Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolená starostka rozhodla, že každý, bez ohledu na velikost, váhu, pohlaví, vzhled či fyzickou sílu, může vstoupit do místní Policejní akademie a po jejím absolvování se stát ochráncem pořádku. Když velitel akademie, major Lassard, spatří nové adepty na místa policistů, směsici roztodivných postaviček, podivínů, nemotorů a nekňubů, přikáže svým podřízeným, aby jim dali pořádně zabrat a vyhnali jim z hlavy přání být policisty. Každý totiž může kdykoli školu opustit. Z davu dychtivých čekatelů na policejní odznak postupně vystupuje do popředí několik svérázných figurek: mohutný a poněkud těžkopádný černoch Moses Hightower, háklivý na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlý imitátor zvuků Larvell Jones, drobná a nesmělá černoška Laverne Hooks s vysokým dětským hlasem, bojácný tlouštík Leslie Barbara, fanatický pistolník Tackleberry a samozřejmě zlodějíček a povaleč Corey Mahoney. Ten jediný nemůže ze školy odejít dobrovolně, skončil by totiž ve vězení. Může však být vyhozen. A tak je zcela jisté, že začíná válka nervů, kde na jedné straně stojí Mahoney, na druhé důstojníci akademie v čele s poručíkem Harrisem. Po náročném výcviku, se nezkušení nováčci ocitají v ulicích města... (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (63)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 81,2 milionu dolarů. (NIRO)
  • Ve filmu nikdy není zmíněno, ve kterém městě se děj odehrává. (SONY_)
  • Jméno policisty Hightowera (Bubba Smith) odkazuje na jeho dvoumetrovou výšku a v doslovném překladu znamená "vysoká věž". (MTHRFCKR)
  • Jediný díl série s ratingem R (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu rodičů či dospělého poručníka). (HellFire)
  • Film se stal nejúspěšnějším snímkem roku 1984 promítaným v Německu. (HellFire)
  • Když Lassard (George Gaynes) s kadety ujede před rozzlobeným davem, narazí do nákladního auta s nápisem „Maslansky's Bologna.“ Paul Maslansky je producent filmu. (HellFire)
  • Hugh Wilson souhlasil s napsáním scénáře jen pod podmínkou, že se ujme i režie. (HellFire)
  • Ve starší verzi českého dabingu se na všech postavách střídají různí dabéři. Jedinou výjimkou je komandant Lassard (George Gaynes), kterého ve všech dílech dabuje Bohumil Švarc. V nové verzi jsou již všechny postavy hlasově sjednocené. (L_O_U_S)
  • Film byl natočen během 40 dnů. (Kulmon)
  • Bývalý americký prezident Bill Clinton raz povedal Stevovi Guttenbergovi, že toto je jeden z jeho obľúbených filmov a že sledovanie filmov mu pomohlo prekonať ťažké obdobie. Počas svojho prejavu na celonárodnom zhromaždení Demokratickej strany v roku 2016 tiež uviedol, že jeho manželka Hillary Clintonová mu mala za zlé, že si všetkých šesť dielov Policajnej akadémie pozrel s máloletou dcérou Chelsea Clintonovou. (Arsenal83)
  • Film nevznikol chronologicky a po nakrútení scény, kde si Copeland (Scott Thomson) a Blankes (Brant von Hoffman) oholili hlavy, si filmári uvedomili, že niekoľko skorších scén ešte chýba. Tento problém bol vyriešený parochňami. (Arsenal83)
  • Kino Modrá Ustrica sa teraz nazýva Silver Dollar Room a nachádza sa v kanadskom Toronte na Spadina Avenue. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal od 30. mája do 14. júla 1983 v Bramptone a Toronte (Kanada). (Arsenal83)
  • Záber na Georgea Martína (Andrew Rubin), ktorý za úsvitu odchádza z dámskej ubytovne, bol natočený pri západe slnka. (Arsenal83)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama