Reklama

Reklama

Čtyři svatby a jeden pohřeb

  • Velká Británie Four Weddings and a Funeral (více)
TV spot

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh Charlese (Hugh Grant), vtipného a okouzlujícího muže, který ve svých dvaatřiceti letech stále střídá partnerky jako na běžícím pásu. Jeho životem prošla spousta žen, které zbožňoval, ale s žádnou z nich nedokázal navázat hlubší vztah. Rezervovaný Angličan vystavěl kolem vlastního nitra tak nepropustnou zeď, že nyní nedokáže projevit své city. A čím více svateb společně se svými kamarády navštíví, tím méně se sám hrne do ženění. Až do oné osudné soboty, kdy v jednom kostele spatří Carrie (Andie MacDowellová) – tu nejzajímavější, nejkrásnější, nejdůvtipnější a také nejnedostupnější Američanku, jakou kdy v životě potkal. Charles se ze všech sil snaží, aby ji příliš neuháněl a hlavně se do ní nezamiloval - během jednoho pohřbu a tří dalších svateb… (Cinemax)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (346)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

4 svadby a pohreb sú filmom, ktorý buď zoberiete alebo nie. Keď som bol v Británii, ľudia to vnímali tak, že buď tvrdili, že je to totálne "shit" o ničom alebo si ho fakt užívali. Ja som jednoznačným zástancom. Základom je skvelý scenár založený na briskných dialógoch a situáciách, Hugh Grant v britsky odzbrojujúcej role týpka, ktorého by ste nafackovali, ale nafackovali s úsmevom, skvelý supporting cast podporuje komplexný dojem z filmu, ktorý mňa osobne pobavil, rozosmútil i presvedčil o tom, že každý si z veľkej miery stojíme za svojím šťastím. Love actually je OK, ale pre mňa len slabý odvar tohto Curtisovho scenára. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Kaju se, jsem ostuda, Čtyři svatby a jeden pohřeb jsem viděl až dnes. Mike Newell zrežíroval typicky britskou romantickou komedii - černou jako ten nejlepší čaj, s neurotickým hlavním hrdinou (Hugh hrál takřka totožnou roli v Notting Hillu) a po čertech povedenými situacemi. Závěrečnou mokrou scénu znal i takový ignorant, jako jsem já. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Na první pohled vtipná, pohotová, osvěžující hříčka, která je v obraze - tudíž ji nic nevyvede z rovnováhy, když ukazuje lidské hemžení v běhu času ... v několika epizodách zarámovaných čtyřmi svatbami - a jedním pohřbem. Přesto ji nedokážu přijmout zcela bez výhrad - kromě pozitivních emocí ve mně vzbuzuje i lehounkou, blíže neidentifikovatelnou, víceméně podprahovou nechuť. Snad se tady britsky suchý gentlemanský humor příliš často potkává s maličko obhroublou variantou amerických legrácek, snad je při blížším ohledání patrná určitá snobská povrchost ... související jak s vývojem zápletky, tak i s jednotlivými aktéry. Buď jak buď, hlavní ani vedlejší hrdinové mi k srdci nepřirostli ... a jejich osudy jsou mi v podstatě lhostejné ... 3,5* ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Rada pro všechny, které už omrzelo být single: vymetejte cizí svatby. Možná zažijete známost na jednu noc a třeba potkáte JEHO nebo JI (A když ne, aspoň se dobře najíte.) A pokud by vás tam náhodou zastihla zubatá, máte minimálně jistotu, že neumřete sami a opuštění ve svém soukromém zámku na Loiře. No a takhle nakonec došlo i na vztahového nemotoru Charlese. Ale jestli v jeho případě šlo o svatbu nebo pohřeb, musíte zjistit sami. :) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, kde převládá romantika, ale občas se zde najdou prvky hořké komedie a několik scén opravdu pobaví. Akorát je možná trošku škoda, že se ke konci hraje na vážnější notu, což mě docela překvapilo a zároveň lehce zklamalo. Ale jinak jsem si tuto pohodovou záležitost ve společnosti Granta, MacDowell, Atkinsona a spol. dost užil a dávám solidní 4*. "Jak se má tvá nádherná přítelkyně?" - "Už není moje přítelkyně." Aha, páni. Nebyl bych kvůli tomu tak sklíčený. Povídá se, že nikdy nepřestala spát s Toby de Lislem, pokud jsi na to nepřišel." - "Ona je teď moje manželka." ()

Galerie (43)

Zajímavosti (32)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

My Fair Keira

My Fair Keira

09.06.2008

Už nadpis řekne vše důležité, ale kdybyste se náhodou nechytali, rádi to upřesníme: připravuje se nová filmová verze legendárního muzikálu Lernera a Loeweho My Fair Lady. A Keira Knightley si v něm… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama