Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

StrYke 

všechny recenze uživatele

Star Trek je jedna z mála sérií, která se podle mně díl od dílu vylepšuje, takže zatím co jednička nedokázala udržet mou pozornost a dvojka se po polovině stále jen opakovala, trojka žádnou větší chybou netrpí, možná jenom docela jednoduchým příběhem a špatně odvenými tragédiemi. Leonard Nimoy natočil tedy fantastickou trojku, která se navíc zaměřila i na jeho (a mimochodem mou nejoblíbenější) postavu, kterou poměrně originálním způsobem vzkřísila. Herecké výkony jsou opět na dobré, i když ne na nejlepší, úrovni a nejvíce za zmínku stojí William Shatner, bez kterého by možná film upadl do horšího hodnocení, a z těch pár momentů i Nichelle Nichols, která konečně ve filmu dostala o něco více prostoru. Bohužel jedna z mála věcí, které zaostávají za předchozími díly, jsou speciální efekty, kterých je sice docela málo, ale když tam jsou... stojí za prd. Hudba je průměrná, nebo lépe řečeno nijak výrazná, ale ani ne špatná. Akce je samozřejmě proti druhému dílu nesrovnatelná (horší) a hloubka proti prvnímu dílu jakbysmet, jestli tady vůbec nějaká hloubka byla. Klingoni jsou super a i když jsou spíš jenom doplňkem, i tak se mi hodně líbili. Prostě snad zatím nejlepší díl série ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Fanoušci neskousli konec předchozího filmu. Za Spockem se vydává Spock - Nimoy si vzal režii a pokračoval i u IV - Cesta domů. Navázání na Khanův hněv se povedlo částečně, protože tady není silný záporák - klingoni jsou zde vyobrazeni až skoro komicky (válečníci místy připomínají kabaret klaunů), tomuto faktu napomáhá i angažmá Ch.Loyda v roli vůdce klingonů. Dr.Emmet Brown chce zabít Kirka?! Akčních scén je málo a jsou tak rychle zakončeny, že si je neužije ani milovník výbuchů leteckých modelů. Následně souboj Loyd-Shatner patří k nejvtipnějším ze soubojů. Samozřejmě na Gorn-Kirk to nemá.Toto je další důkaz, že lichý díl je slabší. Daleko více z filmu smrdí televiznost a menší rozpočet (viz. změna herečky K.Alley v postavě vulkánky Saavik - už se na ní hezky nekouká). Hodnocení OST: Horner navázal na hudbu, ale více se držel v pozadí. Každopádně pořád to byl Horner. 7/10. ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli se Spockův návrat plánoval od samýho začátku, nebo jestli měla bejt jeho smrt v minulym díle opravdovej odchod, každopádně Wrath of Khan jsem neviděl v roce 1989, nýbrž v roce 2010, dokonce po rebootu, takže jsem věděl, že Spock v něm neumřel a že existuje film, kterej ho má vrátit do hry. Kdybych si měl vsadit, tak musel úplně každej, včetně Nimoye, vědět, že se Spock vrátí v příštim filmu. Case in point: planeta Genesis, která je nově na steroidech díky teraformovací zbrani a na kterou je z neznámého důvodu vyslána Spockova rakev. Takže jsem se docela těšil, až se po šokujícím zjištění, že je Spock naživu, vydá posádka Enterprise na jeho záchranu na planetu Genesis. A s názvem jako je Search for Spock jsem čekal, že se tam dostanou do pořádných problémů, když se náhle zjeví silueta, která vystřílí všechny emzáky fazerem a pak je namíří na samotnýho Kirka, nevědomá o koho jde, zato admirálovi se v obličeji nyní mísí překvapení, úžas, štěstí ale i zmatení: „Spocku! To jsem já, Jim!“ Ale Spock si matně vybavuje cokoli předtím, než zemřel a pouze silný moment přátelství mu může vrátit vzpomínky. Jenže to jsem zapomněl, že koukám na Star Trek, takže místo hrdinnejch nástupů a dechberoucích momentů odhalení je celej postup hledání Spocka děsně analytickej, antiklimatickej a hlavně neakční. Co to se mnou J.J. Abrams udělal. Kdepak, nechci srovnávat dva teď už jiný světy, ale to, co mě vždycky přitahovalo na starym Star Treku, byly velký filosofický myšlenky, morální dilemata, etický otázky. Pak jsem dokázal vydržet koukat i dvě hoďky na sci-fi, kde se celou dobu jenom kecá a finální bitva vypadá, jak když maj herci astma a kýlu. Tomuhle dílu zoufale chybí cokoli, čeho by se dalo chytit, nějaká ta klasická Star Trekovská přidaná hodnota. Návrat Spocka by měl bejt highlightem snímku, nikoli jeho jádrem. Takže jestli jedinej efekt třetího filmu spočívá v tom zkompletovat celou partu pro příští komediální Trek, kterej teprv působí jako pořádný rozloučení se sérií (i když neni), tak to potěš. Přilepšuju za pořádnýho „kick the dog“ Klingona v podání Christophera Lloyda. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nehorázně ukecaný Star Trek, ale Kirk kradoucí Enterprise a schytávající snad nejhorší životní kopance na dvě hodiny filmového života mě málem dotlačil i k slzám. Jinak se to nese přesně v duchu prostředních dílů trilogií. Začátek to vlastně nemá, konec nabízí jen částečné rozhřešení. Ale popravdě mi to ani nevadilo. Shledání se Spockem mě naplnilo dokonale. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Celej film pusobi dojmem, ze tvurci tak nak nemaj moc o cem vypravet, jen potrebovali nejak zpatky dotahnout Spocka. A podle toho to taky vypada, prvni pulku filmu se nic moc nedeje, druhou konecne Enterprise s hrstkou posadky vyrazi na zachranou misi. Bohuzel ani potom se toho moc nezacne dit a souboje se daj spocitat na prstech jedny ruky, aspon, ze vybusny finale stoji za to. Zaporaci taky pusobi dojmem, ze tu jsou spis aby se nereklo a Lloyd se do podobny role naprosto nehodi. Navic posadka Enterprise zacina uz bejt lehce prestarla a Kirk zacina bejt pekne oplacanej. Ale jako celek to porad ma svoje urcity kouzlo, takze film nudit nezacne, ale proste to neni zadna velka jizda nebo zabava. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Na konci minulého dílu Spock zemřel. Leonard Nimoy souhlasil s jeho reinkarnací jen v případě, že bude film režírovat. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 15. srpna do 20. října 1983 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)
  • Herci hrající mladého Spocka museli mít hnědé kontaktní čočky, protože "dospělý" Leonard Nimoy má oči hnědé. Nicméně jako dítě měl Nimoy oči modré. (ČSFD)

Reklama

Reklama