Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říci. Jedná se prostě o kvalitně natočený film o jednom překupníkovi drog, jehož život ve filmovém podání určitě stojí za zhlédnutí. Johnny Depp to odehrál fakt mistrně a příběh George Junga je velice silný a zajímavý. Můj odpor ke dvouhodinovým a delším filmům se ovšem opět ukázal, takže se našli i slabší chvilky, ale jinak se jedná o velmi dobrý film s velkým množstvím dobrých momentů. Závěr a celkové vyznění filmu dokáže na diváka zapůsobit. 80% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film je přímo geniální a to rovnou ze dvou hledisek. Jednak je to opravdu úžasně natočený film a nedá se mu vytknout naprosto nic. Herci, vystižení doby, jistá "kokainová dynamika" a "marihuanová pohoda", ale hlavně scénář!! Scénář, který je přesným popisem skutečných událostí. Četl jsem o hlavní postavě tohoto filmu téměř vše, a vše, co o svojí dealerské kariéře ten člověk vypověděl naprosto sedí s filmem. Film se neodklonil ani o milimetr od (údajně) skutečných událostí a přitom byl podán naprosto úžasně emocionálně, zábavně a napínavě. Perfektní film, který se nikdy nestane kultem. U nás málokdo ví, co to je "žít s panem kokainem", na západě to ví téměř každý a proto o tom raději nikdo nemluví ... ;-) Ovšem to s filmem nesouvisí... Jak říkám a píšu, tohle je bombastický film s úžasným Deppem a všemi dalšími herci hned v závěsu. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Výborná studie jednoho "amerického snu" ("Tehdy jsem se rozhodl, že nikdy nebudu chudý."). Johnny Depp svým strhujícím hereckým výkonem dokáže vždycky film vytáhnout ještě víš, ale tady to skoro není třeba díky vynikajícímu scénáři a jisté režii. Jediné, co mě trochu mrzí je, že se film málo věnuje popisu vztahů a vazeb mezi narkomafiány. Soustředí se převážně na hlavní postavu, popis prostředí tak zůstává jaksi v pozadí. I tak jeden z nejlepších filmů s tématikou drog. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp bezkonkurenčně skvělý herec a do role se hodil víc než na 100%. Jeho herecký výkon byl obdivuhodný. Opravdu dobře napsaný scénář a skvělý příběh o Georgu Jungovi. Blow je založen na skutečných událostech což filmu ještě přidá. Děj si myslím, že byl zvládnut skvěle až na pár hluchých míst. Trošku mi vadilo, že byl film hrozně dlouhý, ale jinak skvělý.. 8/10 = 85% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ucházející pokus o zasvěcení do podsvětí, ale když srovnáváme s velmi tematicky podobnými Scorseseho gangsterkami, vychází z toho Kokain jako mírný nadprůměr. Ale i když zapomenu na nechutné srovnávání, co mi zbude? Co mi film dal? Že brát drogy je špatné jsem věděl už před tím a tady to není prezentováno ani dost dramaticky ani dost s nadsázkou na to, aby s tím Kokain vystačil. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Jako kokain bylo použito sušené mléko. (ČSFD)
  • Scéna v hotelu, kde je George Junga (Johnny Depp) střelen do ramene, se původně měla odehrávat v Miami Beach. Natáčela se před malým hotelem v Los Angeles, kde ale pršelo a bylo zrovna chladno. Natáčení se kvůli tomu opozdilo, protože na záběrech byl vidět hercův dech. (HappySmile)
  • George Jung (Johnny Depp) a Carlos Lehder, ktorý sa vo filme volá Diego Delgado (Jordi Mollà), boli zodpovední za zaplavenie USA kokaínom 85% vlastného podielu z celkového množstva tejto drogy prepašovanej do Spojených štátov od konca 70-tych do začiatku 80-tych rokov. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama