Reklama

Reklama

Vetřelec vs. Predátor

  • USA AVP: Alien vs. Predator (více)
Trailer 1

Zazobaný průmyslník Charles Bishop Weyland podnítí vytvoření mezinárodního týmu archeologů, přírodovědců a bezpečnostních expertů pod vedením ekoložky a cestovatelky Alexy "Lexy" Woodsové, který má prozkoumat záhadné obrysy budovy schované hluboko pod ledovým příkrovem poblíž Antartidy. Tím začíná neuvěřitelné a zároveň strašlivé dobrodružství – nikdo z nich netuší, jaké překvapení, ukryté v hloubce 2000 stop pod zmrzlým povrchem, je čeká… Členové expedice najdou pyramidu se stopami aztécké, egyptské a kambodžské kultury. V jejím nitru objeví bludiště chodeb, jehož technologické vybavení ukazuje na práci neznámých mimozemských civilizací. Stěny místností neočekávaně mění tvar, vězní jednotlivé členy týmu a oddělují je od jejich kolegů. Při strastiplné cestě napříč pyramidou vyjde najevo strašlivá pravda: podzemní chrám obývají predátoři, kteří drží v zajetí živou vetřelčí královnu. Ta ve stoletých intervalech klade vajíčka, z nichž se líhnou vetřelci, jejichž vybíjením mladí predátorští válečníci absolvují zkoušku dospělosti. Expedice tak přichází přímo do války mezi vetřelci a predátory. Dostane šanci zůstat jen nezúčastněným pozorovatelem? Postavu miliardáře Charlese Bishopa Weylanda scenáristé napsali pro herce Lance Henriksena, který hrál ve filmech Vetřelci a Vetřelec 3. Filmem Vetřelec vs. Predátor si režisér Paul W. S. Anderson, jeden z největších fanoušků filmů o Vetřelcích a Predátorech, uskutečnil svůj sen. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (926)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Znovupřivedení mého oblíbence Predátora, na filmové plátno. Po dlouhých čtrnácti letech. Nedopadlo to nejhůře, je to slušný dobrodružný sci-fi film, plný povedených soubojů a dokonce se dozvíme i něco více o mimozemských příšerách, které nás baví už od roku 1979 respektive 1987. Ovšem to, že se krvelačný superzabiják z vesmíru spřátelil s lidskou rasou, snímek posouvá do trošku odlehčenější roviny. Na druhou stranu uznávám, že v rámci zachování zde nastaveného děje, to celkem dává smysl. P.S. Na DVD je rozšířená verze filmu, kde je úvod odehrávající se v roce 1904. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Mr. P.W.S. Anderson je zřejmě světový rekordman, když na ploše necelých 90 minut dokázal svou levnou koprodukcí zneuctít hned dvě slavné filmové série čítající pět skvělých filmů. Scénář je vyloženě odfláklý a plný nelogičností. Vetřelci dosahují dospělosti asi za pár desítek minut od nakladení vajíčka, v pyramidě jsou jich desítky, přičemž není jasné, z čeho se vylíhli, když lidí bylo uvnitř jen pár, královna útočí i na predátora, který v sobě nese vetřelčí zárodek atd. Motiv přátelského predátora-staršího kamaráda mi moc nesedl a historické pozadí o predátorech v kolébce civilizace je tak trochu "silly". Všichni herci ve vedlejších rolích tvoří jen křoví a vesmírné potvory jsou vystavovány na odiv dlouhé desítky minut, protože někteří lidé stále nechápou, že největší hrůzu vzbuzuje to, co je skryto. K tomu si ještě připočtěte úzkostlivě nebrutální záběry kvůli mírnějšímu ratingu (aby studio vydělalo víc peněz na už tak dost úsporně natočeném filmu). ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nebudu skrývat, že jsem měl vždy raději vetřelčí sérii a to překvapivě všechny díly. Ano, je v nich znát sestupná tendence, ale přese všechno měla každá epizoda svou úroveň. Samozřejmě jsem se těšil, jací budou moji oblíbení hrdinové a jak to těm predátorům pěkně natřou. Čekal jsem zklamání a také jsem se ho bohužel dočkal. Herní předloha se již stala legendou. Prach však brzy filmovou konverzi odstraní z lidského povědomí a zařadí se po bok Wing Commanderu a Mortal Kombat 2. Alespoň doufám. Čeká vás sprška nelogičností a trapností a to ještě vůbec nevypichuji trapný závěr ála Godzilla, Aligátor, Jezero nebo třeba další milióny americký béček. Po půl hvězdičce dávám za triky, efektní souboj mezi hlavními hrdiny a za poměrné absentování nudy. Rád ale zaokrouhluji dolů, a tak dávám moc pěknou jednu hvězdičku :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Najprv to, čo mi vadilo. A nie je toho veľa na rozdiel od tu prítomných. Pár dialógov, len jeden (!) naprd a neprehľadne natočený fight AvP, prílišná náhodovosť. To, že boli Votrelci zobrazení ako zver určená na lov bez štipky inteligencie mi prišlo ako presne vystihnuté a objasnenie pôvodu Predátorov ako presné dosadené do kontextu ako sequel všetkých častí. Akcia a efekty boli na dosť dobrej úrovni, rovnako mi prišiel chápavý aj scenár, umiestnenie a nápad s pyramídou bol lišiacky. Už len aby sa nezavrhlo na pokračovanie. Buď opäť versus alebo sólo. 70%. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Väčšinou sa stáva, že keď sa dialógy tvária sproste, je hlúpy aj samotný dej. V tomto filmu je tomu inak. Dejovo sa mi to celkom páčilo, spomínané keci neboli na úrovni voči vizuálnej stránke, takže ako často v týchto žánroch – forma zvýťazila nad obsahom. Napriek tomu som sa však nenudil, a nakoniec ma film presvečil, aby som si pustil starého predchodcu, Predátora. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (57)

  • Oproti původním filmům byly zvětšeny jak "ruce" vetřelců, tak i všechny zbraně predátorů (mimořádně nakynulo především laserové dělo, které nosí na rameni). (Divočák)
  • Paul W.S. Anderson se ve scénáři chtěl úmyslně vyhnout situaci, kdy by se vetřelci dostali na povrch světa mezi lidi, protože by tím narušil souvislost dějové linie, v níž jsou ve filmu Vetřelec (1979) všichni zaskočeni objevem nové rasy. (Danny F.)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama