Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na texaské střední škole ve městě Odessa začíná trénink hráčů amerického fotbalového týmu Permian Panthers. Obyvatelé městečka očekávají od mladých fotbalistů, že nadcházející sezónu vyhrají. Největší hvězdou týmu je Boobie Miles, který si ale hned v prvním utkání ošklivě zraní koleno. V dalším zápase to s týmem vypadá špatně a na trenéra se ze všech stran valí kritika. Krátce nato ale začnou chlapci vyhrávat. Miles doufá, že během tří týdnů znovu začne hrát. Jenže lékař v nemocnici mu oznámí, že má zpřetrhané vazy v koleni a v této sezóně si už nezahraje. Miles trenérovi zalže, že je v pořádku. Při následujícím zápase je ale sražen a ze hřiště odnesen na nosítkách. Všem je jasné, že tuto sezónu už nenastoupí. Hráči, kteří zatím stáli v pozadí, si při zápasech hodně věří a vyhrávají jeden zápas za druhým. Dostanou se až do finále, tam je ale čeká mimořádně těžký soupeř - tým Dallas Carter High School. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (148)

Kubick 

všechny recenze uživatele

Jako první se mi nabízí srovnání s "Any Given Sunday", ale ač si jsou tyto filmy podbné tématikou i atmosférou amerického fotbalu, každý je jiný. Tam, kde Al Pacino zažíval chvíle horké chvíle o jeho bytí nebo nebytí na trenerském postu, B. B. Thornton promlouval svým hráčům do duše a všechny ty "mladíky" spíše vedl ke skutečným hodnotám života. Díky těmto dvěma různým pohledům na věc vznikly dva odlišné filmy (aspoň z mého pohledu) a oba jsou pro mne vyjímečné... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Berg je Bůh a nedivím se, že mě to baví neustále opakovat. Jen málo režisérů dokáže vyjadřovat emoce i přes silnou vrstvu klišé a tak láskyplně se rochnit v patosu jako právě Berg, který se prostě narodil k tomu, aby točil videoklipové akční nářezy. Natočit sportovní drama o americkém fotbalu tak, aby bavilo i člověka, který nezná pravidla, nezajímá se o nějaké maníky z Texasu a nadevše uznává starý dobrý evropský "soccer", to chce kumšt a Berg mě během téhle takřka dvouhodinové jízdy napříč státní fotbalovou ligou opět přesvědčil, že je v něm mnohem víc, než si většina lidí myslí. Smekám, tleskám a jdu si pustit seriál. Jestli je minimálně z poloviny vydařený jako film, asi začnu zámořskou NFL bedlivě sledovat. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Uplakaná nuda. Spousta nakousaných témat, kdy je ale rozvedeno snad jen to, jak je vyvíjený tlak na středoškolské hráče a jejich trenera. Jinak je ale mrtě moc podobných filmů podle "skutečných" událostí, které mají nějaký zajímavý děj. No a sportovní stránka filmu? Spousta střihů a nesmyslů. Takže se ve filmu může dít cokoliv, co se řekne, protože to stejně nikdo neodkáže zobrazit. ()

Koocik 

všechny recenze uživatele

Mám rád americkej fotbal a na filmy s jeho tématikou se vesměs kouknu mile rád. Ovšem co se týká tohoto snímku, tak to byl opravdu zážitek prvotřídní. Prvotní očekávání bylo to, že se zase bude jednat o ten bláhový americký sen, kde když budete věřit a poctivě plnit, lze dosáhnout všeho. Neříkám, že to je špatný sen, přeci jen každý z nás by jsme měli něčemu věřit, ale hlavně je těžké to natočit do té podoby, aby vám to samo o sobě nelezlo na nervy. A ono ejhle, tady ani žádný sen snad není. Nebo možná je, ale přes všechny ty hovna co se vám snáší na práh a řada těch neustálých neúspěchů to bere i z pohledu, že k dopracování onoho snu nevede jen ta zlatá cesta. Zákon padajícího hovna je častějším vyobrazením než ten dokonalý život. Najde se tu řada různorodých osobností, ke kterým si člověk během celého filmu najde cestu a s některými se dokáže třeba i stotožnit. Ať je to neskutečný talent, jehož budoucnost mu zhatí zranění; hráč, na kterého je kladen největší důraz, protože je synkem místní fotbalové legendy, a proto není lehké vyrůstat v jeho stínu a nakonec třeba nejdůležitější postava celého mužstva, naprosto uzavřený quarterback, který žije se svojí nemocnou matkou. Herecké obsazení vám tehdy skoro nic neříkalo, ale na to, že to byla banda úplných nováčků, to zahrála více než úctyhodně. Hudba skvělá, ty dramatická vyvrcholení ještě lepší a celá ta kombinace všeho je naprosto perfektní. A do toho ještě ten pocit, že se jedná o skutečně životopisné dílo. Úžasné a nebojím se tvrdit, že je to vůbec sám o sobě dokonalý snímek, který by nemohl být už za žádné situace lepší. "MOJO Panthers!!!" ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Když vezmete klasický sportovní film se vším, co k němu patří, většinou vám vyleze lehce nadprůměrný zážitek plný klišé, ale zároveň zatnutých pěstí! Světla páteční noci jsou ve všech ohledech lepší, silnější, zajímavější, ale pevně se držící žánrových hranic!...Skvělá kytarová muzika ve vrcholných okamžicích! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Třicetiletý Derek Luke, ve filmu jako teenager, nikdy dříve americký fotbal nehrál. (Matty)
  • Buzz Bissinger, jehož knížkou je film inspirován, a režisér Peter Berg jsou bratranci. (Matty)
  • Don Billingsley, který doopravdy žil a hrál fotbal za Odessa Permian Panthers, musel s fotbalem zkončit kvůli zranění kolene. Ve filmu to byl Boobie Miles. (Dawid199)

Reklama

Reklama