Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (337)

genetique 

všechny recenze uživatele

Niekedy dlho nechápem, ako môžu tvorcovia filmu tak skaziť výborný začiatok a celkový nápad a pointu filmu, pretože toto dielko mohlo mať oveľa vyššie ambície. Stalo sa však ďalšou sériovou vyvražďovačkou. Škoda. Z austrálskej buranskej krajiny sa dalo vyťažiť oveľa viac. Napriek tomu celkom dobre vybudovaná atmosféra, dobrý strih a práca s kamerou. Nudiť sa nebudete. 65%. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Imho úplne zbytočná prvá polovica filmu, ktorá by sa dala skrátiť do "pätnásťminútového" úvodu podobne ako to bolo napr. v Blair Witch (v ktorom zoznamovací set-up plnil rovnakú funkciu) podkopáva vo výslednej kvalite nohy mimoriadne atmosférickej druhej časti, ktorá v duchu známej žánrovej línie "mladí ľudia v rukách psychopata" (Texas masaker a jeho variácie) predstavuje jednu z najkrvavejších a najsurovejších jázd posledného obdobia, všetko navyše správne podkreslené oznamom "Inspired by true events" a k tomu prináležitému účinnému minimalizmu v soundtracku ako i vhodnej obrazovej štylizácii. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Frank Tetaz: 1. The Wires: Part 1 ,2. Hall's Creek ,3. Emu Creek ,4. The Crater ,5. Alien F100 ,6. Abysmal Horizon ,7. Talimnavi ,8. Liz ,9. The Shed: Part 1 ,10. Arcane Menace ,11. Escape ,12. The Shed: Part 2 ,13. The Cliff ,14. Mick ,15. The Return ,16. Trophy Room ,17. Head On A Stick ,18. Kristy ,19. Statesman Deville ,20. Ben ,21. Monumental Isolation ,22. Epilogue ,23. The Wires: Part 2 ,24. Wolf Creek: Main Title, ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tento příběh je založen na skutečných událostech. Každý rok je v Austrálii hlášeno 30 000 nezvěstných lidí. 90% se do měsíce objeví. Ale po některých se slehne zem.....tak takhle nějak začíná tento nijak nápadný horror, který vypráví příběch jedněch z mála 10ti %. Film mi nepřišel nijak odporný spíš vcelku zajímavý ani bych se nedivil, že by se tam takové věci děli, když tam ty farmy mají 100 akrová pole a sousedy od sebe odděleny na desítky kilometrů a mimo to austrálie byla dříve tzv. britským vězením takže tam ty sklony u některých možná i jsou. Přesto je tento film zajímavý zážitek a určitě jeden z mála těch lepších horrorů. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Chabý australský pokus o hixploitation. První půle zbytečná, pouze nastavující stopáž a druhá zhusta klišoidní (hrdinka najde v doupěti buranského zabijáka stopy toho, že ona a její kamarádi nejsou zdaleka prvními jeho oběťmi) a nic moc, vlastně jen nic. Nevím co na tom Hellblazer nachází nezapomenutelného, já si ten film budu pamatovat jen jako obrovskou ztrátu času a to mám exploitation ze srdce rád. Naopak musím říct, že remake TCM u mě nad touhle sračkou vítězí na celé čáře - obsahuje totiž aspoň dvě slušné scény (sebevraždu stopařky a její "rekonstrukci" R. Lee Ermeyem), zatímco tady byli tvůrci evidentně rádi, že se jim podařilo ošéfovat technickou stránku věci, ale film samotný těžce zazdili. Takže jednu hvězdičku za pěknou kameru. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • V Melbourne, hlavním městě australského státu Victoria, potvrdilo kino Moonlight Cinema, že na projekci tohoto filmu přišlo nejvíce diváků za jedenáct let jeho existence. Park zaplnilo více než 2 700 lidí, kteří snímek přidali na seznam jen několika málo vyprodaných projekcí, z nichž většina proběhla na Valentýna. (ČSFD)
  • Do role Micka Taylora (John Jarratt) byl zvažován Russell Gilbert. (ČSFD)
  • Kráter se opravdu nachází v západní části Austrálie a jmenuje se "Wolfe Creek". (Chatterer)

Související novinky

Sérii Wolf Creek čeká třetí film

Sérii Wolf Creek čeká třetí film

31.08.2024

Australský hororový snímek Wolf Creek z roku 2005 se stal tak trochu fenoménem. Film v režii Grega McLeana (Ztracen v džungli, Krokodýl: Návrat do krvavé laguny) s rozpočtem 1 milionu dolarů vydělal… (více)

Reklama

Reklama