Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

Marius 

všechny recenze uživatele

Upozornenie : komentár obsahuje neslušné slová takže by ho nikto nemal čítať. Mám pocit, že nič originálne sa už v slasheroch nedá vymyslieť, keď sa donekonečna recykluje nápad o osamelých zabijakoch na farmách zabudnutých kdesi mimo civilizácie. Wolf Creek má celkom zaujímavú kameru a pre mňa rozčuľujúci spôsob strihu. Avšak to, ako je napísaný scenár a hlavne ženské postavy ma núti zopakovať to čo som vrieskal počas tej neskutočne tupej „hororovej“ časti filmu : „Vy p**e, keď neviete zabiť chlapa keď leží na zemi tak, že by ste ho dobili aj kameňom, nezaslúžite si žiť a dobre vám tak.“. ...ale možno je Wolf Creek len sexistická alegória na nemožnosť žien racionálne konať a z toho vyplývajúce následky a oslavu jednoduchosti a funkčnosti myslenia mužského. Ale to už v tom asi hľadám priveľa. 3/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

"To nie je nôž. TOTO je nôž." Austrália je plná nielen pohodových ľudí, ale aj neuponáhľaných psychopatov, baviacich sa tým, že sa v ich horúcej, gigantickej a striedmo obývanej (väčšina obyvateľstva žije po okrajoch kontinentu a na prežitie náročné vnútrozemie patrí zvieratám, rasizmom ničeným Aboridžincom a sem-tam ojedinele sa vyskytujúcim belochom) krajine ročne stratí tridsať tisíc ľudí. Iste, 90% z nich sa do mesiaca nejakým spôsobom nájde/objaví. Ale čo urobíme so zvyšnými desiatimi? Po prvej hodinke, ktorá buduje tiesnivú atmosféru (krásne mrazivé zábery na vychádzajúce slnko nad sychravou plážou), sa dočkáme mučenia psychického aj dávivo fyzického. Výsledkom je úderný teror, žiadny slasher ale poctivé exploitation/hixploitation a veľmi dobré utrpenie, kvôli ktorému som troška prestal mať rád túto pozoruhodnú krajinu (snímka je veľmi voľne inšpirovaná skutočnou udalosťou). Určite poteší famózna výprava, strhujúci John Jarratt ako Ben Mitchell, ktorý v tichom vnútrozemí, kde niet svedkov okrem zvedavých medvedíkov koala, ostreľuje škodnú na dvoch nohách. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/606/ ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak to jsem teda cekal vetsi maso. Nejdriv se 50 minut seznamujeme s postavama a nic strasidelnyho se nedeje, ale herci jsou celkem sympataci a nehrajou uplne nejhur, takze se clovek aspon obcas zasmeje. A s nastupem magora "Krokodyla Dundeeho" jsem cekal krvavy jatka, kery se nedostavily. Hlavni problem je, ze tu jsou jen tri lidi na zmasakrovani a jejich smrt nijak masakralni neni. Ale je fakt, ze je aspon film nepredvidatelnej a taky je podle skutecny udalosti. Ale nejvetsi klad je jednoznacne samotnej vrah, ne tim, jak je zabije, ale tema jeho kecama, sice mi to pak prislo jak cerna komedie, ale aspon jsem se bavil. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Frank Tetaz: 1. The Wires: Part 1 ,2. Hall's Creek ,3. Emu Creek ,4. The Crater ,5. Alien F100 ,6. Abysmal Horizon ,7. Talimnavi ,8. Liz ,9. The Shed: Part 1 ,10. Arcane Menace ,11. Escape ,12. The Shed: Part 2 ,13. The Cliff ,14. Mick ,15. The Return ,16. Trophy Room ,17. Head On A Stick ,18. Kristy ,19. Statesman Deville ,20. Ben ,21. Monumental Isolation ,22. Epilogue ,23. The Wires: Part 2 ,24. Wolf Creek: Main Title, ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Solidní australský road hororůrek. Tyto thrillery na kolech mám docela rád a protinožcům se podařilo vytvořit průměrný napínák. Takový klasický film s klady a zápory. Chvílemi je tam skvělá atmosféra, chvílemi jsou tam zase divné momenty a je to celkem nuda. Ale celkově hodnotím jako průměr. Tomu, že je to podle skutečné události, se směju, ale chápu, že vůči svátečním hororistům je to dobrý tah. Člověk to pak s hlavními hrdiny o to více prožívá. 55% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Do role Micka Taylora (John Jarratt) byl zvažován Russell Gilbert. (ČSFD)
  • Většina dialogů Micka Taylora byla improvizovaná jeho představitelem Johnem Jarrattem. (ČSFD)
  • Cassandra Magrath řekla, že jí zlověstný smích Johna Jarratta způsobil noční můry. (Chatterer)

Reklama

Reklama