los Angeles a plně se věnuje své práci. Příběh však věrně kopíruje předchozí šablonu. Opět banda divokých výrostků vtrhne do Karseyho domu, kde znásilní a zabijí nejdříve hospodyni a posléze i jeho dceru, která se ještě nezbavila traumatu z předchozího zážitku. A tak se Karsey opět vydá na cestu pomsty, na které smete i jiné zločince, když je svědkem jejich ohavných činů. Do děje se vrací i detektiv Frank Ochoa, který v něm má pochopení, zákon nezákon. Představitelé zločinců opět přehrávají, i když ne tolik, jako ty posledně. I tak se jedná o vadu na kráse na celém snímku, který je tentokrát krapet akčnější a méně zaměřený na charakter onoho architekta. Tvůrci si zřejmě řekli, že je už u diváků známý dost. Také scéna znásilnění opět vyznívá hodně brutálně, čímž z toho vyvěrá plné pochopení Kerseyho rozhodnutí k činu. Snímek tedy nic nového, zásadního a překvapivého nepřináší. Jak už bylo zmíněno, snímek je krapet akčnější a naopak se ubralo na dramatičnosti myšlenkových pochodů hlavní postavy. Film se tedy zdá být zcela zbytečný, ale dejme tomu. Natočen je dobře a tentokrát s volnější atmosférou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že je tu návaznost na konec prvního filmu celkem slabá, navíc se s postavami zachází trochu nešetrně, ale musím uznat, že Charles Bronson se mi tentokrát jako mstitel líbil o něco více než v prvním filmu. Také je fajn, že si to zachovalo svou explicitnost, i když se jede v podstatě jen podle jedné šablony. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a trvalo 44 dní. (m.a.t.o.)
  • Do amerických kín bol film uvedený s ratingom X, ktorý dostáva väčšinou iba pornoprodukcia. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama