Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

FIBO 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nejlepší film s original crew. Spock dokonale režíruje, rodina dokonale hraje, James Horner má dokonalou hudbu, dokonalej děj a zápletka, prostě koncert všeho NEJ NEJ NEJ. Když vidím úvodní retro záběr stylu Spock´s Funeral, následně dokonale provedená (hudebně a kamerově) scéna pohybem kamery po listnaté krajině a zabrousí na rakev a objeví se Star Trek III - The Search For Spock, proběhne mi mráz po zádech a naskočí husí kůže. Záběr proti slunci krz vetřem ohýbané koruny stromů, joj... sekvence "kradení" Enterprise, zadávání autodestrukce, Genesis sundown...atd. atd. Sledování tohoto filmu je srovnatelný se sexuálními zážitky (bez nadsázky!). PRo mě - nejlepší film s původní crew. Space....the final frontier... ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Třetí filmový ST by potřeboval ze všeho nejvíce přitlačit na tempu a na emocích. Zápletka není zlá (snesitelně navazuje na předchozí díl), dokonce dojde i na jeden celkem drsný zvrat, ale vzhledem k tomu, jaký je tu na Kirka vyvíjen tlak, to není zdaleka tak působivé, jak by mohlo. Na druhou stranu je film z hlediska celkové kvality poměrně konzistentní, takže tu vyloženě skvělé scény nestřídá nudný balast a naopak - od začátku do konce se totiž jede na vlně mírného nadprůměru. I tak ale pociťuji lehké zklamání z nevyužitého potenciálu. S lepším režisérem z toho mohl být mnohem výživnější snímek. Svižnější, napínavější, emotivnější. 60 - 70 % ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Nehorázně ukecaný Star Trek, ale Kirk kradoucí Enterprise a schytávající snad nejhorší životní kopance na dvě hodiny filmového života mě málem dotlačil i k slzám. Jinak se to nese přesně v duchu prostředních dílů trilogií. Začátek to vlastně nemá, konec nabízí jen částečné rozhřešení. Ale popravdě mi to ani nevadilo. Shledání se Spockem mě naplnilo dokonale. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Škoda, je to slabé a velmi nucené znovuuvedení postavy, na jejíž zničení neměli tvůrci dost odvahy. Problémem je, že jediným cílem filmu zůstává oživit Spocka do závěrečných titulků a všechno kolem (Klingoni, přestřelky, souboje) působí mechanicky a doplňkově. I Hornerův soundtrack už nemá výbušnost předchozího dílu a, co je horší, nefunguje ani energie admirála Kirka. Ten sice podstoupí dvě strašlivé oběti, ale ani jedna z nich nemá punc výjimečnosti, není provedena nijak oslnivě a jen Shatnerovo solidní herectví zabrání absolutní rutině. Nimoy jako režisér rozhodně nedosáhl Meyerovy ani Wiseovy velikosti a Pátrání po Spockovi se úrovní smrsklo někam k běžnému seriálovému dílu. Nebýt pár momentů (únosu Enterprise a hlášek Scottyho), byla by třetí filmová štrapáce zralá na odpis... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zo scenára cítiť urputnú snahu dostať celé smerovanie ST filmov do východzieho bodu, to jest k návratu Spocka medzi živých. Planéta Genesis, na ktorej sa odohráva prevažná časť deja a akčné finále, je v mojich očiach zobrazená ale až príliš tuctovo, pričom možností diváka ohúriť bolo nekonečné množstvo. Nepochybujem však, že pre mnohých dobových divákov bola výprava dokonalá, osobne ale musím porovnať s prvým ST filmom, ktorý ma po vizuálnej stránke ohromil oveľa viac. A aj scenárom. Záverečná konfrontácia Kirk vs bad ass Klingon na pozadí vybuchovaní sopiek sa až príliš drží pri zemi, pričom mohla byť emocionálne zdrvujúca. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Herci hrající mladého Spocka museli mít hnědé kontaktní čočky, protože "dospělý" Leonard Nimoy má oči hnědé. Nicméně jako dítě měl Nimoy oči modré. (ČSFD)
  • Aby se děj udržel v tajnosti, není ve scénáři ani jednou použito jméno "Spock". Je nahrazeno "Nacluv", což je obráceně Vulcan. (ČSFD)

Reklama

Reklama