Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zbytek přeživších lidí žije v osadách podobných těm z časů Divokého Západu, jenom se stopami moderní civilizace. Křehká existence lidstva je navíc pravidelně vystavována těžké zkoušce - samozvaná armáda bojovníků, kteří si říkají Holnisté, napadá jednotlivá města a vysává z nich život. Požadují nejen potraviny, ale také silné muže jako vojáky do svých řad. Holnisty vede krutý a despotický generál Bethlehem, který se rozhodl, že nemilosrdným terorem dobude svět. Zpustošenou krajinou projíždí tajemný tulák se svým mezkem, který si na živobytí vydělává přednesem Shakespearových dramat. Při jednom svém vystoupení je proti své vůli zrekrutován do Bethlehemovy armády. Během výcviku se mu podaří uniknout a schová se do havarovaného poštovního vozu. Aby nezmrznul, vezme si na sebe uniformu mrtvého pošťáka. S cílem najít živobytí přichází do městečka Pineview a tvrdí, že je skutečným poštovním úředníkem obnovené vlády Spojených států. Začíná mezi lidmi opět šířit naději a jednotu. Je ale jasné, že nejvyššímu veliteli Holnistů a dosud neomezenému vládci v kraji se nic z toho nebude ani trochu líbit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ale jako dobré to bylo. Upřímně jsem se pobavila nad epickou bitvou, kdy na jedné straně stála armáda fanatického vůdce, vybavená kulomety a děly a na druhé stála armáda pošťáků. Při vzpomínce se ještě teď směju! Česká pošta by měla radost, kdyby její doručovatelky zajistily světový mír! Samozřejmě je zde spousta národní hrdosti tak, jak to v amerických filmech většinou bývá, ale co. Nechme jim ji, je to jejich film, je o nich, tak co. Každopádně se divím, že to v post apokalyptické budoucnosti bude vypadat jak ve středověku. Chvílemi jsem váhala, ve které době se vlastně ocitám. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Poštovní schránka na rohu ulice, to není nějaká lecjaká věc. Kvete modře, lidé si jí váží velice..." (dosti Wolkera!) V blízké budoucnosti není žádný internet. Na mobilu chytíte signál asi ztěží a tak se lidé musí spolehnout na starý dobrý dopis (pro mladší uživatele: dopis je prehistorický projev lidské komunikace psaný ručně nikoliv na klávesnici ale perem:-) K Postmanovi bych tak přísný nebyl, protože to není tak špatný film, jak zde někteří tvrdí a navíc post-apokalyptických filmů vzniká asi tolik, kolik knězů navštívilo vilu Hugha Heffnera. Postmana nejvíce zdobí skvělá výprava a hudba Jamese Newtona Howarda. Ale ani ostatní aspekty nejsou špatné. Herecké obsazení je dobré. Kamera a akce taky. Režijně lze Costnerovi vytknout roztříštěnost filmu do několika části a jakási rozplizlost, kdy jsou některé scény zbytečně natahované a to se podepisuje na dlouhé stopáži filmu. Také se mu dá vytknout vyumělkovanost některých scén. Když jsem tento film viděl jako malý špunt, tak mi v hlavě uvízla jediná scéna. Costner otáčí svého koně, aby za jízdy vyškubl malému chlapci jeho dopis z ruky. Což je šíleně kýčovité, ale někoho to může i dojmout. Je to tak mezi 3* a 4*, kvůli nízkému hodnocení se přikláním k vyššímu počtu hvězdiček. Podobné filmy: Vodní svět (1995) ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Byl to jejich smysl." - "Co, dělat pošťáka?" Opět jsem šokována a znechucena, nikoli však filmem, nýbrž zdejším hodnocením a názory. Nemám tušení, nakolik je dodržena Brinova předloha, a je mi to upřímně jedno. Filmové zpracování "Posla budoucnosti", které mimochodem chvílemi asociuje podobně podceňovaný "Vodní svět", je překrásnou a zároveň drsnou ódou na lidskost. Postapokalyptické drama o roznášení pošty - může to vůbec fungovat? Dle ignorantů, kteří v životě neotevřeli žádnou knihu, protože by jim mohla vychladnout tlačítka na mobilu, ne, dle mě ano. A nejen, že to může fungovat, ono to funguje. Od křišťálově čistého pětihvězdičkového hodnocení dělí Costnerova "Postmana" pouze dvě scény (zdlouhavější výcvikový tábor + trošku zbytečná rekonvalescence ve srubu), s přihlédnutím ke zbytku filmu, tzn. ke krásnému příběhu, sympatickým výkonům a úchvatné hudbě Jamese Newtona Howarda, se však jedná pouze o kosmetické vady. Bless you, Kevin. Bless you. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Toto dílko opravdu považuji za nepovedenou podivnost, která docela postrádá logiku. Nad vším tím nepovedeným jistě kraluje hustá dávka heroizace v postavě pošťáka a přebujelého amerického nacionalismu (který hold nám někdy lidem z jiného kontinentu připadá neopodstatněný). Příběh o prachsprostém podvodníčkovi a lháři by se dal unést (jen by musel být příběh pojat s alespoň troškou taktu a nadhledu). Kus žvance je důležitý to ano, ale dopisy od neexistujícího amerického prezidenta si tvůrci mohli odpustit!? A co teprve slátanina žánrů, které velmi okatě dominuje western :-) Asi jediná půda, kde se pan režisér cítí doma. Problémém je určitě scénář, takže s takovým paskvilem nic nezmohou herci - Costner není špatný, ale tady mu to vůbec nejde, Will Patton vypadá spíš jako hodný strejda - takže sadistu jaksi neuhrál, no a pak je tu "divná" matka-bojovnice Olivia Wiliams, která to možná se samopalem v ruce natřela výše uvedeným (jindy ale ne). No a Giovanni Ribisi v roličce umírajícího zabijáka (mihnul se asi na 2 minuty) to byla pro mě jediná světlá chvilka celých tří hodin. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Postkatastrofické filmy sú veľmi obľúbené, ale natočiť naozaj kvalitný film nie je jednoduché. A bohužiaľ sa to v tomto prípade až tak dobre nepodarilo. Film je príliš zdĺhavý, miestami nudný a príbeh až veľmi patetický. Škoda. Snímka mala určite potenciál zaujať, ale ako sa zdá, niekto mal ako sa hovorí príliš veľké oči. Kevin Costner to príjemne vyťahuje do priemeru a jeho herecké umenie v tomto filme vôbec nieje tak zlé ako mnohí tvrdia. Ja som mal v detstve tento film rád, ale už ho mnoho filmov stihlo prekonať. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Jméno údajného prezidenta, které Pošťák (Kevin Costner) používá, je stejné, jako skutečné jméno bubeníka slavné britské kapely The Beatles Ringo Starra, který se jmenuje vlastním jménem Richard Starkey. Patrně se jím filmový Pošťák také inspiroval. (ajaxx)

Související novinky

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama