Reklama

Reklama

Pán šelem

Trailer

Obsahy(1)

Maax, nejvyšší kněz kultu boha Ara je pro svou zálibu v dětských obětech poslán králem města Aruk Zedem do vyhnanství. Pomstychtivý kněz vyšle jednu ze svých tří čarodějnic, která těhotné královně kouzlem odejme ještě nenarozené dítě. Zabít jí ho ale zabrání náhodný svědek, který je pak vychová jako vlastního syna, kterému dá jméno Dar. Během dospívání Dar zjišťuje, že má schopnost telepaticky komunikovat se zvířaty a potom, co barbarský kmen Hunů v čele s Maaxem vyvraždí Darovu vesnici, obklopen zvířecími spolubojovníky vyráží na cestu za pomstou, na níž ho čeká i odhalení tajemství jeho původu. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Fantasy, ktorú som v detstve neuveriteľne žral. Vlastne som vďaka tomuto filmu začal tento žáner milovať (bolo to totiž moje prvé stretnutie s "mečmi a mágiou"). Dnes už samozrejme vnímam všetku tú béčkovosť, ale stále je to sympatický film vďaka tým Darovým zvieracím pomocníkom, neriedenej brutalite a lietajúcim obludám s ich "tráviacim objatím". Okrem toho, stačí si pozrieť voľaktoré pokračovanie alebo televízny seriál a človek získa dojem, že toto je oscarový film ;-). ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tá skoro dvojhodinová stopáž je neúnosná (darmo, Roger Corman to dobre vedel, keď točil svoje sword and sorcery), príbeh je otrepaná rozprávka o "proroctve", tentokrát so svalnatým Doktorom Dolittlom, tých zaujímavých lokácií a masiek je tu v konečnom dôsledku pramálo a scény s rozprávaním so zvieratami sú často veľmi krkolomné. Ale Tanya Roberts je neodolateľná! ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Další z 80´ conanovek, která ale oproti jiným není ani dnes odkázaná na pouhou milosrdnou strunu nostalgie, protože i přes své nízkorozpočtové zázemí a jednoduchý děj nabízí dobrodružství, mající hlavu a patu, sympatické hrdiny (Tanya Robertsová ve slušivém mini sukýnkovém outfitu) a především disponuje obdivuhodnou schopností Dona Coscarelliho z minima vytěžit maximum (dobrá volba exteriérů, pěkně vyvedené kulisy, výborná práce se zvířaty). Skutečně bych nevěřil, že i dnes mne film bude bavit způsobem, jakým na mne působil v dětství. 75% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá popcornová slátanina s hormony našlapaným Marcem Singerem v titulní roli mě nezaujala ani v době, kdy jsem ji viděl poprvé, tedy cca v polovině 80. let. Dneska se na podobná dílka dívám jen, když opravdu, ale opravdu nemám nic lepšího na práci, při sledování zásadně vypínám mozek a nasazuju úsměv č. 12 (tzv. blahosklonný). ()

parabellum 

všechny recenze uživatele

Další fantasy filmek kde očividně tvůrci neměli dost finančních prostředků. Kde exotickou černou šelmu očividně zaskočil obyčejný, přemalovaný tygr ale když nebudete brát Pána šelem přiliš vážně, nebude vám to vadit jako to nevadilo mě. Tahle vyloženě béčková conanovina mě skoro vůbec nenudila a její hrdina je vyloženě originální. Kolik fantasy hrdinů mluví s fretkami (Kódo a Pódo):)) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Producenti během natáčení vyměnili cvičitele zvířat za jiné. (mi-ib)
  • Coscarelii zkoušel do role Kiri i 18letou Demi Moore. Ačkoliv byla jeho oblíbenkyní, rozhodl se nakonec do této role obsadit Tanyu Robertsovou. (mi-ib)
  • Producentovi Dinu De Laurentiisovi se film líbil natolik, že Coscarellimu nabídl režii filmu Ničitel Conan. Coscarelli to odmítl, jelikož se mu nelíbil scénář. (mi-ib)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Reklama

Reklama