Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Konec minulého filmu byl hodně špatný a proto je hodně dobré, že Hledání Spocka přímo navazuje na Khanův hněv. Spocka se tady sice dočkáme až na konci, musím ale uznat, že i tak šlo o velmi povedený Star Trek film, který se kvalitou hodně blíží tomu předešlému. Akce sice ubylo, ale to mi vůbec nevadilo, já jsem se totiž bavil opravdu výborně. Zatím nejzajímavější příběh opravdu chvíli nenudí, na triky je radost pohledět a - koneckonců, jsou tady i Klingoni :D. Jinak hlavně druhá polovina stojí za to, únos Enterprise se mi opravdu líbil a hudební doprovod a hlášky jsou také příjemným zpestřením. Takže opět jsem se bavil, film nezklamal a doufám, že dalšímu filmu už nebude co vytknout. 80%. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Tak třetí díl už je teda hodně špatnej. Každý další díl vždy hvězda dolů. No nevím, nechci se dostat až k odpadu, ale pořád doufám, že čtvrtý díl s cestováním v čase bude to, na co čekám, jinak celou serii nebudu schopen dorazit a přeskočím až k verzi od J.J. Abramse, který snad dal tomuto konceptu nějakou úroveň. Procentuální hodnocení radši nebudu psát, ta jedna hvězda mluví za vše. Dávám ji Hornerovi, nikdo jiný si ji nezaslouží. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Pátrání po Spockovi přímo navazuje na výborný Khanův hněv a bohužel tím trpí snad všemi možnými způsoby. Celý film vlastně nemá žádnou pořádnou zápletku a funguje spíš jen jako takový dodatek ke dvojce, který v podstatě skončí dřív, než pořádně začne. Kirk radši místo toho, aby trpěl pod velkými ztrátami, hlásí jak Arnie v Komandu (na druhou stranu nic proti tomu) a především tu má málo prostoru McCoy, což je citelně znát. Nezachraňuje to ani klingonská verze Dr. Browna z Návratu do budoucnosti jako hlavní záporák a nebýt rozumné délky a příjemného tempa, nařkl bych režírujícího Nimoye z toho, že to úplně zabil. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Bylo by nespravedlivé tvrdit, že je tenhle film jen o oživování Spocka, což bylo plánované už v průběhu natáčení dvojky. I když je to samozřejmě nejdůležitější "výsledek", stejně velká část je věnována únosu Enterprise na její poslední cestu a posedlost klingonského kapitána v podání (jak jinak geniálního) Christophera Lloyda honbou za stojí hračkou. Třetí díl trpí zdlouhavostí lichých dílů, hlavně na začátku a konci, je určitě ve stínu těch sudých, ale pořád je to velmi kvalitní sci-fi. Oproti předchozím dvěma dílům jsou daleko více využívané digitální efekty, které ale bohužel stárnou daleko rychleji než reálné modely, navíc když rozpočet nebyl úplbě štědrý. Ale Lloyd má pěknou bambitku, vrací se Sarek, Saavik je hezčí než ve dvojce a hlavně, je tu ale nárůst komediální stránky, který pokračoval v dalších dvou dílech. Jestlipak tohle slyšel Arnie? "Wait. You said you would kill me. I lied." 84% ++++ Po pár shlédnutí v originálu jsem se dostal zpět k českému dabingu (Nova 94) a musel jsem se zhrozit jakou příšernost to stvořili. Hlasy nesedí (především Kirk a Kruge, dabér se to snaží dohnat umělým chrapotem), některé překlady jsou šílené (aktivizujte!, Bones zní jako Boris), to že tam dvakrát mluví McCoy Spockovým hlasem úplně uteklo. Hudba a zvukové efekty jsou někdy výrazně potlačené, takže to celé působí jako levné béčko. Jediné plus je Plachý a Švarc, ačkoli pochopitelně bez skotského akcentu. Jeden z nejhorších dabingů co jsem kdy slyšel, to by srazilo hodnocení minimálne o hvězdu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Již název snímku dal tušit, že slavný Vulkánec ještě naposledy nezastřihal ušima. Bez Spockových logických hlášek byl sice intergalaktický prostor poněkud smutnější, ale na nedostatek akce či zábavy si nemohu stěžovat. A až vylepším svou archaickou klingonštinu, tak patrně docením i těch několik rozhovorů, při kterých se nenašel dabér latexových paňáců a distributorovi se někam zatoulaly titulky. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se od 15. srpna do 20. října 1983 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)

Reklama

Reklama