Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol fanúšik filmov o drogových karteloch, o samotnom biznise s bielym práškom, či na "skutočné" príbehy jednotlivcov, ktorý následne vďaka tomuto hazardu so životom, spadli až na samé dno. Je mi trápne súcitiť s takýmito osobami a tým pádom tak plnohodnotne vnímať takúto story natoľko, aby ma citovo zasiahla. ALE! .. čuduj sa svete, záver ma predsa len mierne dojal. Takže už to len zhrniem. "Blow" z pohľadu kvality spracovania, kamery, hereckých výkonov, proste nemá zmysel zo žiadnej stránky kritizovať. Je to mnou, divákom, ktorý takýto druh zamerania príbehu nevie doceniť a tým pádom tak nedokáže, ako iní užívatelia, úžasom onemieť. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Od Deppa som zlý výkon ani nečakal, takže prekvapený nie som, naopak ma prekvapila celková herecká výkonnosť ostatných hercov, hlavne Penélope. Skvelo natočený snímok o živote priekupníka s drogami a o tom, že i kokaínová mág môže mať srdce a nezáleží mu len na drogách. Navyše s krásnym záverom. Ale chýbali mi vekové vsuvky v opise života a pomalosť príbehu bola na hranici. 75%. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Výborná studie jednoho "amerického snu" ("Tehdy jsem se rozhodl, že nikdy nebudu chudý."). Johnny Depp svým strhujícím hereckým výkonem dokáže vždycky film vytáhnout ještě víš, ale tady to skoro není třeba díky vynikajícímu scénáři a jisté režii. Jediné, co mě trochu mrzí je, že se film málo věnuje popisu vztahů a vazeb mezi narkomafiány. Soustředí se převážně na hlavní postavu, popis prostředí tak zůstává jaksi v pozadí. I tak jeden z nejlepších filmů s tématikou drog. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp si zaslouží za ztvárnění role George Junga minimálně pochvalu, protože jej zahrál opravdu věrohodně a udělal z něj jednoznačně nejvýraznější postavu filmu (což měl trochu usnadněné tím, že šlo o hlavní roli :)) ). Divák se opět může přesvědčit, že nastoupit do vlaku, jehož koleje vedou po šikmé ploše, je velmi snadné, ale poté, co se z vlaku stane rychlík, už se z něj dost dobře nedá vystoupit. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kvalitne natočený film o malom priekupníkovi drog, ktorý sa dokázal prepracovať až na narkobaróna. Deppovi takéto postavy padnú ako uliate, opäť zahral perfektne, podobne ako v Strach a hnus v Las Vegas. Bavila ma každá minúta filmu, a že to nie je vôbec krátky film :). Vo filme je mnoho silných, emotívnych momentov, čo som teda vôbec nečakal, ale bolo to príjemné prekvapenie. Rozhodne tento snímok patrí k filmom s veľkou výpovednou hodnotou a ešte sa aj človek pri ňom dokáže zabaviť a miestami aj emotívne naladiť. Maximálna spokojnosť. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Ve filmu zazní píseň "Can' t You Hear Me Knocking" od The Rolling Stones. (Terva)
  • Jedná se o první anglicky mluvený film pro Franku Potente. (ČSFD)
  • George Jung (Johnny Depp) byl poprvé odsouzen v roce 1974 za prodej marihuany. (Anne88)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama