Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Gerret k tomuto seriálu (1)

Malá Velká Británie (2003) 

Celkem dobrej a vtipnej seriál a vůbec sem při sledování nepostřehnul že skoro všechny postavy hrajou jedni a ty samí herci: Matt Lucas a David Walliams. Nejvíc se mi líbí v seriálu ten borec na vozíčku jak vždycky: "Tak co teda chceš?" "Tohle." "Ale tobě se přece tohle nelíbí." "Jo já vím." "Tak co teda chceš?" "Tohle." "Tak dobře." A po chvíly: "Mě se to nelíbí." :-))) Prostě bomba, je tam i víc podobných věcí, ale to se prostě musí vidět. Sleduju to nahraný z HBO, nejvíc se mi líbí dabing Petra Rychlého. Uznávám, že při sledování daších dílů už seriál opakuje celkem dost stejných vtípků, takže časem to už může být vtipné. Viděl jsem: 1.-3. řada + díly v cizině a v USA 1x. Hodnocení 75%. ()

Reklama

Reklama