Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (628)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Takovéto pohrávání s časem je pro mne vždy lákavým tématem ke sledování. Zde to tedy bylo pojato skoro až hororovou formou, což na mě působilo velice dobře. Dále jsem byl velice spokojený s hereckými výkony (a to především u překrásné Kiery) a film mi způsobem vyprávění a natáčení velice připomínal Momento od Christophera Nolana. Závěr mírně optimistický a pokud jsem to správně pochopil tak zcela otevřený. 75% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Adrien Brody hraje dokonale svoji postavu. Patří k těm hercům, kteří se nedají zaškatulkovat, protože každou roli jim věříte a baštíte se vším všudy. Keira Knightley je tu krásná (jako ve většině filmů) a zpestřuje obraz i děj :) Celkově má The Jacket zajímavý námět, který je dobře zpracovaný a rozhodně stojí za doporučení k pozornosti diváků. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Málokdo považuje psychiatrickou léčebnu za místo, kde si člověk odpočine a kde si s ním příjemní lékaři budou láskyplně povídat. Ovšem zařízení, ve kterém se díky verdiktu soudu ocitnul Jack, je přece jenom o hodně horší, než jaká panuje všeobecná představa. Nadopovat, nacpat do svěrací kazajky a nechat uležet v boxu márnice. Jeho zmatená mysl se „léčbě“ brání útěky do minulosti a budoucnosti. Jenže ani budoucnost nevěstí nic dobrého. Další film o cestování v čase, další film zabývající se věčnou otázkou, jestli je možné změnit budoucnost?......... „Občas žijeme, abychom mohli být jiní.“ Pro mě příjemné překvapení. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

No nevím, z tohodle filmečku mám takový rozpolcený pocit. Scény v blázinci byly většinou vynikající a z prvního zavření Brodyho do boxu jsem měl docela depku. Potom ale přišlo na řadu jeho prapodivné cestování do budoucnosti a zde to byla pro mě jedna velká nuda. Jednak to asi bylo tím, že se Keira do této role vůbec nehodila. A asi to také bylo tím, že byli prostě nezajímavé a neměli potřebnou atmosféru. Příběh byl také možná občas až moc komplikovaný, ale to mi zase tak moc nevadilo. Herci byli taky dobří. Brody byl vynikající stejně jako Craig a potěšil i Kris Kristofferson. Zkrátka je to film se zajimavými nápady,ovšem krapet nedoladěný. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Snímek, od kterého jsem nečekla žádné zázraky a o to víc jsem byl překvapen. Slušný thriller s poměrně originálně zpracovaným tématem. Výkony Keiry Knightley a Adriena Brodyho byli výborné, především Adrien se mi velmi líbil. Johna Mayburyho moc neznám, ale myslím, že tohle je asi jeho dosavadní vrchol. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Severoamerické tržby byly 6,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 21,7 mil. (NIRO)
  • Záběry s vyšilujícím Adrienem Brodym (Jack Starks) uzavřeném v boxu byly skutečné. Herec požádal režiséra Johna Mayburyho, zda by ho tam nechal zavřeného, i když se zrovna nenatáčí, aby tak mohl procítit zoufalství své postavy. (hot_spot)

Reklama

Reklama