Reklama

Reklama

Tanec s vlky

  • USA Dances with Wolves (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poručík Dunbar, těžce zraněný v bitvě s konfederační armádou, je dekorován jako hrdina a poslán na vlastní žádost do opuštěné pevnosti na západní hranici. Spřátelí se s osamělým vlkem a pokouší se navázat kontakt s poblíž žijícím kmenem Siouxů. Přízeň obezřetných indiánů si získá informací o blížícím se stádu bizonů. Jazykové problémy mu pomáhá překonat ovdovělá Zaťatá pěst, kterou jako dítě bílých osadníků Indiáni unesli. Dunbar, přejmenovaný Siouxi Tančí s vlky, začne žít v indiánské osadě. Líbí se mu jejich způsob života, v němž nachází smysl další existence. Když se chystá jeho svatba se Zaťatou pěstí, je Dunbar zajat oddílem kavalerie, který s ním zachází jako se zrádcem. Siouxové ho osvobodí a zabijí většinu vojáků, ale Dunbar raději se Zaťatou pěstí kmen opouští, aby nepřivolal pomstu kavaleristů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (865)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Velkolepá podívaná od Kevina Costnera, která není pro mě ani po mnoha zhlédnutí nudná. Velice lidský film, který se u mě okamžitě nastěhoval do TOP30. Při své délce uběhne stejně tak, jako by se dívalo na poloviční film, opravdu je to silné dílo se skvělou muzikou, herci, kamerou a hlavně výpravou kde každou minutu hltám jako bych to viděl poprvé. Jednoznačně nejlepší film Kevina Costnera ve kterém hrál, a který natočil... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Výborně a citlivě zpracovaný snímek, který skvěle vykresluje spřátelení a souznění bílého člověka s indiány a vtáhne vás do děje takovým způsobem, že se jen těžko věří, že se jedná o Costnerův režijní debut. DC má sice skoro 4 hodiny, ale když je filmu věnujete, na oplátku se naplno vžijete do poručíka Dumm-Beara (pardon Dunbara), který vás na konci bez problému dojme a něco ve vás bezesporu zanechá. Opravdu opulentní dílo...90% ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Stejná naivita a upřímnost, která v "Postmanovi" dopadla naprosto katastrofálně, tady funguje na 100%. Nevím, jak je to možné, ale prostě funguje. Při nezkušeném Costnerovi ("Když jsem se podíval na výsledek prvních dvou natáčecích dnů, řekl jsem si: To vypadá jako film.") stála asi všechna indiánská kouzla a tenhle film se dokonale povedl snad po všech stránkách. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velmi zralý režijní debut a jeden z vrcholů filmového roku 1990. Vždy ztraceným Západem fascinovaný Kevin Costner poznal život Indiánů, jejich smysl pro humor, jejich svébytnou kulturu, tradice, úzkost i trable, a rozhodl se žít s nimi. A pomáhat jim zachovat jejich způsob života, přičemž sám z toho svého (spojeného s občanskou válkou) unikal. Výsledek Costnerova snažení je radost. Přitom ho mnozí zrazovali, že pouštět se do výpravného westernu, ještě o takové délce, je čiré bláznovství. Samotné natáčení navíc provázely potíže, protáhlo se a logicky stoupl i rozpočet. Nakonec si ovšem mohl mnout ruce. Dosud dokonale fungují nádherné obrazy Deana Semlera nebo legendární hudba Johna Barryho. Místy příliš „velké“, přesto opravdové dílo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Přistupoval jsem k filmu poněkud s despektem, přecijenom western je můj nejméně oblíbený žánr a tříhodinová stopáž mě taky zrovna nenaláká, o to víc mě Tanec s vlky překvapil. Mile samozřejmě. Skvělý příběh, příjemná hudba, děj svižně odsýpá, takže bych to nakonec ani na takovou délku netipoval. Jednoduše moc povedený snímek. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (70)

  • Kevin Costner si velmi pečlivě vybíral spolupracovníky. Všichni museli něco vědět o indiánské problematice a ještě si znalosti prohloubit. Stejně odpovědně si vybíral i herce, kdy představitelé indiánů museli absolvovat třítýdenní kurzy, aby se alespoň informativně seznámili s lakotštinou. (Venkovan)
  • Při natáčení gigantických scén se používala nákladní auta a helikoptéry a je pozoruhodné, že nedošlo k žádnému úrazu. (Venkovan)
  • Když Timmonse (Robert Pastorelli) napadnou indiáni, vystřelí na něho několik šípů - do hýždí, do nohy a tři do přední části horní poloviny těla. Ovšem v oblasti hrudníku a břicha se následně objeví dohromady čtyři šípy. (Armin82)

Související novinky

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Tak, a je to tady. Remake Vinnetoua!

Tak, a je to tady. Remake Vinnetoua!

13.08.2011

Poté, co se Christophe Gans pustil do nové verze Fantomase, jsme tak nějak tušili, že se na plátna kin vrátí i další evropské klasiky. Německá produkční společnost Constantine Films (od Resident Evil… (více)

Sam Mendes na Divokém západě

Sam Mendes na Divokém západě

10.12.2009

U tohoto tvůrce už nás „nečekané“ žánrové volby nemůžou překvapit. Proč by si nemohl zkusit třeba western? Obzvlášť, když se schyluje k návratu kovbojek na filmová plátna (komiksový Jonah Hex,… (více)

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama